Prăjitură cu cireșe

V-am spus că zilele trecute am fost într-o livadă, la cules de cireșe. Pentru că erau multe, frumoase și gustoase nu ne-am mai oprit din cules. Dintr-un castron imens am mâncat până ne-am săturat și apoi m-am gândit să fac o prăjitură cu cireșe. O să vă dau și vouă rețeta pentru că este foarte ușoară, nu aveți nevoie de multe ingrediente și o puteți prepara cu orice fructe doriți. În curând se coc vișinele, așa că eu zis să salvați rețeta că e de folos vara asta cu atâtea fructe delicioase de care ne vom bucura.

Pentru prăjitura cu cireșe aveți nevoie de 250 gr. unt sau margarină pentru prăjituri, 6 ouă, 100 ml ulei, 2 căni zahăr, 3 căni făină, 1 plic praf de copt, sare și fructe.

Înainte de a vă spune cum se prepară trebuie să precizez ceva. Cele mai bune rețete, adică acelea pe care le facem și ne și ies, sunt cele pe care le luăm de la cineva din familie. Mama, bunica, mătușa, o verișoară care gătește bine. De ce? Pentru că pe lângă rețetă mai primiți și un pont, un sfat, explică bine și clar care sunt pașii pentru a pregăti rețeta. Știți cum vă explică? Așa, cu tot dragul, ca să vă iasă sigur.

Am rețeaua mea: pâine – bunica, prăjitura ”Tăvălită” – mama (nu am găsit nici o rețetă pe internet așa cum o face ea și bineînțeles iese delicioasă), cozonac – mătușa mea, rețetă pe care și ea o are de la o prietenă.

Eu știu fiecare ce gătește, de unde au rețetele și în funcție de ce aș vrea să pregătesc, știu pe cine am de sunat.

De data aceasta rețeta este de la mătușa mea.

Ea mi-a spus așa: merge și unt, dar mai bună e margarina de data asta. Pui margarina pentru prăjituri (mi-a spus să iau Rama și așa am făcut) cu un praf de sare, cu uleiul și zahărul, și mixezi bine până se topește zahărul. Apoi adaugi pe rând ouăle, unul câte unul, și amesteci. Adaugi praful de copt și făina. Pui în tavă hârtie de copt, torni compoziția și pe deasupra fructele.

De data asta au fost cireșe. Le-am scos sâmburii dinainte să mă apuc de prăjitură. Am pus un pic de zeamă de lămâie peste ele și o lingură de zahăr. Asta nu mi-a spus ea, așa mi-a venit mie să fac. 🙂

Și acum și pontul: dacă vi se pare că este prea groasă compoziția, puteți să mai adăugați un ou. Se poate întâmpla dacă ouăle sunt prea mici.

Faceți testul cu scobitoarea. Când este curată, este și prăjitura gata. Puteți să puneți pe deasupra zahăr pudră. Mie nu îmi place, dar la voi în bucătărie puteți să faceți ce vreți. 🙂

Poftă bună!

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *