Prăjiturele pentru Moș-Crăciun

În Ajun de Crăciun putem să pregătim alături de copii ceva dulce pentru Moșul. Anul trecut am încercat această rețetă. Este simplă, delicioasă și ușor de preparat cu copiii.

O să îl așteptăm și anul acesta pe Moș-Crăciun cu ceva dulce, mai ales că are nevoie de energie pentru drumul lung, cât o noapte întreagă. 🙂

Pentru o porție de prăjiturele aveți nevoie de:

– 100 grame unt

– 80 grame zahăr

– un ou

– 115 grame făină

-un sfert de linguriță de bicarbonat

– esență vanilie

– fulgi de ciocolată.

O porție înseamnă 10-15 prăjiturele.

 

 

Cum le preparăm:

Amestecăm untul cu zahărul până obținem o pastă. Este bine să scoateți untul de la frigider cu ceva timp înainte, să fie mai moale. Dacă vi se pare prea mult zahăr, mai ales că punem și fulgi de ciocolată, puneți jumătate din cantitate.

Adăugați apoi oul.

Amestecați bine și adăugați făină.

 

Spre final adăugați bicarbonatul și esența de vanilie. Puneți aluatul într-o folie și îl lăsați la frigider 30 de minute.

Apoi luați cu lingura și așezați prăjiturele în tavă.

Puneți aluatul, întindeți un pic, să aibă o formă rotundă și tot așa, până la final. Între ele trebuie să lăsați spațiu, nu le puneți prea aproape unele de altele pentru că având unt în compoziție, de la căldură, se vor mări și se vor uni unele cu altele. La final veți avea un fursec imens, cât toată tava. 🙂

Se coc la foc mediu, foarte repede. Depinde de cuptor. Dacă este unul puternic, sunt gata și în 8-10 minute. Vă dați seama că trebuie scoase, când se rumenesc pe margine. Când le scoateți, dacă aveți forme le puteți decupa. Noi am făcut steluțe și inimioare. Dacă nu aveți forme, le puteți lăsa rotunde.

Bineînțeles că Natalia era pe masă și nu rata nimic. S-a implicat în tot ca să fie sigură că vine Moșul la ea. 🙂

 

La final le așezați pe farfurie, puneți și lapte într-un pahar și i le lăsați Moșului sub brad.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *