Unde ieșim în această perioadă în siguranță

Înainte de această perioadă ieșeam vara, în fiecare seară, la plimbare prin oraș ori prin parc. Weekendurile erau pentru excursii sau mers la pescuit. Acum, în această perioadă, am evitat ieșirile prin oraș și mai ales prin parc, pentru că este foarte aglomerat, iar pentru liniștea noastră preferăm să evităm locurile acestea. Așa că foarte des am ieșit la pescuit. Este și un loc unde Nataliei îi place foarte mult. Iar tătălui ei și mai mult. 🙂 Suntem și în siguranță pentru că mergem în locuri libere, unde de cele mai multe ori suntem doar noi.

De mult tot am vrut să vă scriu despre activitatea noatră de familie, din timpul weekendului. Acum este și foarte inspirată dacă vreți să ieșiti undeva mai puțin aglomerat. Noi am ales pescuitul și vreau să vă încurajez să încercați și voi astfel de ieșiri alături de copii. Nataliei îi place foarte mult. E un mod de a petrece timp fain împreună, în natură. Nu trebuie să fiți un as în pescuit, nici să aveți cine știe ce scule. Mergeți să vă relaxați și să vă simțiți bine. Și poate aveți noroc și prindeți și pește.

Pe unde stăm noi avem câteva locuri unde ieșim. Cu siguranță găsiți și voi  în apropiere un râu pe malul căruia puteți merge. În weekenduri plecăm de dimineața și ne întoarcem seara, târziu. Ne luăm să ne pregătim și de mâncare, Natalia doarme la prânz în aer liber, avem și cărți după noi, pe care le răsfoim afară.

Să vă spun ce am făcut noi când am ieșit la pescuit:

– evident, am dat cu bățul în baltă. Acesta este un moment bun să vorbiți cu copiii despre ce animale trăiesc în apă.  Puteți căuta și broscuțe.

– ne-am jucat cu pietre. Am făcut un castel din pietre, le-am aruncat în apă, le-am pictat.

– am căutat și cules flori. Așa a învățat cum arată mușețelul sau coada șoricelului.

– privim cerul, căutăm nori cu diferite forme și cântăm ”Avion cu motor.” 🙂

– căutăm nisip și ne jucăm ca la mare.

– am înălțat un zmeu. E nevoie de un pic de vânt pentru asta. 🙂

– pregătim mâncarea împreună și de asemenea, luăm masa toți trei, afară, în aer liber.

Mersul la pescuit este o activitate care nouă ne place foarte multe și după cum vedeți avem și cu ce să ne umplem timpul. Oricum, știți părerea mea legată de plictisitul copiilor. Este chiar indicat să se plictisească, așa își pun creativitatea la lucru pentru a găsi ceva de făcut. 🙂

Cam pe aici ne petrecem noi timpul, iar în această perioadă în care chiar este indicat să evităm aglomerația, pot fi ieșiri nu doar faine, ci și sigure.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *