Brioșe cu cacao și banane

Brioșele cu cacao și banane sunt gustoase și ușor de preparat. În această dimineață a fost mai răcoare, așa că ne-am gândit să facem niște brioșe. Și le-am ales pe cele mai delicioase, ca să ne îndulcim ziua. 🙂 Brioșele cu cacao și banane sunt excelente pentru desert, gustare sau chiar la micul dejun.

Rețeta este foarte simplă. Să vă spun mai întâi de ce aveți nevoie:

– 2 ouă;

– 100 gr. zahăr;

– 250 gr. făină;

– 100 ml ulei;

– 10-15 linguri lapte;

– 2 linguri cacao neagră;

– 2-3 banane bine coapte;

– 1 linguriță și un pic de praf de copt;

– 1 vârf de linguriță de bicarbonat;

– un praf de nucșoară;

– vanilie.

Cum le-am preparat:

Am separat ouăle, albușul de gălbenuș. Peste albuș am pus un praf de sare și le-am bătut spumă. Sau cum i-aș spune Nataliei, am făcut albușul norișori. Apoi m-am ocupat de gălbenușuri. Peste ele am pus zahărul, uleiul și bananele pasate, și am amestecat totul cu mixerul, la viteză medie. Am adăugat apoi laptele și făină și am amestecat din nou până s-au încorporat toate foarte bine. Aluatul trebuie să fie ceva mai gros ca cel de clătite. Spre final am adăugat cacao, praful de copt, bicarbonatul și aromele. Chiar la final am pus albușul bătut spumă. L-am adăugat amestecând ușor, cu o lingură, pentru a rămâne pufos. Și gata.

Am aprins cuptorul și până s-a încâlzit am pregătit formele de brioșă. Nu am pus aluatul până sus, ca să aibă loc să crească frumos brioșele cu cacao și banane.

Le-am lăsat la cuptor 20 și un pic de minute. Aici depinde cum coace cuptorul. În general, în 20-30 de minute ar trebuie să fie gata. Eu le testez cu scobitoarea. Înțep o brioșă cu scobitoarea și dacă iese curată, înseamnă că sunt coapte.

Le-am lăsat să se răcească un pic și ne-am bucurat de gustul delicios de cacao și banane.

Tips and tricks 🙂

– cerneți făina înainte de a o adăuga în compoziție. Brioșele vor ieși mai pufoase;

– dacă vi se pare că ați pus mai mult lapte, mai adăugați un pic de făină. Și invers, dacă ați pus mai multă făină și vi se pare aluatul prea gros, mai puneți un strop de lapte;

– puteți adăuga și câțiva fulgi de ciocolată;

– puteți face brioșele nu doar pentru copii, ci și împreună cu ei. 🙂 Gătitul alături de copii poate fi distractiv, mai ales dacă pregătiți ceva dulce. 🙂

Sper să încercați rețeta. 🙂

Poftă bună!

10 comments

  • Almona spune:

    Acum că e mai răcoare, o să le încerc și eu. N-am mai făcut de mult brioșe.

  • Deci n-am făcut niciodată brioșe. Nici nu-mi vine să cred. dar când termin cu dieta o s-o pun de-o brioșeală. Măcar pentru restul lumii și una maxim două pentru mine. Pare așa de simplu de făcut.

    • Otilia Dima spune:

      Să știi că mult timp nici eu nu am făcut, mi se părea complicat, până am văzut odată o rețetă și am zis că este foarte simplu, să încerc și eu. Fiind făcute de tine, pui mai puțin zahăr și merg și când ești la dietă.

  • Adriana Ivan spune:

    Noi suntem fani brioșe, deci sigur voi încerca și varianta aceasta.

  • Raluca Anghel spune:

    Ce bun si simplu de preparat! Sigur am sa incerc reteta asta in curând. Suntem mari amatori de dulciuri

  • Anca spune:

    Ce bine arata! Eram curioasa sa vad o poza din sectiunea briosei, sa vad daca le coc corect

    • Otilia Dima spune:

      Nu am nici o poză din secțiunea brioșei, din păcate, nici nu m-am gândit să fac. Data viitoare când mai fac vreo rețetă de brioșă și scriu pe blog despre ea, am să pun și o poză cu interiorul. Ca și idee, testul cu scobitoarea este cel mai simplu. Dacă scobitoarea iese curată, atunci brioșele sunt coapte. Oricum vor avea un interior dens si daca mai pui fructe, ele vor avea o textură umedă. Asta nu înseamnă că sunt crude. Cu scobitoarea e cel mai simplu de verificat.
      Spor și poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *