Bufnița care se temea de întuneric – o carte pentru a împrieteni copiii cu întunericul

Întunericul poate fi nemaipomenit, distractiv sau chiar fascinant, dar pentru Buf, un pui de bufniță de hambar,  întunericul e cam înfricoșător și îl face să simtă teamă. Niște prieteni buni îl ajută să descopere că nopțile sunt de multe feluri și toate sunt frumoase.

Conform psihologilor, între 2 și 4 ani apar fricile la copii deoarece în această perioadă ei nu fac bine distincția între realitate și ficțiune. Aceasta este și perioada în care imaginația este bine dezvoltată și pot să își închipuie cu ușurință tot felul de lucruri. În această perioadă încep să se mute, de exemplu, și montruleții sub pat. 🙂

Aceste frici sunt normale și încep să dispară odată ce ei cresc. O poveste amuzantă, cu un personaj haios, care are și el niște frici, pot ajuta un copil să depășească mai ușor această perioadă.

Bufnița care se temea de întuneric, scrisă de Jill Tomlinson, îi poate ajuta pe copii să descopere că de fapt întunericul este chiar interesant. Buf, este un pui de bufniță fricos, care trece prin întâmplări interesante. Toate acestea îl vor face să își învingă teama. La final descoperă că întunericul este de fapt super.

Este o carte foarte frumoasă, ușor de citit și amuzantă. Iar dacă cei mici iubesc și animalele, cartea este foarte potrivită. De aceeași autoare mai găsiți cărțile Pinguinul care voia să afle mai multe, Gorila care voia să se facă mare sau Pisicuța care voia să ajungă acasă. 

În toate cărțile personajul principal este un animăluț care trece prin diverse întâmplări interesante.

Vi le recomand cu drag!

 

 

12 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *