Vă spun sincer, am descoperit ce bun este avocado-ul odată cu Natalia. Nici nu știam cum să îl mănânc. Sunt parte din generația care mânca portocale de Crăciun și banane, când și când, după ce se coceau pe dulap. De unde să știu eu, că avocado-ul pe care l-am gustat prima dată era rău pentru că era crud, de fapt. Nu doar Natalia a început diversificarea, ci și eu. Și așa am descoperit ce bunătate este avocado-ul ăsta. Ce gust bun are și ce salate delicioase poți face cu el.
Astăzi vă spun o rețetă delicioasă, ”furată” de la un restaurant, unde am ieșit zilele trecute. Era trecută în meniu la rețetele de la micul-dejun, dar eu cred că merge și în timpul zilei. Este o rețetă ușoară, care se prepară rapid. Și cel mai important, nu are cum să nu îți iasă. 🙂 Mai știți vorba mea, dacă îmi iese mie, sigur vă iese și vouă. Am făcut-o și ieri dimineață, și în această dimineață. Îmi place foarte mult. Sper să vă placă și vouă.
Deci, pentru salata de avocado cu ton aveți nevoie de:
– un avocado copt;
– o conservă ton;
– ceapă;
– roșii;
– lămâie;
– ulei de măsline;
– sare;
– pătrunjel.
Mod de preparare: avocado-ul se pasează (nu foarte fin, eu l-am pasat cu furculița), adăugați sare, zeamă de lămâie, un pic de ulei de măsline și amestecați bine. Adăugați apoi tonul din conservă, ceapă tăiată mărunt, câteva roșii cherry tăiate (puteți folosi și roșii normale) și puțin pătrunjel apoi amestecați.
Și gata. Asta este tot. 🙂
Puneți zeamă de lămâie după gust. Mie îmi place salata un pic mai acră. Merge foarte bine pe felii de pâine prăjită.
Spor la gătit și poftă bună!
Să îmi spuneți dacă v-a plăcut.
Sursă foto: Pexels.com
La fel ca si tine, prima data am mancat avocado crud si nu intelegeam de ce toata lumea il adora. :))
Insa de ceva timp l-am introdus si eu in alimentatie de 2 ori pe saptamana si imi place tare mult! Este absolut delicios!
Si reteta ta suna foarte bine & foarte simplu de facut!
D,, și eu eram la fel de nedumerită. Ce poate fi bun? Ei, când l-am descoperit cam fost foarte surprinsă. Chiar este bun. Și această rețetă mi-a plăcut f mult.
Grozavă propunere! Minunată combinație! Avocado aș mânca oricând, în orice combinație.
Da, și mie îmi place avocado f mult.
Avocado, pe lângă faptul că e gustos și versatil, e și foarte sănătos. Iar combinația cu ton e chiar indicată.
Da, chiar îmi place în această combinație. Nu mai încercasem.
Ce pofta mi-ai facut! Imi plac amandoua dar nu le-am mâncat impreuna. Sigur o sa incerc
Să încerci. Nici eu nu m-aș fi gândit să le combin, dar merg de minune.
Să încerci. Nici eu nu m-aș fi gândit să le combin, dar merg de minune.
Imi place tonul. Dar cere combinatii. Pe asta nu am incercat-o. O voi face 🙂
Da, eu zic că merită încercată această combinație. 🙂
Nu am facut pana acum o astfel de salata, dar suna tare bine. Imi place mult avocado, dar si la mine prima experienta a fost ciudata. Nu ii dadeam de gust ba mi se parea ca are un gust ciudat. Dar pe atunci nu stiam sa il aleg si cum sa il mananc. Multumesc de reteta!
Și eu abia am descoperit-o. Nici nu mă gândeam că merg împreună, dar este f bună.
Avocado este unul din alimentele preferate!!!! Il ador, de fapt. L-am mancat in diverse combinatii dar… niciodata cu ton. Musai sa incerc. Multumesc, Otilia si Natalia 🙂
Cu mult drag! 🙂
Avocado e minunat, sunt una dintre cele mai mari fane ale sale :)) L-am descoperit acum câțiva ani, în perioada mea de veganism, și de atunci îl mănânc oricând, în orice combinație (guacamole, în salată, ca pesto, felii cu multă lămâie, etc). Am convins-o până și pe mama să încerce, iar acum îl adoră!
P.S. datorită consistenței faine și faptului că împrumută gustul celorlalte ingrediente avocado e perfect și pentru crema de ciocolată sănătoasă: avocado copt, carob/cacao, smochine, vrum-vrum la blender și gata crema pentru prăjituri.
Cristina
Ooo, ce idee bună mi-ai dat cu crema de ciocolată, mai ales că Natalia este mică, foarte potrivită pentru ea. Am să încerc sigur. Mulțumim! 🙂
interesantă rețeta, însă nu aș putea mânca la mic dejun. Îmi place mult combinația avocado cu smochine pe o felie de pâine integrală. Sau toast cu avocado, iaurt și miere.
Poți să încerci rețeta în orice alt moment alt zilei. Eu cred că merge bine. 🙂
Eu nu am gustat niciodata avocado. Trebuie neaparat sa il incerc, se pare ca nu stiu ce pierd.
Da, mult timp nici eu nu credeam că este bun. Nu-i înțelegeam pe cei care îl laudă. Trebuie să fie copt ca să aibă gust bun. Sper să îți placă.