Visez la amandine și torturi Pavlova

Avem dimineți cu patru variante: prima ne trezim amândouă fericite, ea vorbind și dându-mi genunchi în gură, în timp ce cu mânuțele ei mici îmi dă volum la păr; a doua eu mă trezesc fericită, ea se mornăie, mă împinge din pat, vrea lapte, nu mai vrea lapte, eu rezist, am răbdare; a treia ea se trezește fericită, eu mormăi, îmi vine să îmi trag una, ce caut eu pe aici, cine m-a trimis, de unde, cu ce scop, o nuuu, iar trebuie să mă ridic, am auzit că e bun Magne B6, încă rezist, încă am răbdare; a patra când amândouă mormăim, ea a dormit prost, eu am dormit prost, ea vrea ceva și apoi brusc aruncă, eu nu aș vrea nimic , pe ea o dor dinții, pe mine capul, nu mai rezist, ăsta e varianta în care mă enervez, nu doar în mine ci se și se aude. 

Toate sunt posibile la intervale oarecum regulate de timp. Dimineața asta a fost varianta trei. Chiar trebuie să mă ridic? Serios? Dar mi-e rău. Mă simt amețită, încă neodihnită, mă apăsă într-o parte. Soțul meu a zis că, de obicei, acolo e ficatul. Ați sesizat cum a zis: de obicei. Cum venim de pe planete diferite, e posibil ca eu să am alt organ în partea dreaptă. Am auzit că e bun magne B6, nu știu sigur. Uit mereu să îmi iau de la farmacie. Dacă ar fi bun aș avea nevoie de un bax. Să fie acolo.

Când mă trezesc așa până mă adun nici nu știu exact cu ce să încep. Să spăl pe jos, să pornesc mașina de spălat. Oare ce am de făcut? Mâncare pentru pitic? Oare ce a mâncat ieri? E un moment așa de vid imens, am creierul tabula rasa. Și dacă tot e așa nu am putea să începem să scriem o poveste în care eu sunt undeva și doar stau. Degeabaaaaaa. Da, degeaba, exact ca un om leneș. Și după ce aș sta degeaba și m-aș plictisi destul, aș mânca multe prăjituri, amandine sau torturi Pavlova (numele ăsta vine de la balerina rusă?) și apoi m-aș plictisi din nou.

Dar … mogâldeața mică s-a trezit fericită așa că … până la ora asta am făcut destule. Și nimic din tot ce am făcut nu a avut de-a face cu statul degeaba sau cu gust de  prăjituri. Am bucătăria plină de chestii care implică măturat. Aici trebuie să închei. The end.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *