Cozonac de Paște

Cozonacul de Paște se face cu dragoste, cu amintiri din vremea copilăriei, cu putere, cu răbdare, cu drag și după o rețetă de familie. Așa cum vă spuneam și în articolul trecut, cereți rețeta cuiva din familie și mai stați de povești. Răbdarea este secretul unui cozonac de Paște bine crescut. Trăim pe fugă, grăbiți, agitați, îndreptați spre mai multe destinații de-odată. Când frămânți cu putere aluatul, trebuie să oprești timpul. Cozonacul de Paște nu se face cu ochii pe ceas, se face cu răbdare. Trebuie să frămânți și să frămânți, și să mai stai un pic să crească, și iar să frămânți, și iar stai să crească. Și-apoi în cuptor, aștepți să se facă rumen și să miroasă în casă. Să aștepți, cu drag! De când nu ai mai așteptat?

De asta îmi place să gătesc cu Natalia. Cum aș putea să o învăț ce este răbdare? Cum aș putea, altfel, să îi arat că uneori nu ai cum să grăbești lucrurile? Trebuie doar să aștepți.

Nu primești totul imediat. Și nici ușor.

Când faci cozonacul de Paște amesteci făină, ouă, lapte, drojdie, ulei. Amesteci mult, cu putere. Altfel nu iese cum trebuie. Se frământă greu aluatul. Dar dacă te străduiești, la final te bucuri.

Și în viață atâtea lucruri ”se frământă” greu, dar și când reușești, te bucuri mai tare.

Și în viață, dacă știi să aștepți, lucrurile vor ieși bine.

Cozonacul de Paște este o lecție bună despre viață. Și bucuriile pe care ți le aduce ea.

Ce bine ar fi să nu uităm toate astea până la Paștele următor …

 

Dacă ți-a plăcut acest articol poți să îi dai like, share sau chiar să comentezi. Dacă vrei să descoperi și alte articole scrise de mine, poți să dai like paginii de Facebook. Îți mulțumesc! 🙂

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *