Cu cine seamănă copilul?

Dacă ar fi să fac un top al întrebărilor referitoare la copil, pe care le-am primit de-a lungul timpului, pentru primul loc se bat două. Una ne enervează foarte tare și una ne amuză foarte tare. Când vom face al doilea copil – aici vă închipuiți ușor ce față pun și cum mi se învârt ochii în cap.

Ei, dar la a doua chiar ne distrăm. Cu cine seamănă copilul? Noi răspundem evident cu noi, iar restul fac ochii mari și spun, nu, nu, e ceva mai frumoasă. Să spunem elegant, cam prea frumoasă să fim noi părinții ei.

Când eram la mare un prieten în timp ce ne lăuda copilul, ne-a povestit cum a făcut o dată fără să vrea o gafă. A întrebat niște părinți cu cine seamănă copilul lor de este așa frumos. La ”s-ul” de la final și-a dat seama ce minunată întrebare a reușit să spună. El a vrut să laude copilul, dar indirect i-a făcut pe părinți urâți.

Eu și tatăl Nataliei ne-am uitat unul la altul și am izbucnit în râs. Nu un râs din ăla ha, ha, ha ci din acela hă, hă, hă. Și asta pentru că noi auzim atât de des întrebarea asta spusă nu din greșeală, ci dintr-o mare uimire.

Și am auzit de la varianta aceasta simplă: ce frumoasă este, cu cine seamănă? până la variante de genul: ”sigur e a voastră? E mai frumoasă ca voi.”

Tatăl ei spune că a lăsat Photoshopul deschis când a fost concepută. 🙂

De departe cel mai tare moment a fost când bunica mea  m-a întrebat: ”te-ai gândit vreodată că o să ai un copil așa frumos?”

Și de undeva din camera alăturată s-au auzit hohote de râs.

Tare ne mai distrăm cu întrebarea asta, câteodată mai facem și ironii unul la adresa altuia.

Acum, voi o știți pe Natalia, este un copil normal, frumos ca toți ceilalți. Problema nu este că ea e prea frumoasă, ci că nu prea suntem noi. Scurtă ironie. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *