Citind povești copiilor putem spera că lumea se va face bine într-o zi

Citind povești copiilor putem spera că lumea se va face bine într-o zi… am spus o dată asta înregistrând o povestea pentru proiectul ”Povestea de la prânz”. Și am s-o tot spun. Copiii au nevoie de povești și amintirea aceasta în care cineva le citește, să știți, o să le țină de cald toată viața.

Eu am fost un copil pe care poveștile l-au salvat. Poate nu întâmplător, până la urmă, am ajuns să lucrez într-o bibliotecă. Așa s-au așternut drumurile. Am învățat două lucruri: să nu judec o carte după copertă și nici un om doar după două vorbe.

Mi-am făcut prieteni printre cititori și poveștile lor m-au îmbogățit și pe mine.

Cele mai dragi momente, care-mi vor rămâne în suflet, sunt cele în care m-am întâlnit cu copii și le-am citit. Sunt zile cele mai pline și mai gălăgioase. Da, întotdeauna întâlnirile acestea sunt cu haos, gălăgie, luat în brațe, zâmbete, râsete de-a dreptul, întrebări, vorbit tare, dar întotdeauna la final e cu: ”hai că a fost frumos!”

Astăzi, 1 februarie, am sărbătorit din nou ZICI… Ziua Internațională a Cititului Împreună. Acesta a fost și primul proiect pe care l-am făcut când am început să lucrez la bibliotecă. Februarie pentru mine înseamnă ZICI. 🙂

Anul acesta biblioteca în care lucrez a intrat în renovare, suntem mutați cum ar veni. Mă gândeam că sare ZICI, din lipsă de spațiu. Dar lucrurile se așază și am mers noi în vizită la o școală, și am citit. Am mers la clasa unde învată Natalia și la clasa vecină. Două clase de prichindei. Și-au adus pături, perne, au stat relaxați, am citit și ne-am bucurat că putem sărbători și anul acestea Ziua Cititului Împreună.

A fost o zi din aia… plină cu de toate. Cu bucurie, cu vorbit, cu citit, cu stat la poze, ca să ne amintim cu drag de proiectele noastre, cu mulți, mulți copii… toți simpatici. Hai că a fost frumos și de data asta!

Așa arată o zi preferată pentru un bibliotecar. Înconjurat de copii veseli, vorbăreți, care pun întrebări, care vorbesc unii peste alții, liberi, fericiți. Și cu o carte. O carte din care le citește.

Vă doresc și vouă bucuria asta! Să stați lângă copii și să le citiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *