Nu înțeleg supărarea pe termometru

Când văd la televizor și pe internet toată isteria asta cu termometru și luatul temperaturii, îmi aduc aminte de Natalia când era mică. Nu voia să ia pastile, nu stătea să îi iau temperatura, mă chinuiam cu ea mai ceva ca paznicii de la magzine cu toți oamenii ăștia. Doar că avea în jur de un an. Ei par oamenii în toată firea. Și pe cuvânt că nu înțeleg, deloc chiar, toată supărarea aceasta.

Doar ne iau temperatura și ne-au și explicat de nu știu câte ori care este scopul acestui lucru. Că poate nu e relevant, că poți să ai temperatură din multe alte motive, nu înseamnă neapărat că ești suspect de Covid-19, că de multe ori termometrele astea arată o temperatură incompatibilă cu viața, deci merg, dar nu prea, asta este altceva. Dar de aici, până la toată isteria asta e o cale tare lungă pe care, repet, nu pot să o pricep.

Dacă ne cântăreau și mai spuneau și rezultatul în gura mare, hai să zic că mai înțelegeam, mai ales că după pozele de pe internet mulți ne-am cam apucat de gătit cât am stat în case. Dacă ne măsurau IQ-ul și ne împărțeau în proști și deștepți, parcă și asta era dureros. Că poți să îi spui unui om orice, dar nu cumva că e prost.

La fel cum poți să îi iei orice, dar nu cumva temperatura.

M-am gândit și am luat-o pe rând. Ne încalcă drepturile. Nu știu dacă ne încalcă vreun drept. Nu cred și nu pot să înțeleg cum pentru acest lucru sărim așa de tare în sus, dar pentru alte drepturi, mai importante, care ne sunt încălcate, nu avem nici o problemă. Pentru dreptul copiilor la educație nu am văzut nici unul să plângă și să se agite. Sunt atâția copiii care din cauza sărăciei nu merg la școală. Pentru dreptul copiilor de a învăța în școli și grădinițe curate, moderne, cu toalete unde să se găsească săpun și hârtie igienică.

Pentru dreptul nostru, al tuturor, la un sistem medical sănătos și bine pus la punct, căci vedeți și voi în situații de criză cum ne sare în ochi șubrezimea acestui sistem. Citiți numai câte cadre medicale s-au îmbolnăvit. Nu au echipamente, nu au aparaturi. Pentru asta nu se mai isterizează nimeni.

Pentru dreptul de a fi bine plătiți și respectați de angajator, pentru dreptul de a avea drumuri și autostrăzi. Nimeni, nimic. Toată pălesc în fața termometrului.

La partea cu teoriile conspiraționale chiar m-am distrat. Cum poate cineva să creadă că termometru acela, care nici nu măsoară bine temperatura câteodată, îți bagă un cip în cap, îți citește CNP-ul sau mai știu eu ce. Și în cazul în care nu ați scăpat și cineva a reușit să vă termoscaneze fugiți repede acasă și vă spălați pe cap cu șampon de urzică, din ăla cu care vă spălau ai voștri când erați mici, că oricum altul nu se găsea. Sau zeamă de urzică? Mă rog, nu mai știu exact, dar important să fie de urzică. După ce am citit asta pe internet am zis, băi, în câțiva ani, dacă unul din cei care postează chestii din astea pe internet se apucă de scris, premiul Nobel pentru literatura ajunge în România. Păi, orice scriitor e invidios pe o asemenea creativitate.

Eu am un termometru de acesta de mai bine de doi ani. În casele multor părinți se găsesc astfel de termometre, pentru că le poți lua ușor și repede temperatura copiilor. Dacă știam eu sau oricare dintre părinții care au așa ceva acasă, că putem cipa oamenii cu ele, eram mai tare ca Bill Gates. Că vă spun sincer, dacă știam ce șmecherie e termometrul acesta, mă jucam și eu un pic cu el. Mai cipam, mai decuplam. Păi ce, numai Bill Gates? Și asta mi-a scăpat, nu era Soros dușmanul și vinovatul pentru orice. Acum e Bill săracu?

Cum să ia temperatura un paznic? Un medic. Cum se poate așa ceva? Și Natalia știe să folosească un astfel de termometru. Mi-a luat de câteva ori temperatura și culmea a și reușit. A ținut termometru drept și a apăsat pe un buton. Și din câte știu eu când facem febră, noi sau copilul, ne luăm singuri, acasă, temperatura, nu sunăm medicul să vină el repede. Nu ai nevoie de facultate de medicină să iei o temperatură. Și ironic este că noi suntem în țara în care dacă ne doare ceva intrăm pe Google, mergem la doctor și cerem antibiotice pentru orice, pentru că altfel nu ne trece, ori mergem direct la farmacie că știm noi mai bine de ce avem nevoie, bem ceaiuri să ne scadă tensiune, ne ungem cu uleiuri să ne vindecăm de cancer, dar temperatura trebuie să ne-o ia totuși un medic.

Mari probleme avem și dacă nu avem, le inventăm.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

4 comments

 • Razvan spune:

  Mi au activat si mie cipul ieri. A facut piu-piu-piu in capul meu. Cred ca daca trec pe langa un magnet o sa fie deranj mare…

  O sa afle prin cip ce bloguri citim si daca ne uitam sau nu la poze cu pisici.

 • Almona spune:

  Oamenii ăștia sunt de profesie supărați. Eu am ales să-i ignor. Am.ajuns la concluzia că nu ei sunt de vină, ci noi. Pentru că avem pretenții de oameni normali de la creaturi care ori nu sunt normale la cap, ori sunt rău intenționate.

  • Otilia Dima spune:

   Da, ai dreptate ca e posibil sa fim si noi de vina ca avem pretentii. Pentru sanatatea noastra e mai bine sa ii ignoram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *