Eu vreau 3. Nu vreau 4

Eu vreau 3, nu vreau 4 și  închipuiți-vă când citiți asta și multe lacrimi. Este vorba de ani. Peste fix 10 zile va împlini patru ani. Doar că ea vrea să rămână la 3. Clasic feminin.

I-am spus într-o zi că în curând va veni ziua ei. Nu ne facem prea multe planuri de cum o vom sărbători că deh, nu pare că trăim chiar vremurile care să îți permită să faci planuri, dar măcar putem vorbi de cum să fie tortul sau ce cadou și-ar dori.

A rămas tot la plastilină și culori. Vrea plastilină și un tort colorat.

Legat de vârstă avem ceva discuții. Nu vrea 4 ani. Nu îi place, spune că e bleachhhh.

????????????????????? (asta e fața mea când aud asta)

La început am crezut că glumește. Spune și ea așa. Dar nu. Ei chiar îi dau lacrimile, se supără tare și de câte ori vorbim de ziua ei are aceeași replică: Nu îmi place 4, e bleachhhhh.

Alaltăieri înainte de somn iar și-a amintit de asta și mi-a spus același lucru.

Ea vrea să rămână la 3.

Și în tot timpul acesta mă minunez ce repede au trecut 4 ani. Am atât de proaspăt în minte miercurea aceea din 2016 în care am plecat la spital. Și am devenit părinți.  Fericiți, speriați, uimiți, obosiți, încântați, grijulii.

Și acum mai am pe raftul de sus din dulapul ei body-ul mic, atât de mic, roz cu bulinuțe cu care am îmbracat-o prima dată. Și rochița cu tutu. Tot așa mică. Mică de tot ca ea.

Și acum îi mai simt mirosul de bebeluș, îmi aduc aminte de băițe și ritualul de după. Sunt toate în mine și cu mine, pentru totdeauna.

Ne uităm la ea și ne minunăm ce mult a crescut. Uite acum se descurcă singură. Acum se ceartă cu noi. E tot mică, dar mai mare. O mică fetiță care se face tot mai mare. Căreia îi place 3, nu îi place 4 și are impresia că se poate juca cu timpul și cu anii cum vrea ea.

E drept că la vârsta ei e firesc să creadă asta.

Poza de la articol a fost postată acum 4 ani, tot așa cu câteava zile înainte să apară pe lume. Minunata. Minunata care ne-a schimbat viața, ne amuză, ne topește, ne enervează, ne uimește, ne iubește, o iubim.

Minunata care ne face viața minunată.

Ne prefacem că împlinește tot 3 ani. O să facem un tort colorat. O să ne bucurăm.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *