Vrei să zbori în spațiu?

Zilele trecute i-am cumpărat Nataliei niște stickere fosforescente cu planete, rachete spațiale și cosmonauți. S-a bucurat foarte mult, mai ales că aceasta este noua ei pasiune. Sâmbătă, cum s-a lăsat întunericul,  nu ne-a mai lăsat să aprindem becurile, ca să le vadă cum strălucesc. Vă spun, am făcut cu 10 ron, cel mai fericit copil. De unde și vorba aceea, că bucuriile mari stau în lucruri simple.

Și în timp ce admira ea planeta Saturn, apoi luna, mângâia steluțele, i-am spus să se ducă să bată palma cu astronautul. Atunci mi-a venit ideea să o întreb dacă vrea să zboare în spațiu. Mi-a răspuns repede nu. Nu mă așteptam la acest răspuns. Eram sigură că va fi unul afirmativ, așa că plină de curiozitate am întrebat-o de ce. Ea mi-a răspuns exact așa: nu îmbrace, nu place.

Ahaaa, acum am înțeles. Problema este costumul, care nu îi place. Prin urmare, ea nu s-ar îmbrăca cu așa ceva, deci mai bine nu mai zboară în spațiu. De altfel, și când am mers la Observatorul Astronomic, acolo unde era costumul de astronaut a stat cel mai puțin.

De înțeles pentru un copil care iubește rozul, sclipiciul, inimioarele, bluzele cu Mickey și Minnie. Păi, cum să zbori așa în spațiu? Fără un pic de sclipici, fără o pată de roz sau măcar acolo, pe unde scrie NASA să fie și chipul lui Mickey. Ce costum este acesta?

Așa mi-am adus aminte că ea la un moment dat a cerut un astfel de costum și când am căutat pe internet, peste tot am găsit și explicația: ”pentru băieți.” Nicăieri doar costum ori costum astronaut pentru copil. Și toate pozele erau cu băieței. I-am arătat, dacă îi place, să îi cumpărăm, și de atunci a zis că nu mai vrea.

Când ne întorceam de la Observatorul Astronomic, am auzit la radio că două americance au devenit primele femei care au mers singure în spațiu. Adică nu au fost însoțite și de bărbați. Misiunea lor era programată încă din martie, dar ele au reușit asta abia în octombrie, din cauza faptului că cele două costume spațiale necesare acestei activități nu erau disponibile pentru femei.

Abia atunci am înțeles de ce nu găsesc costum pentru ea nici măcar de jucărie. Posibil peste câțiva ani să fie modele pentru fetițe pasionate și de spațiu, și de modă.  Până una-alta admirăm stickerele și pozele cu planete, de aici, de pe Pământ. Zborul în spațiu, îl anulăm. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

2 comments

  • Roxana spune:

    Cand eram mica voiam sa ma fac astronaut, David vrea si el sa zboare in spatiu, Cand visul asta se va face mare vom face o echipa cu Natalia. 🙂

    • Otilia Dima spune:

      Da, super. Prima echipa de astronauti cei mai tari si visatori, care vor explora spatiul si vor spune povesti frumoase de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *