Borcanul cu amintiri – o activitate pentru tot anul

Astăzi vreau să vă propun o activitate potrivită pentru toată familia: borcanul cu amintiri. Luați un borcan mare, pe care împreună cu cei mici îl înfrumusețați, îl pictați, lipiți tot felul de desene pe el, îl înveliți în ață colorată, lipiți mărgeluțe, vă jucați pur și simplu. Apoi de-a lungul anului, când se întâmplă ceva special în familia voastră, notați pe o hârtie pe care o puneți în borcan. Copiii mai mici pot chiar desena inspirați de întâmplările care le-au adus bucurie.

Când am citit despre această activitate mi-a plăcut atât de mult, încât am vrut să o împart și cu voi. La finalul anului, în noaptea de Revelion, scoateți bilețele și le recitiți împreună cu toată familia. Suntem  grăbiți, ne plângem că timpul trece prea repede, ne plângem, de fapt, în general, de orice. Aceasta ar fi o metodă prin care să ne reamintim că ni se întâmplă mereu, în fiecare zi, momente care să ne aducă zâmbetul pe buze. Că în fiecare zi se pot întâmpla lucruri minunte. O plimbare în parc, un fillm bun, un joc nou alături de copil…

Și uităm des, prea des, că bucuria stă de multe ori în lucrurile acestea mărunte.

Asta aș vrea să pot să o învăț pe Natalia, pentru că nu știu voi, dar eu uit câteodată să mă bucur de fiecare zi. Mi se pare normal, deși nici o dimineață nu îmi aparține. Și un ”borcan” plin cu amintiri ne-ar face să conștientizăm mai bine de câte lucruri minunate avem parte.

Puteți alege când adăugați bilețele: în fiecare zi, o dată pe săptămână, o dată pe lună, când faceți ceva extraordinar. Asta voi decideți. Regulile jocului le stabiliți împreună.

Borcanul cu amintiri – 2018

Dacă ar fi să îmi închipui acest joc pentru anul care a trecut aș fi scris bilețele după primii pași ai Nataliei, după fiecare nou cuvânt spun, despre vacanțele noastre, plimbările noastre vara prin tot orașul, când mâncam vișine de prin copacii din incinte, cinele în aer liber, zilele la pescuit, lansarea de carte, prima întâlnire cu Alexia, prima nuntă în trei, ziua Nataliei, sărbătorile acestea frumoase, care abia au trecut și pe care le-am petrecut în familie. Ne-am simțit tare bine, iar Natalia a fost foarte fericită.

Aș pune bilețele despre toate articolele, pe care le-am scris cu drag. E bunuță, La ce nu am renunțat nici după apariția copiluluiMai știu câteva mame la fel ca tine, Save the date, Paste cu sos ca să stau liniștită la prânz, Cum s-a născut cartea Palatul de Vanilie sau De 1 Decembrie sunt doar câteva dintre articolele cele mai citite.

Și la final aș pune un bileț în care v-aș mulțumi pentru sprijinul din 2018: pentru fiecare like la articol sau pagină, pentru fiecare comentariu sau share, pentru carte, pentru că mă citiți în general.

Eu zic că este o activitate tare frumoasă. Puteți încerca anul acesta și vedeți ce iese. Spor și cât mai multe momente frumoase.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Sursă foto: Pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *