Mirosul de carte…

Când lucrezi într-o bibliotecă, cel mai drag și cunoscut îți este mirosul de carte. Dar nici o carte din lume nu are același miros, ca una pe care ai scris-o tu. Sau una în care ai scris și tu.

Miros crud de cerneală. Pagini tari,  neatinse încă, aproape scorțoase. Idei, gânduri, dorințe și vise deghizate în cuvinte, așezate frumos în rând.

O antologie de proză scurtă. Despre iubire, scrisă cu iubire de fiecare autor. ”Nuanțe de piper și ciocolată”.  Cam acesta este mirosul acestei cărți. O carte în care la pagina 104 locuiește povestea mea.

Vă mai aduceți aminte de povestea celor doi tineri din metrou? ”Sunt împreună acum?”

Am zis că o să scriu despre ei, fără ca ei să știe, fără ca eu să știu dacă au fost vreodată împreună mai mult de trei stații de metrou.

Și am scris.

Și a apărut în antologia Editurii Siono, ”Nuanțe de piper și ciocolată”. Autori consacrați, bloggeri, autori debutanți au scris în această antologie povești despre iubire.

E o mare bucurie pentru mine, că povestea mea a fost publicată. Eu, care iubesc atât de mult proza scurtă și am tot așteptat ziua aia  când o să mă apuc de volumul meu de proză scurtă. În ziua aia când o să am timp.

Am făcut un pas. O primă poveste, pe care sper să aveți curiozitatea să o descoperiți. Puteți cumpăra cartea de pe site-ul Editurii Siono, de aici, și de pe Emag, de aici.

Când o să apară și prin alte locuri o să vă anunț. Cartea are și o soră geamană, o altă antologie de proză scurtă semnată de autori români, la început ori consacrați. Antologia se numește ”Inima nu face riduri”.

Dorința mea este să aud tot mai mulți că își doresc să citească autori români contemporani, că le dau o șansă, că îi încurajează.

Încă mă bucur și încă am emoții.

Așa că mă scuzați, nu prea știu să vorbesc despre mine și mă opresc aici. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *