Ritualul de îngrijire al mamei, văzut prin ochi de copil

Mama mea este foarte frumoasă. Nu doar că este mama mea, ci pentru că ea chiar este frumoasă. Noi stăm tot timpul împreună, așa că pot spune că o cunosc foarte bine. Cred câteodată, chiar mai bine ca tatăl meu. Dacă începe să se încrunte, mai bine îți cauți ceva de treabă sau în cazul meu, fugi. Uneori tata face glume dar la final, doar el râde. Îmi vine să îi spun: o, nu ai încurcat-o! Se prinde în următoarele secunde și el. Oricum sunt simpatici.

I s-au învârtit de-a dreptul ochii în cap, când i-am dat aproape toată crema pe noptieră. Să nu facă și ea riduri. Hiii, a făcut ea iar eu m-am gândit că mai bine mă duc să mă joc cu pisica.

(Sursă foto: Arhivă personală)

L-a sunat pe tatăl meu și i-a spus: știi ce a făcut fiica ta? Toată crema mea bună, de la Farmec, crema hidratantă antipoluare SPF 10 a întins-o pe noptieră. Cred că și-a luat alta între timp, că se dă cu ea în fiecare dimineață. Și, seara cu alta. Cred că pe noptiera ar fi trebuit să o dau cu aia de noapte, nu? Tatăl meu a întrebat-o odată de ce are nevoie de două creme și uite așa și-a tăiat craca de sub picioare. A fost nevoit să asculte toată povestea despre creme. Cea hidratantă antipoluare cu SPF 10 o folosește în fiecare dimineață și conține un complex de ingrediente care au efect de hidratare, protecție UV și de atenuare a efectelor nedorite ale poluării urbane și electronice.

Cea de seară, este tot de la Farmec din noua gamă Aslavital Mineralactiv, creată pe baza argilei 100 % naturale.Toate produsele din gama Aslavital Mineralactiv nu sunt tratate chimic și au în componența lor peste 20 de minerale naturale pentru soluționarea problemelor tenului, mai ales cele sensibile sau iritabile și se adresează persoanelor cuprinse între 25 și 40-55 de ani.

(Sursă foto: Farmec)

Tatăl meu are deja zâmbetul înghețat pe față și se străduiește să fie atent. Așa îi trebuie dacă pune întrebări despre creme. Doamne, bărbații aceștia! Și, mama nici nu a ajuns să spună de cea de noapte. Acum îi arată diferența. Crema netezire riduri, de noapte are o structură mai lejeră față de cea de zi, este o cremă-gel și are o compoziție bogată în principii active de origine naturală. Ea o folosește să prevină și să atenueze ridurile și acum începe povestea despre cum tenul este foarte important și trebuie să aibă mare grijă de el.

Tatăl meu mereu îi spune: da, interesant, dar tu ești frumoasă. Mama mea zâmbește și îi spune: da, dar frumusețea trebuie întreținută. Și, eu știu bine asta, v-am spus că o cunosc: dimineața și seara se demachiază, se dă cu cremă hidratantă și seara cu cremă antirid și o dată pe săptămână își face o mască.

În fiecare zi aud asta: demachiatul este obligatoriu, ca spălatul pe dinți. Îmi spune asta, că eu mai plâng câteodată când mă spăl pe dinți. Acum, serios, ce copil adoră să se spele pe dinți? Ea oricum, pare că adoră să se demachieze cu apă micelară cu argilă pentru că, spune ea, are grijă de tenul ei, asigurând o curățare blândă. Eram pe lângă ea când citea eticheta: are o acțiune complexă, antipoluare, de detoxifiere și eliminare a efectelor stresului urban. Parcă spune povești când citește etichetele acestea.

Seara când stăm toți la masă, la cină, ei mereu povestesc câte ceva. E interesant să îi urmărești. I-a povestit odată tatălui meu despre cremele astea ale ei. Toate produsele ei din baie, de la Farmec, cu care eu m-aș cam juca, fac parte din gama modernizată Aslavital Mineral și este prima gama românească creată pe baza argilei 100% naturale, provenite din Munții Pădurea Craiului. Toate produsele sunt adaptate la nevoile actuale de protecție impotriva poluării urbane. Și, mai departe, evident, s-a documentat și despre poluare. Da, cât dorm eu, la prânz ea citește despre toate astea. Poluarea afectează foarte tare tenul și atacă bariera pielii și astfel aceasta se irită și devine uscată și aspră și așa apar ridurile și îmbătrânirea. Tenul este agresat zilnic de factori externi și are nevoie de o îngrijire atentă.

(Sursă foto: Pixabay.com)

Nu este de glumit, spune ea. De asta își cumpără toate aceste creme și se demachiază mereu. Toată gama lor conține 15 produse cu formulări inovatoare și i se par interesante fiolele hidratante detox sau elixirul antirid și antipoluare. Tatăl meu a înțeles ce înseamnă asta. Cadou!

(Sursă foto: Farmec)

Din ritualul ei de îngrijire mai face parte și masca. În fiecare sâmbătă spune că vrea să își pună o mască. Ooo, mama mea se transformă. Și tatăl meu pare îngrijorat și o întreabă ce și-a făcut?

(Sursă foto: Pixabay.com)

Ea explică că este o mască neagră detoxifiantă cu cărbune, Peel-Off Aslavital Mineralactiv cu o structură filmogenă ce acționează sinergic cu cărbunele din compoziție și purifică și detoxifică tenul. Este din gama celor de la Farmec, de care îi spusese la cină și că și masca, și celelalte produse conțin ingrediente active de ultimă generație: Cobiodefender-ul EMR, complexul Ferulan bogat în acid ferulic. Deci, de asta înțelege mama mult mai bine ce spun eu, decât tatăl meu. Păi, când poți pronunța cuvinte din astea ca cobio …  în fine, înțelegi imediat când cer bapte, la ce mă refer.

 

În timp ce mama își făcea ritualul ei cu masca, tata a întrebat-o de ce este așa specială argila din munții Pădurea Craiului.

(Sursă foto: Pixabay.com)

Bine ați venit pe terenul ei. Are niște beneficii terapeutice, printre care putere de absorție, bun antiseptic, bactericid şi dezinfectant, argila este complet lipsită de germeni, remineralizant eficient și are în compoziție oxizi de aluminiu, fier, magneziu, calciu, oxizi alcalini, anhidridă titanică, oligoelemente și revigorează celulele organismului, este cicatrizant. Dar are și beneficii cosmetice: detoxifică pielea, este tonifiant, regenerant, antistres, revitalizant pentru metabolismul celular. Ce să mai #caleasprefrumusete #Aslavital #Mineralactiv. Tatăl meu râde, aici eu nu am înțeles nimic. O fi ceva cu telefoanele, dar eu nu am voie la ele. V-am spus că sunt simpatici și mama mea frumoasă!

 

Articol scris pentru cea de a 21-a probă la SuperBlog 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *