Poveștile încep cu … a fost odată … un gravator laser Bodor

A fost odată o fetiță căreia îi plăcea să se joace cu timpul. Întindea mânuța ei mică și voia să oprească pendulul ceasului, atârnat pe peretele din bucătărie.

– Hmm, vrei să oprești timpul? o întrebă mama ei. Ai vrea să îl oprești  și să rămâi o fetiță cu miros de bebeluș? Ești curajoasă, dar să știi, nimeni nu a oprit timpul până acum.

Fetița cu ochii mari și luminoși îi zâmbea mamei ei. Ea chiar credea că poate opri și reporni timpul, ori de câte ori dorește. Mama ei nu avea cum să înțeleagă. Se prinsese ea că oamenii mari nu mai înțeleg multe. Dar ceasul era prietenul ei, care îi făcea cu ochiul și îi arunca, din când în când, câte un zâmbet. Avea curaj și întindea mâna până la pendul și îl oprea. Timpul o aștepta și îi povestea. Toate poveștile începeau cu: a fost odată …

(Sursă foto: Pexels.com)

Acum copilul se așează și mai bine în brațele mamei pentru a asculta continuarea poveștii.

Și, cum ar fi când cel mic întoarce pagina să vadă ce lume fascinantă se deschide după ”a fost odată”  și din carte ies personajele principale. Copii au nevoie de povești ca să crească frumos. Ei au creativitate și își pot imagina orice așa că, este ușor să le inventăm pentru ei.

Îmi place să îi spun Nataliei povești. Îmi place să ne jucăm și să inventăm dialoguri și întâmplări, și poate că într-o zi o să i le adun într-o carte, la care aș adăuga imagini 3D. Ar fi, peste timp o amintire frumoasă, și le-ar putea păstra pentru copii ei, dacă ar fi să aibă.

Tehnologia actuală ne ajută să ne punem mai ușor visele în practică. Dacă mi-ai spune că există gravatoare laser care pot grava pe aproape orice material și în diverse scopuri, eu ți-aș spune că vreau unul pentru ai face pe cei mici să zâmbească.

Și, pentru că suntem în lumea poveștilor să continuăm să ne imaginăm că suntem acum într-un tărâm magic unde ne putem ”juca” cu niște aparate mari și dăm viață unor obiecte frumoase. Ar fi o lume unde trăiesc Gravatoarele laser, laolaltă și în bună pace, așteptând cu nerăbdare să creeze amintiri, obiecte deosebite, lucruri cu viață și personalitate.

Aș fi ca Alice în Țara Minunilor. Și, aș alege un gravator laser pentru a mă juca cu hârtia. Și, uite așa aș rămâne în lumea poveștilor și aș crea pentru ele peisaje 3D.

 

(Sursă foto: arhivă personală)

Nu știți cum arată un gravator laser? Ca în imagine:

(Sursă foto: bodorlaser.ro)

În povestea noastră acest gravator laser are numele BCL-0605MU. Dar, mai scurt, puteți să îl strigați Gravator laser Bodor. Este de dimensiuni medii și încorporează cele mai noi tehnologii în domeniul prelucrărilor laser. Cu el aș da viață personajelor din poveștile mele.

Colop România este firma care importă și distribuie gama completă de gravatoare. Este, să spunem, în povestea noastră, coperta poveștii acestui gravator.

El permite prelucrarea unor obiecte de dimensiuni mici sau medii dar permite și introducerea unor obiecte înalte, precum cutii de lemn sau chiar obiecte metalice, asta pentru că masa de lucru poate urca/coborâ 15 cm. Suprafața de lucru este de 60×50 cm.

Locul unde se prelucrează este închis cu un capac din plexiglas ceea ce permite o vedere bună în timpul lucrului.

Partea inedită din povestea gravatorului este că oferă pointer roșu coaxial. Asta înseamnă că raza roșie de poziționare urmeaza exact traseul razei laser. Cu această tehnologie se asigură poziționarea perfectă la începutul lucrului iar încadrarea gravurii ce urmează să fie făcută este foarte exactă.

Puteți să mutați gravatorul oriunde vreți pentru că are tehnologie wi-fi inclusă. Deci, este o poveste fără cabluri care atârnă.

Gravatoarele sunt controlate folosind o aplicație atât pentru dispozitive iOS cât și Android.

Știți, în povești sunt și personaje negative. În acest caz o pană de curent este dragonul care de obicei ”fură” toată munca. Doar că, acest gravator Bodor este un fel de Greuceanu și are un controller de ultimă generație care permite continuarea lucrărilor și după o pană de curent. În acest fel nu pierdem materialul la care lucram. Dragonul este învins.

Și toate poveștile se termină cu: am încălecat pe o șa și v-am spus povestea unui gravator laser cu care eu aș face peisaje 3D pentru cărțile de copii. Și, copii au trăit fericiți în lumea poveștilor și s-au bucurat de imaginile care ies din carte. 

 

Articol scris pentru cea de a opta probă la SuperBlog 2018.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *