Aș putea scrie mereu

Aș putea scrie mereu despre cum râde din toată inima, cu atâta poftă, încât ne molipsim și noi. Și râdem cu toții gălăgios. Despre cum își atinge obrazul de mâna mea sau cum își ridică umerii mici și se uită curioasă. Despre cum spune ”Aoleu”, când face câte o boacănă. Despre cum cântă și dansează. Despre cum ea mâna mea și a tatălui ei și le pune împreună. Și râde iar.

Mereu spun că pentru noi ea este fetița care oprește timpul. Când ne ia în brațe, pur și simplu, când se alintă, când zâmbește și se prostește, când vorbește serios și se uită fix în ochii noștri. Toate din jur dispar. Și nici nu prea mai contează. Nu contează ce zi este, ce oră este, ce vârstă avem…, cu zâmbetul ei plin de fericire oprește timpul și ajungem ca Alice din Țara Minunilor, pe un tărâm vrăjit, unde ne facem că bem ceai și cafea, pregătite cu imaginație de ea, mâncăm prăjituri și paste din plastilină, ne imaginăm navete spațiale în care ne urcăm să zburăm spre stele și planete.

Și aș putea scrie mereu despre toate acestea, cu atâta drag. Despre cum își inventează jocuri și sare în pat. Despre cum se ascunde în dulapuri și face cucu-bau, despre cum vrea și ea să gătească, despre cum fuge prin casă după pisică și adorm la prânz amândouă, despre cum plânge cu patos, pentru nimic.

Aș putea scrie mereu despre toate acestea, să rămână aici, să fiu sigură că nu uit vreodată. Și când nu va mai sări în pat pentru că i se va părea prostește, să recitesc cu dor. Cum era ea mică și credeam că oprește timpul și la noi în casă nu se mai auzea de pe perete ceasul cum face tic-tac și ne puteam juca fără oprire, și râdeam, și umflam baloane colorate.

…să rămână aici amintiri din vremea copilăriei.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *