Insula K – locul unde oamenii nu pot debarca

Acum doi ani, la final de vară, am mers la Sulina. Într-o după-amiază ne-am urcat în barcă și am plecat pe mare. Voiam să ajungem aproape de Insula K sau Insula Fericirii. Un tărâm care există, dar culmea, doar pentru păsări. Noi, oamenii, putem să o admirăm de la depărtare, dar niciodată debarca. Insula Fericirii este locul unde trăiesc fericite sute de păsări: cormorani negri, pelicani, egrete, stârci cenușii. Noi doar o privim. Vedem cum  arată un loc care se numește Insula Fericirii, întoarcem barca și revenim pe țărm.

A fost una dintre cele mai frumoase și interesante excursii. Nu credeam să ajung vreodată să mă plimb cu barca pe mare. În jurul meu doar apă și deasupra cerul. Soarele se grăbea să apună și zgomotul valurilor semăna cu cel al gândurilor din minte.

Nu știam până atunci că există un fel de rai terestru, dar interzis pentru oameni. Nici nu credeam că voi ajunge măcar de aproape să îl văd. Nu știu de ce, dar în această perioadă mi-am tot adus aminte de acest loc. Ce metaforă bună pentru viața noastră, nu?

Este un pământ nou creat, în urmă cu cel mult 25 de ani, la o depărtare de opt kilometri de orașul Sulina. Este cunoscută ca Insula K sau Insula Fericirii. Are 7 kilometri, 2,5 km se găsesc în apele teritoriale ale României, restul aparțin Ucrainei.

Insula s-a format prin depunerile aluvionare aduse pe brațul Stambulul Vechi, este nisipoasă și locul unde viețuiesc sute de păsări. Oamenii nu trebuie să debarce pe insulă; pot doar să admire locul și păsările de la zeci de metri de mal.

Știți cum e? Pe alocuri se zăresc pâlcuri de ierburi, în rest doar păsări. Mult alb, înconjurat de ape.

Nici nu știu, să spun oare că sunt un om mai fericit pentru că am văzut cum arată un loc care se numește Insula Fericirii, chiar dacă oamenii nu pot debarca? Sau sunt un om mai trist, tocmai pentru că am văzut cum este și am întors barca?

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

 

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *