Dacă nu aș avea timp, l-aș inventa

– Ai timp să ne vedem?

– Dacă nu aș avea timp, l-aș inventa!

Am întrebat odată pe cineva și am primit acest răspuns, care mi-a rămas drag, în inimă și-n minte. Dacă nu aș avea timp, l-aș inventa… habar nu am dacă e din cărți sau a fost un moment creativ fericit, dar a rămas un răspuns atât de frumos și altfel pentru vremurile pe care le trăim pe repede înainte. Nu știu dacă trece timpul mai repede acum, ori înghesuim noi mai multe de făcut în el. Mereu pe fugă, alergăm spre nu știm ce, facem mai multe lucruri de-odată, uităm în ce zi a săptămânii suntem, cădem frânți seara, ne punem ceasul să sune să nu uităm să luăm copiii de la grădiniță ori școală.

De când sunt mamă mi-am tot amintit de acest răspuns. Dacă nu aș avea timp, l-aș inventa – să stăm tot mai mult împreună, deloc pe fugă, în tihnă. Dacă aș fi un Super-Erou asta aș vrea să fie Super-Puterea mea: să pot inventa timp.

Să spun tot mai rar ”hai” ori ”în două minute plecăm, ieșim, mâncăm, faci baie, mergem în pat…”

Să tot inventez timp să ne putem opri la fiecare piatră, să urmărim mersul gândăceiilor și zborul gărgărițelor. Să stăm. De câte ori vrem. Să nu ne alergăm sufletul.

În prima ei zi de viață, asistenta i-a făcut trei poze, pe care tatăl ei le-a scos și le-a pus pe perete în sufragerie. Mereu când mă uit la ele încerc să îmi aduc aminte ce este cel mai important pentru mine. Nu vreau să fie niciodată o liniuță din agenda mea.

Și mă străduiesc să fiu cât de mult pot aici. Aici și acum cu ea.

Și uneori e greu, și parcă timpul e prea puțin. Și aș vrea să fiu un Super-Erou cu o Super-Putere, să inventez timp pentru ea, pentru noi.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

 

 

 

 

2 comments

 • Mona spune:

  Da, ar fi minunat să putem inventa timpul! Dar, uneori ne este de ajuns, doar că uităm de priorități. Sau cel puțin, eu asta fac de multe ori…
  Te îmbrățișez!

  • Otilia spune:

   Da, draga Mona, din pacate asta fac si eu. Nu stiu daca neaparat uit, ori le aman, le sucesc, le zapacesc si ma trezesc ca a trecut ziua.
   Te imbratisez si eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *