Fiecare dintre noi poate fi Spider-Man

– Ce vrei să te faci când vei fi mare?

– Super-erou! Vreau să salvez lumea!

Îți mai aduci aminte când erai copil cum credeai în supereroi și visai să fii ca ei? Toți eroii din filme și cărți erau super-eroii copilăriilor noastre pentru că erau buni, puternici, admirați, salvau lumea și voiam și noi să fim ca ei. Nimeni atunci nu ne putea opri să fim ce vrem noi să fim. Închideam ochii și credeam. Credeam că avem o mască de Spider-Man și camera noastră era ”lumea” pe care trebuia să o salvăm. Eram super-eroii tuturor jucăriilor noastre și visam să fim și a lumii întregi. Între timp am crescut și am început să îi credem pe cei mari când ne spuneau că noi nu avem nici o mască sub care să salvăm lumea. Tu sau eu nu suntem Spider-Man și nici nu prindem în pânza de păianjen răufăcătorii. Tu, la fel ca și mine, credeai că poți orice, dar ai devenit într-o zi adult.

Stai, oprește-te un pic și citește. Oricât de mare ai fi, adu-ți aminte de întrebarea de la început? Tu ce vrei să fii, când vei fi mare? Adu-ți aminte cum răspundeai cu încredere. Tu poți fi Spider-Man în fiecare zi. Fiecare dintre noi poate fi Spider-Man.

Spider-Man e mai adevărat decât crezi tu că este. Știi de ce?

  1. Super-eroii sunt oameni normali. Sunt exact ca tine. Singurul lucru care îi face diferit este că ei cred că pot orice. Ei visează și au curaj. În filmul de animație Spider-Man: Into the Spider-Verse (Omul-Păianjen: În lumea păianjenului) personajului principal, Miles Morales, i se spune atunci când își pierde încrederea că ”ceea ce te face diferit, e ceea ce te face omul păianjen”.

Curajul și sentimentul că poți, asta te face Spider-Man. Este de ajuns să închizi ochii, să îți spui că poți și este ca și cum ai fi și tu sub masca lui Spider-Man și poți să schimbi lumea. Dacă aș fi Spider-Man pentru o zi cred că aș vrea să las fiecărui copil, lângă pat, o mască, să învețe să creadă că poate orice. Poate să își facă prieteni noi la grădiniță sau la școală, poate lua o notă bună la test, poate cuceri fata pe care o iubește, poate termina un puzzle … poate orice. Doar este un super-erou cu mască. 🙂 Și când crește să își aducă aminte de costumul de lângă pat, care îi dădea puteri, și să nu uite că trebuie doar să închidă ochii și să spună: pot. El e Omul -Păianjen și asta îl face diferit.

 

2. Toți ne dorim o lume mai bună. Super-eroii vor o lume bună, fără răufăcători. Și tu ți dorești același lucru. Iată, ești exact ca Spider-Man, un super-erou, care vrea să trăiască printre oameni buni. Dacă aș fi Spider-Man pentru o zi exact asta le-aș spune oamenilor:  că schimbarea vine de la ei. Dacă vor o lume bună, trebuie ei să fie buni și să facă bine. Ar putea ajuta copii, care din cauza lipsurilor nu pot merge la școală sau se culcă flămânzi, i-ar putea ajuta pe cei bolnvavi, care stau în spitale, ar putea ajuta bătrânii, care sunt singuri și neputincioși. Pentru fiecare dintre persoanele ajutate, ei vor fi super-eroul lor. Cum ar fi să te duci într-un spital și să le citești copiilor o poveste? Cum ar fi să te duci să ajuți niște copii să învețe să citească sau să socotească, să le duci ceva să mănânce sau să ajuți niște bătrâni să își taie lemnele? V-am spus că Spider-Man e mai real decât credeți! Sunteți voi, de fapt, de fiecare dată când faceți o faptă bună și schimbați lumea în bine. Fie și puțin. Contează mult.


3. Și noi putem să pedepsim răufăcătorii. Super-eroii apar îmbrăcați în costum și îi pedepsesc pe cei care încalcă legile și fac lucruri rele celor din jur. Nu e nevoie să arunci cu pânză de păianjen înspre ei și să îi legi, este de ajuns să nu te mai faci că nu îi vezi. Să nu acceptăm ca cei din jurul nostru să încalce legile și nici noi să nu le încălcăm. Dacă aș fi Spider-Man pentru o zi i-aș încuraja pe oameni să le spună celor din jur când fac ceva ce nu este corect. Așa putem fi super-eroi pentru cei din jur, dar și pentru noi.

4. Poți face voluntariat. Super-eroii au în timpul zilei tot felul de meserii, dar când este nevoie de ei, nu întârzie să apară. Și tu poți fi super-eroul care se duce la birou, de luni până vineri, dar în weekend-uri sau când este nevoie face voluntariat și îi ajută pe cei din jur. Dacă aș fi Spider-Man pentru o zi i-aș încuraja pe oameni să facă voluntariat. Asta îi face super-eroi. Ar putea face voluntariat la ambulanță sau pompieri, ar putea ajuta fundații și susține proiecte. Oamenii ar zâmbi și ar fi mai fericiți datorită lor. Asta înseamnă să fii super-erou.

5. Ai grijă de planeta ta. Spider-Man a fost în 2014 ambasador pentru  Ora Pământului. Toți am auzit de încălzirea globală și ne dorim o planetă care să trăiască mult și să ne mai suporte. Asă că putem fi și noi super-eroii planetei noastre și să avem grijă de ea. Dacă aș fi Spider-Man pentru o zi i-aș încuraja pe oameni să închidă becurile și să scoată din priză aparaturile electrice, când pleacă de acasă. Ca un adevărat ambasador al Orei Pământului. Și așa aș învăța oamenii lucruri bune. Ca un super-erou.

Iată de ce Spider-Man este mai real decât crezi. Spider-Man poate fi oricare dintre noi.

Filmul  ”Spider-man: Into the Spider-Verse” va rula în cinematografe în 3D din 28 decembrie 2018 și este prima animație din seria Spider-Man. Până ajunge în cinematografe puteți urmări trailerul filmului.

 

Sursă foto: afis film InterComFilm Distribution, Pixabay

Articol scris pentru cea de a 26-a probă la SuperBlog 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *