”Să fie sănătoasă doamnă, asta contează”

Ieri a venit un domn să ne verifice instalația de gaze naturale și a centralei termice, se pare că așa trebuie, din doi în doi ani verificată, de altfel, pentru că am o memorie vizuală foarte bună, mi l-am și amintit imediat cum am deschis ușa. Acum doi ani când a venit, eram însărcinată cu Natalia. Acum, noi ne jucam de-a ceva, să-i spunem de data asta de-a războiul. Eu așezam niște omuleți de jucărie, ea îi dărâma, țipa de bucurie, fura unul, fugea și iar o luam de la capăt. Și cum ne distram noi așa, cioc-cioc la ușă.

La noi în casă, la fel ca în jocul nostru, ca la război. Nu de mult terminase micul dejun, așadar puteai ghici ușor ce a mâncat. Mai erau și niște pahare pe masă și niște căni. Tot trăiesc cu ideea asta, că piticii Albei ca Zăpada vin noaptea la noi și fac petrecere, de asta dimineața sunt așa de multe pahare și căni pe masă. Asta e singura mea explicație logică, mai ales că soțul meu nu știe niciodată de unde ar putea să apără atâtea pe masă, deși seara eu aranjez totul în bucătărie. Și, tot piticii ăștia, cred, dimineața îl gâdilă pe soțul meu când face cafea, de o varsă pe aragaz.

Deci, să spunem că era un pic dezordine prin bucătărie, dar în rest ok. Înainte mi-ar fi stat inima dacă era așa prin casă și bătea cineva la ușă. Acum treburi mai serioase mă fac să îmi stea inima-n loc.

Cred că e un pic de portocală acolo, i-am spus domnului. Să aveți grijă unde vă puneți aparatul ăla. Ă, si acolo o coajă de piersică. Una mică de tot. Ne scuzați, un pic. Așa e la noi.

Aș fi putut să îl servesc și cu niște omletă, proaspătă, de dimineață. Natalia a avut chef doar să bată oul, nu să îl și mănânce.

Dar, domnul foarte drăguț a sintetizat repede ce este de fapt cel mai important: Lăsați, stați liniștită, așa este cu copii, nici nu se vede dacă faci curat, dar să fie sănătoasă doamna, asta contează.

Da, exact, despre asta este vorba de cele mai multe ori. Restul și resturile de la micul ei dejun, detalii.

 

Sursă foto: www.pexels.com – poza nu cred că are mare legătură cu articolul, dar nu știam exact ce să aleg. Să spunem că legătura este că merele sunt sănătoase. Știți aia, un măr pe zi, ține medicul la distanță. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *