În lumea lor lucrurile se rezolvă simplu

În lumea lor lucrurile se rezolvă simplu. Cu zâmbetul pe buze pot găsi soluții la lucruri pentru care noi, oamenii mari, ne-am enerva foarte tare. Zilele trecute când găteam ceva, Natalia s-a urcat pe masă și a dat din greșeală peste o cană. A căzut pe gresie și s-a făcut bucăți, bucățele. 🙂 A zâmbit și a spus: ”nu-i nimic, cumpărăm alta”.

Eu m-am încălzit instant.  De multe ori acesta ar fi fost un bun motiv să țip. M-am oprit când am văzut zâmbetul ei, deși recunosc, chiar dacă nu îmi face plăcere, de alte multe ori din astfel de motive m-am enervat. Evident că de fiecare dată mi-a părut rău și am spus că nu mai fac. Și de multe ori mi-a ieșit, dar și de alte câteva ori din cauza multor altor lucruri care nu aveau legătură cu Natalia, am ridicat vocea și m-am enervat aiurea-n tramvai.

Altă dată când nu ma avut să îi dau ce mi-a cerut, a spus la fel zâmbind: ”mergem și cumpărăm”. O dată mi-a adus și bani de la magazinul ei de jucărie.

La mare, când am ieșit într-o seară să ne plimbăm pe faleză a vrut să facă baie. Numai ea se auzea: ”vreau costumul, vreau costumul”. Am cedat. Parcă mă simțeam și rău că nu o las, cu ce disperarea cerea în apă. I-am spus că doar un pic că este seară și îmi este teamă că vă răci. Ea mi-a spus: ”nu, nu, nu răcit, nu pastile.” Hmm, ce simplu! Uite, când ești om mare îți faci o grămadă de griji. Multe reale, altele nu. Grijile intră în fișa postului de om mare. Câteodată ar trebui să ne dăm demisia și să fim mai puțin oameni mari.

Când i s-a stricat o jucărie, a lăsat un pic umerii apoi a spus: ”lasă că repară tata”. El e responsabil cu reparatul în casă. Și gata.

Eu eram sigură și sunt în continuare că și noi părinții avem foarte multe de învățat de la copii. Dincolo de lecțiile de iubire necondiționată, de stăruința lor când își doresc ceva, avem de învățat și câte ceva despre optimism și încredere. Pentru orice există o soluție. În orice există și o parte bună. Un zâmbet și un suflet deschis chiar pot face minuni. Câteodată e bine să nu mai analizăm totul așa la sânge, să nu ne mai facem griji pentru orice.

Aș vrea să învăț așa de bine asta de la copilul meu, încât să nu mai știu cum este altfel. Să nu mai știu că problemele se rezolvă țipând, să nu mai știu să mă enervez. Să nu mai știu să îmi fac griji multe.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *