Gâdilit, drăgălit, brațe, pupici = copil fericit

Am citit în foarte multe locuri, cărți, bloguri, site-uri, că atunci când cel mic este mofturos, mârâit, nimic nu pare să îi convină, deși nu îi este somn, foame, i-au ieșit toți dințișorii, are doar nevoie de conectare. Să te simtă aproape, să simtă iubire, să i se reconfirme că este el centrul universului tău. 

Păi dacă este așa, hai să ne iubim, draga mea. Au dreptate. Bine, nu am constestat niciodată ce am citit dar am fost convinsă pe deplin, abia după ce am încercat. Cumva, nu înțelegeam cum vine asta cu deconectarea iubirii. Adică o iubesc mereu, nu contează nimic. Nici diminețile mele proaste, nici nopțile nedormite, nici plânsul ei. Mă obosesc, mă enervează uneori, dar nu schimbă cu nimic felul în care o iubesc, zi de zi, tot mai mult. Apoi, am înțeles. Și eu, probabil că și tu, ai uneori nevoie de confirmări. Vrei să fii luat în brațe, să fii înțeles, acceptat, iubit, drăgălit, să ți se spună cuvinte frumoase. Cred că așa funcționează și la omuleții ăștia mici. Au nevoie de brațe mari, încăpătoare, calde, puternice, care să îi cuprindă, să îi plimbe, să îi aducă aproape de inimi.

Când nu e chip să mai colaborăm prietenește, mă transform în cotoroanța care papă burtici de fetițe, o fac avionul sau mitraliera, ne pupăm ca eschimoșii, ne învârtim, ne legănăm, ne tragem pături în cap să ni se electrizeze părul, ne batem cu perne, mai facem un dans și pot sa mă duc să spal vasele liniștită. Și-a luat porția de iubire, și-a consumat energiile care o fac să mârâie și începe iar cursele cu jucării dintr-o cameră în alta. Când nu mai funcționează cu nimic, încercați cu drăgăleală. La un moment dat nu va mai avea nimic. Va fi doar mai liniștit și fericit.

Uneori ești obosit, numai de făcut avioane nu mai ai chef. Dar, cel mic nu are nimic de a face cu problemele tale de om mare. Va veni și rândul lui să fie mare. Poate, iubiți foarte mult de mici, nu vor mai căuta confirmări în alte părți despre cine sunt. Nu vor mai căuta să umple goluri, pentru că vor fi plini, plini de drăgălelile tale.

 

Sursă foto: www.pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *