Am întrebat 10 bloggeri români…

De curând a început o leapșă blogosferică, la care am fost provocată de Almonaalmonacalatoreste.ro și Danacasutaunuimelc.wordpress.com. Mi-am adus aminte de acest obicei, foarte la modă  la începuturile mele în blogging, în care ne provocam la acest joc fain. Practic, leapșa reprezintă o serie de întrebări la care bloggerii răspund pe blogul lor și le dau mai departe și altor bloggeri.

Nu puteam să nu accept, mai ales că întrebările sunt foarte interesante. Prin urmare…

Am întrebat 10 bloggeri români…

1. Dacă ai putea alege un fel de mâncare pe care să îl mănânci pentru următoarea lună (fără să ai voie să mănânci altceva), care ar fi acela?

Primul răspuns care mi-a venit instant în minte, când am citit această întrebare, a fost: cartofi prăjiți. Deși, de obicei nu mănânc același fel de mâncare de două ori, aș face cu cea mai mare plăcere o excepție când vine vorba de cartofi prăjiți. Sună ciudat, dar nu m-aș plictisi sau sătura vreodată să mănânc cartofi prăjiți. De când eram mică sunt preferații mei. Acum mănânc mai rar, am aflat de curând că îngrașă. 🙂

2. Pleci într-o vacanță de două săptămânii pe o insulă exotică și aproape pustie și poți lua cu tine un actor, un blogger/vlogger și un antreprenor (români sau străini). Pe cine iei?

Ăăăăă, un actor…, doar că nu îmi mai aduc aminte când m-am uitat ultima dată la un film. 🙂 Și probabil că par ciudată, dar nu prea am actori/cântăreți preferați. Îmi place stilul Juliei Roberts, deci, ca să scap, spun că o iau pe ea. Sigur ar fi o companie plăcută.

Un blogger/vlogger… aici mă pricep mai bine. Urmăresc des bloggeri și vloggeri și pe o insulă exotică, aproape pustie, timp de două săptămâni, aș invita-o alături de mine pe Kristina Kuzmic. Sigur ne-am distra de minune și am mânca multă ciocolată, fără griji.

Un antreprenor… povestea asta cu afacerile nu este punctul meu forte. Îmi dau seama că de la întrebare la întrebare, par tot mai ciudată. În bula mea par normală. Se pune soțul meu? E un mic antreprenor, dar l-aș alege pe el. Așa am avea și noi ocazia să mergem singuri într-o vacanță, pe o insulă pustie și sper îndepărtată, unde nu ne poate găsi Natalia. 🙂

3. Știm cu toții că în copilărie visam cel mai mult. Spune-ne un vis pe care îl aveai in copilărie și s-a îndeplinit și unul care nu s-a îndeplinit.

Când eram mică de tot îmi doream să zbor … cu avionul. Bine, recunosc, era o vreme în care eu îmi doream să fiu Peter Pan. Mna…nimeni nu-i perfect. 🙂

Locuiam într-un oraș mic și când vedeam pe cer avioane, mă uitam fascinată. Mă gândeam: oare o să zbor și eu vreodată? Și când am crescut, visul s-a îndeplinit.

Visul care nu mi s-a îndeplinit este să merg acasă la Moș-Crăciun. Copilul din mine încă visează la asta.

4. Primești un cadou foarte urât de la prietena cea mai buna/prietenul cel mai bun. Îi spui că e oribil sau te prefaci că iți place?

Nu cred că prietena mea cea mai bună mi-ar lua un cadou urât. Sunt sigură că ar ști ce să aleagă, dar să presupunem că ar avea o lipsă mare de inspirație și ar lua ceva ciudat, nu i-aș spune. Poate după o vreme când ne-am putea amuza pe această temă, dar nu chiar atunci.

5. Este sfârşitul lumii. Ce carte ai pune în capsula cosmică pentru a păstra o „urmă” a umanităţii?

”Micul prinț”- este una din cărțile mele preferate. Am impresia că de câte ori o citești, este ca și cum o descoperi pentru prima dată. Conține tot ce ar trebui să înțelegem despre lume.

6.Dacă ai putea călători în trecut și să discuți cu tine cel/cea de 18 ani, ce sfaturi ți-ai da? (maxim 3)

Să am mai multă încredere în mine. Și atât. Asta ar fi schimbat multe. 🙂

7.Ți se oferă șansa de a juca în filmul realizat după cartea ta preferată. Pe cine ai interpreta și de ce?

Poate fi ciudat, dar dacă aș putea alege, ar fi un personaj masculin: Dean Moriarty din romanul ”Pe drum” – pentru toate drumurile făcute de el, pentru curajul și libertatea lui. Este un personaj pe care îl iubesc și urăsc, în aceeași măsură, pentru aceleași lucruri.

8. Ce te motivează să scrii pe blog?

Pur și simplu plăcerea pentru scris. Blogul este locul unde evadez din cotidian. Îmi place să împărtășeșc aici gândurile și întâmplările mele. E doar plăcere și atât.

9. Primești un premiu (în bani) pe care ești convins/ă că nu îl meriți. Cum reacționezi?

Mi se pare un pic ciudată această întrebare. De obicei nu eu decid dacă merit sau nu un premiu, ci un juriu. Eu pot avea sentimentul că poate nu am făcut bine, că puteam să fac mai mult, dar un juriu stabilește. Dacă el consideră că de fapt este bine ce am făcut nu văd de ce aș refuza un premiu. Oricum, eu de multe ori am senzația asta că nu am făcut lucrurile foarte bine, din lipsă de încredere, iar când văd că sunt apreciată, îmi crește stima de sine și încrederea.

10. Spune-ne ceva despre tine ce nu ai mai spus public până acum.

Folosesc scuza ”am uitat”, când mi-e lene să fac ceva. De cele mai multe mă folosesc de scuza asta ca să scap repede, fără explicații.  (freaky woman cu memorie încă bună)

Acestea au fost întrebările și răspunsurile mele, iar provocarea merge mai departe la:

Oana Pană: Inima din cuvinte

Diana Elena Neață: De-ale Dianei

Ioana Vlad: Mari și mici

Violeta Giol: Povești de neadormit

Oana Maria Ștefan: Oana M – the real blog

Cristian Lucian Hatschner – Cluc

Cristina Chifu – Cristina din Moinești

Daniel Botea: Craiova pe blog. Natural

Diana Manea: Doicălători.ro

Cătălina Coman: Lifestyle by Cata

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *