Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți…

Și-au trăit fericiți până la adânci bătrâneți… așa se termină basmele pe care le citeam în copilărie. Poveștile acelea cu binele care învinge răul, iar la final ea, prințesa, întâlnește prințul. Și un pic, un pic, visam și noi să fim prințese. Și în povestea asta nu este nici măcar vorba despre prinț. S-ar putea să sune un pic feminist asta… sau nu… mă rog…

Zilele trecute după o discuție cu Natalia m-am gândit că dorința asta e în noi, pur și simplu. E ca dorința aceea de a ne fi bine, de a fi bine. Care e în noi, pur și simplu. Ea adoră să fie mireasă. Așa mi-a spus. Și ea, și prietena ei Sofia de la grădiniță. Și ele o să fie niște mirese, ca niște prințese, cu rochii superbe.

Habar nu are ce înseamnă căsătoria și că pe miresele acelea pe care le-a văzut în parc și era fascinată de ele, pozau lângă un domn în costum. Nici nu l-a văzut, nici nu a interesat-o. Era rochia și dorința aceea care cred că e scrisă în noi de la începutul începutului de a fi deosebite. Elegante. Speciale. Și rochia aia de mireasă ne duce cu gândul la prințesele din basme.

Când am auzit-o că ea adoră să fie mireasă, am întrebat-o de ce. Ce înseamnă asta cu: să fii mireasă. Și mi-a răspuns simplu:  pentru că are o rochie frumoasă.

Și a completat: și Sofia adoră să fie mireasă mereu.

Pentru că ele acum sunt Elsa, Ariel, Rapunzel, orice prințesă minunată vor ele. Și mireasa e tot un fel de prințesă… nu are nicio treabă cu prințul sau cu ce știm noi că e căsătoria.

Asta o să afle mai târziu.

Câteodată nu este doar despre ce le învățăm. Unele lucruri sunt în noi, pur și simplu.

Într-o seară când veneam spre casă, am trecut pe lângă un magazin cu rochii de mireasă și a zis că vrea și ea una. Cum dorința nu poate fi posibilă, că deh, i-a venit ideea salvatoare: ”lasă că îmi fac eu una. Iau o perdea, o tai, o lipesc cu scotch, îmi pun și niște frunze pe cap așa și gata”.

Nu știu ce înseamnă ”așa”. Nu am insistat.

Încă am toate perdele la locul lor.

Ea tot visează să fie mireasă, căci să fii prințesă e ceva ce doar la aproape 5 ani poți visa atât de frumos.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *