Prăjiturele cu dragoste … și cu ce mai vreți voi

Astăzi ne-am trezit după 08:30, ne-am întins amândouă ca pisica, i-am dat laptele, eu mi-am luat cafeaua, ne-am dus în sufragerie, am dat noroc (ea cu biberonul, eu cu cana) apoi ne-am așezat pe canapea să le și bem. Afară urât și ceață, soțul meu m-a informat că e și foarte frig, așa că, ce să facem noi astăzi … să facem prăjiturile cu dragoste … și cu ce mai vreți voi. Noi le-am făcut cu lămâie, că nu mai avem nimic prin casă. Astăzi este zi de mers la cumpărături, dar după ce Natalia își face somnul de frumusețe. 🙂

Pentru prăjiturele, adică un fel de fursecuri drăguțe, făcute în casă, aveți nevoie de 115 grame unt pe care îl amestecați cu dragoste, și cu 90 de grame de zahăr. Apoi adăugați un ou, mai amestecați un pic, apoi 125 grame de făină și un sfert de linguriță de bicarbonat. Amestecați bine, până se leagă compoziția și adăugați ce mai vreți voi: bucăți de ciocolată, nuci, fistic, migdale, stafide. Apoi, puneți compoziția pe o folie și o băgați în frigider 30 de minute.

În timpul acesta ne-am mai jucat cu făina, am mai ascultat un cântecel, am cântat, am mâncat o banană … treburi din astea. 🙂

După ce aluatul stă la rece luați cu o lingură și puneți în tavă. Puneți aluatul, întindeți un pic, să aibă o formă rotundă și tot așa, până la final. Între ele trebuie să lăsați spațiu, nu le puneți prea aproape unele de altele pentru că având unt în compoziție, de la căldură, se vor mări și se vor uni unele cu altele. La final veți avea un fursec imens, cât toată tava. 🙂

Se coc la foc mediu, foarte repede. Depinde de cuptor. Dacă este unul puternic, sunt gata și în 8-10 minute. Vă dați seama că trebuie scoase, când se rumenesc pe margine.

Gata, poftă bună acum.

Dacă gătiți împreună cu cei mici, după, aveți și un pic de strâns. Spor! 🙂

Rețeta am văzut-o la o emisiune pe TV Paprika; după ce adoarme Natalia ne mai uităm acolo. Doamna din emisiune a spus că dacă vrem ca prăjiturelele să fie tari, nu moi în mijloc, să nu mai lăsăm aluatul la rece și le punem imediat în tavă. Dacă ne plac foarte mult prăjiturele acestea de tip fursec, să facem mai mult aluat pe care îl putem păstra foarte bine în congelator. Când ne este poftă, îl scoatem și ne pregătim fursecuri proaspete.

Dacă le încercați sper să vă placă. Data viitoare facem cu preferata noastră, ciocolata. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *