Vă spun sincer, am descoperit ce bun este avocado-ul odată cu Natalia. Nici nu știam cum să îl mănânc. Sunt parte din generația care mânca portocale de Crăciun și banane, când și când, după ce se coceau pe dulap. De unde să știu eu, că avocado-ul pe care l-am gustat prima dată era rău, pentru că era crud, de fapt. Nu doar Natalia a început diversificarea, ci și eu. Și așa am descoperit, ce bunătate este avocado-ul ăsta. Ce gust bun are și ce salate delicioase poți face cu el.

Astăzi vă spun o rețetă delicioasă, ”furată” de la un restaurant, unde am ieșit zilele trecute. Era trecută în meniu la rețetele de la micul-dejun, dar eu cred că merge și în timpul zilei. Este o rețetă ușoară, care se prepară rapid. Și cel mai important, nu are cum să nu îți iasă. 🙂 Mai știți vorba mea, dacă îmi iese mie, sigur vă iese și vouă. Am făcut-o și ieri dimineață, și în această dimineață. Îmi place foarte mult. Sper să vă placă și vouă.

Deci, pentru salata de avocado cu ton aveți nevoie de:

– un avocado copt;

– o conservă ton;

– ceapă;

– roșii;

– lămâie;

– ulei de măsline;

– sare;

– pătrunjel.

Mod de preparare: avocado-ul se pasează (nu foarte fin, eu l-am pasat cu furculița), adăugați sare, zeamă de lămâie, un pic de ulei de măsline și amestecați bine. Adăugați apoi tonul din conservă, ceapă tăiată mărunt, câteva roșii cherry tăiate (puteți folosi și roșii normale) și puțin pătrunjel apoi amestecați.

Și gata. Asta este tot. 🙂

Puneți zeamă de lămâie după gust. Mie îmi place salata un pic mai acră. Merge foarte bine pe felii de pâine prăjită.

Spor la gătit și poftă bună!

Să îmi spuneți dacă v-a plăcut.

Sursă foto: Pexels.com

21 replies on “Mic dejun delicios cu avocado și ton

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *