Să nu crezi că nu ți se poate întâmpla și ție

Să nu crezi că nu ți se poate întâmpla și ție – aceasta a fost lecția anului trecut. De obicei nu împart anii în buni și răi, asta pentru că fiecare are ceva bun și ceva mai puțin bun. E drept, sunt unii strălucitori, memorabili. Și alții când o întâmplare îți dă viața peste cap. Și mai sunt restul anilor, cu lucruri frumoase și grele, cu lecții, cu momente de poticnire și revenire. Anul meu 2019 nu a fost unul strălucitor, dar nu a fost nici cel mai rău, până pe 3 decembrie. Știți vorba aceea, nu-ți aduce anul, ce îți aduce ceasul.

În ziua aceea am fost cu Natalia la un consult oftalmologic și am aflat nu doar că are hipermetropie și trebuie să poarte ochelari, dar și o altă afecțiune oftalmologică. De fapt, și la momentul la care scriu acum este o presupunere, iar la mijlocul acestei luni trebuie să mergem pentru investigații suplimentare la București, la spitalul Marie Curie. O să pregătesc o serie de articole despre asta, în care vreau să vă povestesc ce presupune un consult oftalmologic la copii și mai ales cât de important este să mergeți la oftalmolog cu cei mici, chiar dacă nu dau nici un semn că nu văd.

Am aflat pe pielea noastră asta acum, când, deși primul consult  fost la puțin după 3 ani, se pare că am ajuns totuși târziu.

După toate aceste vești, am plecat de acolo bulversați și tot ce ne doream era să ajungem acasă. Natalia a fost incredibilă, a fost foarte înțelegătoare și cooperantă. Ne doream să ajungem să stam cu ea, să o drăgălim, să ne jucăm, să se relaxeze și ea după ziua lungă pe care a avut-o. Și ce să vezi… ziua a continuat și mai și.

Noi stăm la etajul patru, o să înțelegeți imediat de ce fac această precizare. Am ajuns acasă, am intrat pe scara blocului și am văzut niște bălți. Urcăm. Pe scări apă, la etajul 1 alte bălți, pe la etajul doi și mai multă apă și atunci, nu știu, m-a izbit gândul acesta: Să nu îmi spui că este de la noi. Nu stiu cum, soțul meu parcă a zburat pe scări, a deschis ușa și toată casa era plină de apă. S-a spart un furtun de sub chiuvetă în timpul în care am fost plecați de acasă. Apartamentul este open space așa că apa s-a dus peste tot. Am simțit că mi se face rău și nu cred că am mai avut vreodată un sentiment atât de puternic de deznădejde. Eram doar noi doi cu un copil mic într-o casă plină de apă. Nu știam de unde să începem. Nu credeam că vom reuși să o strângem cumva. Am pus-o pe Natalia pe canapea, i-am spus să stea acolo, nu cumva să se dea jos și ne-am apucat de strâns apa.

Nici acum nu îmi vine să cred că am reușit. Evident parchetul din camere s-a umflat, în sufragerie atât de tare încât canapeaua stătea în aer. Veneau sărbătorile, nu părea cel mai bun moment să ne apucăm de renovare. Deși spiritul lor s-a dus instant, am încercat să ne ținem energia sus și să ne bucurăm pentru și cu Natalia.

Cum sărbătorile s-au dus, de alaltăieri am început în forță anul, cu scos parchet, pus parchet… și suntem abia la început.

Am lucrat mult timp în presă. Și acum prezint știrile la o televiziune locală și am auzit de atâtea și atâtea cazuri. Case arse, inundate, sparte de hoți, boli, accidente și câte și mai câte. Dupa ziua aceea am reînvățat că oricând, orice, ți se poate întâmpla și ție. Ce auzi despre alții și te gândești că li se întâmplă doar altora, să știi că ți se poate întâmpla și ție, chiar dacă nu îți vine să crezi. Așa, pur și simplu, într-o oarecare zi de 3, 4 sau 27 ale lunii. Într-o zi de luni, marți ori vineri din mai, iunie, februarie, aprilie sau decembrie. Poate chiar când te aștepți mai puțin.

Ne-am învățat lecția pe 2019. De atunci cred că orice se poate întâmpla. Tot atunci mi s-a confirmat încă o dată că nu suntem doar doi soți, doi părinți, ci o echipă. Când e rău, dar cel mai rău, ne transformam într-o echipă care trage în aceeași direcție. Tot atunci mi s-au schimbat și câteva ideii despre ce contează în viață.

Știți cum e, lucruri din astea se întâmplă, chiar dacă trufaș credeai că nu și ție. Important este ce faci mai departe. Singurul lucru pe care l-am reținut din matematică este că orice problemă, oricât de grea, are o soluție. Cu timp și răbdare se găsește.

Cu mult curaj înainte, în 2020.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *