Ziua bună începe cu un mic-dejun sănătos

Micul-dejun este considerat cea mai importantă masă din zi, pentru că organismul nostru are nevoie de nutrienți pentru a funcționa corect. Lipsa hranei la începutul zilei înseamnă disfuncționalități la nivel organic. Pentru a ne păstra sănătatea, dar și silueta, este bine să ne începem ziua cu un mic-dejun echilibrat și nutritiv. Dacă sărim peste această masă, avem tendința de a face excese alimentare, din cauza senzației mari de foame, care apare la jumătatea zilei.

Foarte mulți dintre noi, deși știm cât de important este micul-dejun, avem tendința să sărim peste această masă, iar acest lucru este greșit. Iată de ce:

– dacă sărim peste micul-dejun, deci nu mâncăm o perioadă lungă de timp din zi, organismul răspunde încetinind rata metabolică și nivelul de energie scade. În plus, din cauza senzației mari de foame, la prânz este posibil să mâncăm mai mult decât avem nevoie.

– micul-dejun te va ajuta să ai energie pentru restul zilei și ajută metabolismul să ardă caloriile, care te ajută să pierzi în greutate.

– micul-dejun este masa unde poți consuma cereale, fructe, ouă sau lapte, alimente sănătoase, care îți vor oferi energie pentru o bună bucată din zi.

– conform studiilor, persoanele care obișnuiau să sară peste micul-dejun o perioadă lungă de timp, aveau tendința să aibă un nivel al colesterolului și al insulinei mult mai ridicat și erau predispuși la boli ale inimii și la diabet.

– micul-dejun este o masă foarte importantă mai ales pentru copii. Cei care iau micul-dejun sunt, pe parcursul zilei, mult mai atenți și au rezultate mai bune la școală.

Acestea sunt doar câteva motive prin care medicii încearcă să ne convingă să fim mai atenți la micul-dejun și să avem, astfel, grijă de sănătatea noastră și a copiilor noștri.

Pentru dimineți fericite, în care să ne luăm porția de energie și sănătate, au apărut storcătoarele Hurom.

Firma Hurom s-a înființat în anul 1974, în Coreea, și timp de patru decenii de existență, firma a patentat noi tehnologii de stoarcere a legumelor și fructelor, reușind, astfel, să devină lider mondial în producerea storcătoarelor Home Professional.

Astfel, tehnologia vine în ajutorul nostru și ne îndeamnă să ne întoarcem la natură, să ne bucurăm de alimentele simple și sănătoase, care duc la o viață lungă și echilibrată. Storcătorul prin presare la rece, Hurom are un sistem inovator de stoarcere lentă, fără frecarea și încălzirea sucului la viteze mari, ca în cazul strocătoarelor centrifugale. Sucul rezultat își păstrează, astfel, integral vitaminele, mineralele, enzimele, fitonutrienții și antioxidanții. Ne vom bucura de toate binefacerile naturii într-un pahar de suc.

Diminețile noastre perfecte

Bazele unei alimentații sănătoase, la copii,  se pun încă de când sunt mici. Tocmai de aceea noi pregătim mesele împreună, ne jucăm și spunem povești. Trăiește sănătos nu trebuie să fie doar un slogan, ci chiar un mod de viață, pe care trebuie să îl transmitem copiilor noștri. Fructele și legumele pot fi personaje haioase care vorbesc și se joacă alături de copii în bucătărie. Ne trebuie doar un pic de imaginație și un mic ajutor. De data aceasta, ajutorul nostru în bucătărie, pentru dimineți perfecte și un mic-dejun delicios, vine de la Hurom HA-I One Stop, primul aparat care beneficiază de un sistem dual de alimentare și ingredientele pot fi introduse în aparat atât printr-o gură de alimentare clasică cât și prin noua gură de alimentare de dimensiuni mari, prevăzută cu un set de cuțite care sunt antrenate de motor și se învârt la 23 de rotații pe minut, mărunțind ingredientele și alimentând automat ansamblul de procesare.

Și uite așa niște căpșune năzdrăvane, o banană veselă și câteva linguri de iaurt somnoros abia așteaptă să se transforme într-un smoothie sănătos pentru o fetiță abia trezită, cu părul ciufulit. Fructele sunt fericite, în sfârșit, un aparat care le ajută să le prepare copiilor somnoroși un suc sănătos, cu gust bun și culoare atrăgătoare. Cei mici nu au cum să spună nu, și uite așa sunt pregătiți pentru o nouă zi plină de aventuri. Noul aparat Hurom HA-I One Stop le-a promis fructelor că le va ajuta să se transforme într-un suc excepțional, sănătos dar și foarte gustos, cu un conținut ridicat de fito-nutrienți, perfect pentru un stil de viață sănătos. Și, uite așa copii primesc o lecție delicioasă, care lasă mustăți, despre ce gust bun poate avea un suc sănătos.

Diminețile noastra încep devreme. Mergem în bucătărie și ne pregătim micul-dejun. Uneori Natalia își exersează abilitățile de gospodină cu un ou, care se va transforma într-o omletă, în timp ce eu îi pregătesc un suc delicios de portocale cu morcov.

 

În alte dimineți, când suntem mai pe fugă, pregătim un terci de ovăz cu fructe și un suc de portocale. Toate se prepară repede și rămâne atât timp pentru joacă. Rețeta pentru terciul de ovăz o găsiți aici iar aparatul Hurom HA-I One Stop este special conceput și pentru diminețile grăbite. Putem opta pentru alimentarea cu fructe sau/și legume prin gura mare și în acest caz aparatul va gestiona singur procesul de stoarcere. În timpul acesta pregătim ovăzul sau terminăm ce alte treburi mai avem de făcut. Viteza de procesare este de 60 de rotații pe minut, lent, prin presare la rece iar la final ne vom bucura de un suc sănătos, care păstrează culoarea și gustul ingredientelor din care a fost stors.

Alteori Natalia este la butoane și se joacă cu legumele și fructele. Ea decide ce amestecă și așa descoperim gusturi și combinații noi. Alteori facem suc pe care în zilele călduroase de vară îl transformăm în înghetață.

După timpul petrecut împreună la masa de dimineață și porția de sănătatea, suntem pregătite pentru o zi întreagă de joacă. Cu un pic de ajutor din partea micuților și a tehnologiei, cu aparatul Hurom HA-I One Stop diminețile încep perfect și așa se pun bazele unei relații sănătoase cu mâncarea, pentru copii.

 

Sursă foto: Hurom (site și pagina de Facebook), Pixabay și arhivă personală.

Articol scris pentru cea de a 25-a probă la SuperBlog 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *