Micul dejun de luni dimineața

Cum poți începe săptămâna cel mai bine: gătind și mâncând. 🙂 Ne-am făcut ochiuri în pâine și gogoșele cu ricotta. Păi, să începem cu tu stai cuminte un pic, în scaunul tău de masă. ”Cuminte un pic” înseamnă că stă în picioare și își dă drumul pe spătarul scaunului ca pe tobogan. Sau se întinde pentru a ajunge la diverse lucruri de pe masă. Mai bine îți spăl două căpșune. Așa știu sigur că stai liniștită.

Între timp pâinea cu ou: scoatem miezul de la o felie, topim un pic de unt într-o tigaie, punem felia la prăjit și spargem un ou în mijloc. După ce se prăjește pe o parte, întoarcem pe cealaltă parte și ne mai uităm un pic la copil. Un zâmbet, și gata pe farfurie. Micul dejun e servit. Stai un pic, așa mai încet, că și frige. Cât timp îl mănâncă singură, ne apucăm de gogoșele. De câte ori vreau să mai fac câte ceva dimineața îi pregătesc un mic dejun pe care știu sigur că îl poate mânca ușor singură ca eu să îmi văd liniștită de treburi.

Ajungem la gogoșele: se amestecă jumătate cutie de brânză ricotta cu un ou, coajă de portocală (găsiți la plafar punguțe cu coajă uscată de portocală), un strop de vanilie, un pic de zahăr, un praf de sare, 5-6 linguri de făină și o linguriță de praf de copt.

Aaaa, a văzut făină. Nu, deocamdată mănânci. După îți dau.

-Nu.

Știe să îl pronunțe perfect.

-Ce nu?

Deja și-a pus farfuria cu ou lângă. Pauză. Hai să bem o gură de apă și hai să mai mâncăm, împreună. E bine dispusă și ne-am înțeles foarte bine. După masă, i-am promis și ei câteva linguri de făină. Gata, acum e rândul tău să faci gogoșele și al meu să le prăjesc într-un pic de ulei de măsline.

Sunt foarte bune și se fac imediat, deci nu are prea mult timp să umple totul de făină. Gata Crăiasa Zăpezii. Vrei?

Acesta a fost micul nostru dejun delicios. După, am strâns și ne-am jucat. Acum ea se odihnește, eu scriu. 🙂

 

Sursă foto: www.pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *