Oile care sar gardul …

Știți oile acelea care sar gardul până adormi … una, două, trei, patru, cinci, cinci și un pic, și pe la șase poate că deja dormi. Ei bine, îmi este milă de bietele oi care sar gardul ca să adoarmă Natalia. Săracele de ele, păi, se usucă pe picioare de la atâta sărit gardul și ea nu mai adoarme. Una, două, trei, patru … o sută, două sute, trei sute … …

Bietele oi care sar gardul. Cât să mai poată și ele? Tot sar, tot sar, dar Natalia, de cele mai multe ori, când vine ora de culcare are alte planuri. Mai întâi vrea lapte, exact când îi spun că timpul pentru joacă s-a cam încheiat și gata, de acum vom dormi. Da, dar înainte un pic de lapte.

Apoi se întoarce de pe o parte, pe alta,  și iar de pe o parte, pe alta, și iar de pe o parte, pe alta. Și în timpul acesta oile tot sar săracele, degeaba. Mă întorc spre ea. Probabil că am o față cam supărată și știe că urmează să îi spun să înceteze, gata, acum dormim. Îmi face ea mie șhhh. Da chiar, că eu eram cea care nu îmi găseam locul. Stă două-trei minute liniștită. Mă gândesc că e gata, a obosit. Oile sunt și ele fericite, se gândesc că probabil au cam terminat cu săritul.

Alarmă falsă. Începe să numere. La ”ten” de obicei primesc bonus un picior în cap. Mă uit spre ea. Ea spre mine și, iar îmi face șhhhh. Oile dau ochii peste cap.

Stă câteva secunde și începe cu alfatbetul. Sare câteva litere. Deocamdată nu i se par necesare. La X se ridică, de obicei, în fund. Are un xilofon și asta înseamnă că l-ar vrea. Eu, iar zic Natalia, gata. Ea râde, îmi face șhhh. Oile sunt transpirate.

Apoi continuă: x, y, z. Aplaudă.

Mă trec toate căldurile. De oi nu mai știu nimic.

Apoi îl aruncă pe Mickey Mouse și apoi pe Minnie Mouse, și plânge după ele. Le ceartă. Le mai dă cap în cap. Sper să nu adorm eu în locul ei. Cam pe la momentul acesta începe să mă mănânce capul de nervi.

Ușor-ușor începe să obosească. Oile sunt de mult obosite. Până și gardul peste care sar a slăbit.

Și într-un final adoarme. Și cam așa în fiecare seară. Din când în când câte un miracol. Și eu, și oile ne mirăm cum de a adormit așa repede. Sigur nu are ceva?

Sursă foto: Pexels.com

 

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *