Borcanul cu amintiri – o activitate pentru tot anul

Astăzi vreau să vă propun o activitate pentru tot anul, potrivită pentru toată familia: borcanul cu amintiri. Luați un borcan mai mare pe care împreună cu cei mici îl înfrumusețați: îl pictați, lipiți tot felul de desene pe el, îl înveliți în ață colorată, lipiți mărgeluțe. Apoi de-a lungul lui 2019, când se întâmplă ceva special în familia voastră să poveștiți în câteva rânduri pe o hârtie pe care o puneți în borcan. Copii mai mici pot chiar desena diverse întâmplări, care le-au adus bucurie, cum ar fi întâmplări din vacanță.

Când am citit despre această activitate mi-a plăcut atât de mult, încât am vrut să o împart și cu voi. La finalul lui 2019, în noaptea de Revelion, scoateți bilețele și le recitiți împreună cu toată familia. Suntem  grăbiți, ne plângem că timpul trece prea repede, ne plângem, de fapt, în general, de orice. Aceasta ar fi o metodă prin care să ne reamintim că ni se întâmplă mereu, în fiecare zi, momente care să ne aducă zâmbetul pe buze. Că fiecare zi și întâmplările care le aduce fac anul minunat. Pic cu pic. O plimbare în parc, un fillm bun, un joc nou alături de copil … fiecare aduce bucurie. Și uităm des, prea des, că bucuria stă de multe ori în lucrurile acestea mărunte.

Acesta este un lucru pe care aș vrea să știu cum să o învăț pe Natalia, pentru că nu știu voi, dar eu uit câteodată să mă bucur de fiecare zi. Mi se pare normal, deși nici o dimineață nu îmi aparține. Și un ”borcan” plin cu amintiri ne-ar face să conștientizăm mai bine de câte lucruri minunate avem parte.

Puteți alege când adăugați bilețele: în fiecare zi, o dată pe săptămână, o dată pe lună, când faceți ceva extraordinar. Asta voi decideți.

Borcanul cu amintiri – 2018

Dacă ar fi să îmi închipui acest joc pentru anul care a trecut aș fi scris bilețele după primii pași ai Nataliei, după fiecare nou cuvânt spun, despre vacanțele noastre, plimbările noastre vara prin tot orașul, când mâncam vișine de prin copacii din incinte, cinele în aer liber, zilele la pescuit, lansarea de carte, prima întâlnire cu Alexia, prima nuntă în trei, ziua Nataliei, sărbătorile acestea frumoase, care abia au trecut și pe care le-am petrecut în familie. Ne-am simțit tare bine, iar Natalia a fost foarte fericită.

Aș pune bilețele despre toate articolele, pe care le-am scris cu drag. E bunuță, La ce nu am renunțat nici după apariția copiluluiMai știu câteva mame la fel ca tine, Save the date, Paste cu sos ca să stau liniștită la prânz, Cum s-a născut cartea Palatul de Vanilie sau De 1 Decembrie sunt doar câteva dintre articolele cele mai citite.

Și la final aș pune un bileț în care v-aș mulțumi pentru sprijinul din 2018: pentru fiecare like la articol sau pagină, pentru fiecare comentariu sau share, pentru carte … pentru că mă citiți în general.

Eu zic că este o activitate tare frumoasă. Puteți încerca anul acesta și vedeți ce iese. Spor și cât mai multe momente frumoase.

Sursă foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *