Supa de roșii mi se pare foarte potrivită pe timp de vară, în zilele călduroase. Se face repede, este gustoasă și ușoară. Îm plus, în această perioadă găsim în piețe roșii proaspete și bune, așa că ar trebui să profităm din plin de ele. Până nu demult spuneam că nu îmi place supa de roșii. Nu știu să vă povestesc exact de ce credeam asta. 🙂 Mai am obiceiul acesta să spun despre anumite feluri de mâncare că nu îmi plac, deși nu îmi amintesc când am gustat din ele. Nataliei, în schimb, îi plac foarte mult roșiile. Mănâncă foarte des și foarte multe. Mereu trebuie să am roșii în casă. Le mănâncă precum fructele, de fapt, roșiile sunt considerate fructe. 🙂
Într-o zi nu știam ce să îi mai pregătesc de mâncare și mi-a venit ideea unei supe de roșii, dacă tot îi plac așa de mult. Mă gândeam că ea sigur va mânca, dar tot gustând din supă să văd dacă mai e nevoie de vreun condiment, am descoperit că este foarte delicioasă.
Acum mâncăm împreună. Abia aștept să îmi pun și eu un bol de supă, cu o culoare atât de frumoasă.
Să vă spun rețeta:
Pentru supă aveți nevoie de : roșii, morcov, ceapă, țelină, ardei gras, cimbru, busuioc, dafin, sare, piper.
Mai întâi pregătesc roșiile. Fie le pun pe grill la copt, fie le crestez un pic deasupra și le pun la fiert cu niște foi de dafin, cimbru și busuioc. Îmi plac mai mult coapte pe grill, au o aromă mai intensă, dar iese o supă foarte bună și dacă le fierbeți.
Până sunt gata roșiile, pun la fiert legumele tăiate mărunt, cu apă și sare: morcovul, ceapa, ardeiul gras și țelina.
După ce roșiile sunt gata, fie că le-am copt sau fiert, le decojesc și pasez. Dacă vreți puteți trece conținutul prin sită să nu aveți semințe, mai ales dacă vă temeți de alergii. Eu le las așa pentru că nu avem alergii și nici nu ne deranjează semințele în supă.
Când legumele sunt moi, adaug roșiile pasate, un pic de orez sau paste alfabet și completez cât vreau cu apă, până la consistența dorită. Supa de roșii poate fi mai cremoasă sau mai lichidă. Nouă ne place mai lichidă. Dacă și vouă vă place așa, adăugați mai multă apă. Dacă, din contră, vă place mai cremoasă, puneți mai puțină apă.
Orezul sau pastele sunt opționale. Mie îmi place cu orez, Nataliei cu paste. Orezul sau pastele mi se pare că leagă mai bine supa. Nu este nevoie să puneți o cantitate mare. Și pastele, și orezul absorb din lichid și se vor umfla.
Mai las să fiarbă un pic și spre final adaug o linguriță de zahăr, pentru a echilibra aciditatea roșiilor și condimente. Pe lângă sare și piper, eu pun cimbru și busuioc, mai ales că avem proaspăt în balcon.
Încă un clocot și gata. Așa fierbinte o punem în boluri și suflăm în ea să se răcească. 🙂
Este delicioasă cu pâine prăjită cu usturoi. 🙂
Sper să încercați rețeta și să vă bucurați de o supă delicioasă, perfectă vara. Pe internet se găsesc foarte multe rețete. Cu rântaș, cu legumele și roșiile călite; oricum ar fi cred că iese bună. Eu am vrut o rețetă simplă și fără călire, pentru a fi mai potrivită pentru Natalia.
În perioadele în care nu se găsesc roșii proaspete, puteți încerca să faceți supa cu roșii din conservă. Am făcut așa pe timpul iernii și iese foarte bună.
Poftă bună!
Nici eu nu mai țin minte de când nu am gustat-o, dar susțin că nu-mi place 😁
Mulțumesc pentru rețetă și să vă faceți bine repede! 🤗
😂😂 deci nu sunt singura care spune ca nu ii place, desi nici nu stie ce gust are. 😂
Multumim frumos! 😘