O veste bună după consultul oftalmologic: nu mai poartă ochelari

V-am povestit în câteva rânduri de vizitele noastre la oftalmolog și chiar am îndrăznit să vă încurajez să mergeți la un consult cu cei mici, chiar dacă nu vi se par a avea o problemă. Cu cât mergeți mai din timp, cu atât sunt șanse să le scadă dioptriile.

Zilele trecute am mers din nou la un consult oftalmologic. La vârsta ei mergem din 6 în 6 luni. De data aceasta au trecut mai multe luni de la ultima vizită la medic, dar din cauza pandemiei de Covid-19 nu am putut ajunge chiar la timp.

Natalia a avut hipermetropie. La ochiul drept, de exemplu, la ultimul consult avea +5.

Am descoperit această problemă la puțin după  3 ani. A purtat de atunci ochelari și dioptriile i-au scăzut. După ultimul consult, de săptămâna trecută, am pus ochelarii în dulap. 🙂

Ne-am bucurat foarte mult. A făcut progrese însemnate și pentru că v-am povestit de îngrijorările de la început, am zis să împărtășesc cu voi și această bucurie. Mica ei victorie.

Cu cât ajungem mai repede la un control oftalmologic și depistăm anumite probleme, cu atât sunt șanse mai mari de recuperare.  Acum pot să spun și despre asta, tot din proprie experiență. Chiar așa este! La noi a contat foarte mult că am descoperit din timp și a și purtat ochelarii.

85% din procesul de învățare al unui copil este determinat de abilitatea lui de a vedea și un copil mic nici nu realizează că nu vede bine. Pentru el lumea este așa cum o percepe el și vor învăța să vadă în felul lor.

De exemplu, dacă unul din ochi transmite o imagine mai slabă sau diferită de celălalt ochi, celulele nervoase ale acelui ochi se vor dezvolta suboptim. Tocmai de aceea creierul va ajunge să ignore imaginile trimise și să excludă ochiul mai slab, până acesta nu va mai fi utilizat.

Am scris imediat după ce am descoperit că are hipermetropie un articol pe larg despre importanța consultului oftalmologic. Vă las link, din nou, aici, în speranța că o să vă ajute.

Într-adevăr, Natalia mai era o problemă la ochiul drept, pentru care nu există tratament, dar, cel puțin, nu mai are și dioptrii.

Sănătate și vedere clară! 🙂

p.s. poza este făcută la câteva zile după consultul oftalmologic în care am aflat că i-au scăzut dioptriile. Deci este o poză proaspătă, fără ochelari. 🙂

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *