O surpriză pentru șnițelele supărate

După o masă, în Palatul de Vanilie, au mai rămas pe farfurie câteva șnițele. Erau supărate, pentru că nu știau de ce au fost lăsate acolo, de ce pe ele nu le-a ales nimeni. 

 

– Nu înțeleg. Eram exact ca celelalte. De ce nu ne-a vrut nimeni? Ce o să se întâmple cu noi?

-Eiiii, parcă văd că ajungem iar în vreun sandwich.

– Asta într-un caz fericit. Eu mă tem să nu rămânem aici, uitate, până ne uscăm de tot.

Dar, pe șnițelele rămase în farfurie le așteptau o mare surpriză. Nici prin gând nu le trecea în ce urmau să se transforme.

Prințesa blonduță căuta o roșie potrivită, în timp ce mama toca mărunt o ceapă și un pic de usturoi.  După ce le taie mărunt le pune pe foc într-o cratiță, cu un pic de ulei de măsline și un strop de apă. Mai învârte din când în când, timp în care roșia aleasă de fetiță este tocată. Mama o adaugă peste ceapă și usturoi, mai picură un pic de apă și învârte ușor până se leagă totul. Între timp prințesa blonduță rupe câteva fire de oregano, o frunzuliță de busuioc, pe care le face bucăți mici și le pune peste roșiile parfumate. Toată bucătăria mirosea acum atât de frumos! Ca o zi de vară. Ca o grădină de legume, într-o zi însorită. Un pic de sare și un pic de piper și gata, focul se oprește.

Șnițelele se așează într-o tavă, se pune pe deasupra sosul de roșii și felii de mozzarella. Se pornește cuptorul, după ce se încălzește se așează tava înăuntru și stă acolo cât timp prințesa numără rar pâna la zece. Între timp se topește un pic mozzarella și gata, șnițelele supărate s-au transformat acum într-o masă și mai gustoasă. Asta da surpriză pentru șnițele! Cine se aștepta la așa ceva? Acum erau fericite și mândre că s-au transformat într-un prânz atât de gustos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *