Să dăm culoare pietrelor! Pictatul în aer liber

Dacă aveți copii care iubesc culorile și pictatul, dar nu vă încântă ideea că pot face mizerie în casă sau pot picta pereții, vă propun o idee. Luați culorile, pensulele, niște haine de schimb și ieșiti afară. Căutați un loc frumos unde găsiți și pietre. Acolo vă puteți instala ”tabăra” de pictură. Nu mai rămâne decât să le dați un strop de culoare pietrelor. Copiii sigur se vor distra și vor putea picta în voie.

Una din pasiunele Nataliei este pictatul. Și a pictat peste tot, și mult. Foi întregi din blocurile de desen, pereții, geamurile de la două uși, pânze de tablou, pisica și pe ea, evident. Noi nu am avut nici o problemă cu pictatul pe pereți. Nouă ne plac așa veseli. 🙂

Oricum, după ce i-a pictat până i s-a scurs și ultimul strop de creativitate, pereții nu au mai fost așa atractivi. Deci, oricum e o etapă care trece, dar, evident, fiecare din voi vă știți limitele. 🙂

După ce a terminat cu pereții și tot ce i se părea ei că ar necesita un strop de culoare, i-am cumpărat un șevalet mic. Are acum colțul ei unde sunt și pensulele, și acuarelele și se poate duce acolo, ori de câte ori vrea și are inspirație.

Așa cum am mai spus, nu știu de unde are plăcerea aceasta pentru culori și pictat, dar m-am bucurat și am lăsat-o să descopere tot mai mult. Așa își dezvoltă creativitatea și coordonarea mână-ochi. Tot datorită acestei activități a învățat foarte bine și foarte repede culorile.

Știind că îi place să picteze m-am gândit mereu la tot felul de activități colorate, cu care să ne umplem timpul. Așa am pictat pietre, castane, borcane, baloane. Până acum aduceam acasă tot ce găseam pe afară și mi se părea interesant de pictat. Acum mi-a venit ideea că ar fi mult mai frumos să luăm culorile după noi și să ieșim cu ele în natură.

Pe lângă faptul că face ceva ce îi place, stă și afară, în aer liber.

Și am zis să vă spun și vouă. Poate aveți copii care iubesc pictatul, dar nu vă încântă mizeria de după. 🙂 Afară puteți sta liniștiți, iar ei pot picta cât vor.

Puteți merge pe malul unui râu, acolo veți găsi cu siguranță multe pietre pe care le poate picta cum vrea. La final, pe cele mai frumoase le puteți lua să își decoreze camera, iar restul vor fi spălate de ploaie pentru data viitoare. 🙂

Toamna puteți merge prin pădure să pictați conuri de brad, castane sau frunzele uscate de pe jos.

Sper să vă încânte ideea și să vă bucurați de natură, aer liber și un strop de culoare. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

18 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *