”Încă o zi infectă …”

”Încă o zi infectă… sau 365 de motive de a nu te ridica din pat”, este titlul unei cărți, pe care întâmplător, am găsit-o în coșul cu reduceri al librăriei din drumul meu spre casă. Sună interesant, mai ales că toți avem câteodate sentimente ciudate, zile proaste și dimineți care nu am vrea să înceapă.

Subțirică, cu o copertă roșie și un titlu atrăgător am decis să o achiziționez. Cartea este scrisă de Pierre Enckell și adună fix 365 de motive de a nu te ridica din pat, din jurnalele intime ale scriitorilor și ale personalităților publice din secolul al XVIII-lea până în zilele noastre.

Mircea Eliade nota pe 23 ianuarie 1973 că se simțea ”bolnav ca un câine” iar Lev Tolstoi nota pe 17 decembrie 1897 ”starea mea sufletească e mereu proastă”

Autorul notează la început și ”modul de administrate” al cărții. ”Patru pagini sunt suficiente în cazuri benigne. La nevoie repetați doza de mai multe ori. Lectura integrală poate fi prescrisă în situații grave. În privința dietei, nu există contraindicații, cantitatea de glucide și lipide fiind redusă la minimum.”

 

Vă prescriu această carte, în caz de nevoie și nevoi.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *