Inimile au orice culoare. Doar inimi să fie

A pictat o inimă. Fără să știe că e o inimă. Așa a ieșit. E prea mică să știe cum arată pe un perete, o inimă pictată. A făcut-o cu verde, galben și albastru. E prea mică să știe că noi, oamenii mari, de obicei colorăm inimile cu roșu. Când va ști, voi ști și eu că a crescut mare.

E prea mică să spun că e ceva anume care îi place foarte mult. Acum experimentează, descoperă și probabil, mai încolo, vom vorbi și de pasiuni. I-a plăcut să se joace cu chestii de construit care se pun unele peste altele sau unele în altele. A trecut acest moment. S-a jucat cu un bebeluș, pe care îl hrănea cu biberonul și cu o păpușa care cânta până a descoperit un autobuz mic pe care l-a plimbat peste tot. Pe jos, pe pereți, pe dulapuri. După ce s-a prins că roțile se învârtesc (vorba cântecului) a primit un roboțel pe care iar l-a plimbat prin toate camerele. Acum îi place să se joace cu mingiile. Când mergem în parc și vede copii cu mingii, chiuie din tricicletă sau pleacă după ei, dacă e pe jos.

În tot acest iureș printre jucării, plăcerea pentru pungi, cutii, pietricele, bidoane și perdele după care se ascunde, știți celebru cucu-bau, care cucerește orice copil, a rămas neschimbată. La fel și plăcerea pentru pictat. Probabil, pentru că se poate murdări cât vrea. Și, la final, bonus, face și baie. Cunoașteți și plăcerea pentru apă a celor mici.

Plăcerea ei pentru pictat,  o folosesc eu, în avantajul meu. Când e prea mofturoasă, când nu putem ieși la plimbare din motive de vreme urâtă, când vreau să respir o secundă-două 🙂, îi dau să picteze. Alegem un perete liber și start. Să curgă cu imaginație.

Într-o zi mi s-a părut ca i-a  ieșit o inimă. Și nici măcar nu e roșie. Am zâmbit. E mică să știe că e o inimă și că ar trebui să fie roșie. Acum trăiește momentul în care crede orice, are curaj, creativitate pură, e totul doar despre ea iar în căpușorul ei nu sunt numai sertare și sertărașe în care să așeze întâmplările și oamenii. Acum nimic nu trebuie. Și, mai are câțiva ani din ăștia minunați în față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *