Despre un blog neobișnuit, pe un blog de mame cu pitici

Despre un blog neobișnuit, pe un blog de mame și pitici … probabil acum te încrunți și te întrebi ce am vrut să spun. Îți explic imediat. Mai știi când scriam despre ghicitorile copilăriei și bucuria care vine felii, în cutie, la ușă? Da, exact, pizza. Ei bine, o pizzerie neobișnuită nu face doar pizza. A ”copt” și un blog neobișnuit.

Este proaspăt, interesant, pentru fani și dușmani, pentru ANAF, pentru corporatiști, pentru gurmanzi, pentru marketeri, pentru echipa Dodo și chiar pentru părinți. Este blogul Dodo Pizza, unde poți găsi articole despre activitatea companiei. Și pentru că sunt drăguți, nu fac doar pizza bună, ei promit că îți vor livra și conținut frumos. Și promisiunea, este promisiune. Ca părinte, sigur știi asta. Dacă spui copilului tău ”promit”, păi, faci orice și te ții de cuvânt.

Cei de la Dodo Pizza știu ce înseamnă să te ții de cuvânt și promit că livrează o pizza în 45 de minute. Dacă nu ajung la timp, oferă una gratis. Și aceasta nu este doar o promisiune, este și o provocare. Pentru că nu este ușor într-un oraș mare, așa cum este Bucureștiul sau Brașovul, să livrezi tot timpul o pizza în 45 de minute. Dar, dacă nu s-ar ține de cuvânt ar pierde încrederea clienților. La fel ca un părinte, ar pierde cel mai scump lucru din parte copiilor lor: încrederea.

Provocarea lor este ca procentul comenzilor întârziate să nu depășească 1,5%. Sunt o echipă neobișnuită cu provocări de business neobișnuite. Dar, ce ar fi viața asta fără provocări?

Tot o provocare poate fi și blogul neobișnuit al lor. Să faci pizza bună și să scrii și articole bune. Citind despre asta mă gândeam câte lucruri avem în comun. Tocmai de asta scriu despre un blog neobișnuit, pe un blog de mame.

Printre provocările mele cele mai mari sunt:

– să reușesc să o adorm pe Natalia seara în maximum 45 de minute. La fel ca ei, încă am o marjă de eroare. Uneori depășesc acest termen. Ei dau o pizza gratis, eu îmi fac cadou încă un cidru. 🙂

– să îmi păstrez calmul cât mai mult și să nu mai ridic vocea deloc. Pot spune că timpul meu ca părinte se împarte așa: ”50% mă pregătesc să țip, 40% țip la propriu, 10% explic țipând că nu îmi place să țip”. Dacă nu înțelegi asta, sigur copiii tăi sunt mari, ori încă nu ai. Dar când are doi ani și un pic și, de exemplu, o vezi că plimbă pisica prin casă ținând-o de coadă, când la cină degustă pământul de la flori sau când ”servește” și canapeaua cu lapte … încerc să îmi amintesc doar de provocarea mea. 🙂

Dodo Pizza și viața de mamă

Și nu doar în provocările lor am văzut asemănări cu viața unei mame. Sunt mult mai mult. De exemplu, în 2011 se deschidea prima pizzerie Dodo Pizza, într-un subsol din orașul Syktyvar, de un tânăr pasionat de IT. Nici o legătură, și totuși a reușit. Așa este și cu mamele. Avem meserii diferite, viziuni diferite, principii de viață diferite și totuși reușim să fim cele mai bune mame pentru copiii noștri. La Dodo pizza clienții pot urmări direct pe site cum se prepară propria pizza. În fiecare bucătărie sunt instalate camere web care transmit live cum lucrează echipa. Eu nu am camere instalate peste tot, dar des vedeți pe pagina mea de socializare,  ”live” din momentele noastre în bucătărie. Avem în comun bucuria cu care preparăm ceva. Lor le și iese, noi ne străduim. 🙂

Bucătăria pizzeriilor este poziționată cât mai aproape de clienți, cu geamuri mari transparente. Orice client poate intra în bucătărie, oricând și la orice oră pentru a vedea condițiile de preparare a produselor. Orice mamă poate spune că la ele acasă este mereu ”Ziua porților deschise”. Oriunde în casă. 5 minute de singurătate … în orice cameră, o putem trece la provocări.

Când s-a deschis Dodo Pizza în Brașov, după 6 luni a dat faliment. Dar pentru că această afacerea este și despre pasiune și dorință, provocarea a fost să pună pizzeria din nou pe picioare. Și s-a investit și mai mult. De la bani, la suflet, iar Dodo Pizza Brașov este un copil mare acum. Știți de câte ori am spus că nu mai pot? Dar pentru o mamă nu există așa ceva. Are de crescut cu pasiune, suflet și multe provocări un copil mare.

Și cel mai important, Dodo Pizza împarte bucurii. Asta face și o mamă … împarte bucurii, zi de zi. Și împarte și o felie de pizza, cu mare drag.

Dodo Pizza – pizzeria copiilor

Pentru un părinte o provocare este să iasă și cu cel mic undeva în oraș. S-au gândit și la asta. Fiecare pizzerie Dodo Pizza are loc de joacă, cu încălzire în pardoseală și geamuri transparente. Copiii se joacă și părinții pot mânca liniștiți. Sau pot găti la atelierul de pizza, unde cei mici pot învăța să-și gătească propria pizza.

Iar dacă le-ați promis copiilor o petrecere de ziua lor de naștere, pentru că promisiunile sunt promisiuni, puteți să apelați tot la Dodo Pizza. Pentru că sunt o pizzerie neobișnuită îi fac pe copii să râdă, să gătească, să mănânce și după atâta agitație, poate să și adoarmă repede seara, după ce ajung acasă.

Încheiere … invitație neobișnuită

Dacă ați ajuns până aici, ați aflat câte lucruri am descoperit în comun cu Dodo Pizza. Ei sunt o pizzerie neobișnuită cu un blog la fel de neobișnuit. Eu sunt o mamă care face tot felul de lucruri neobișnuite, doar să smulgă zâmbete, și scriu pe blog despre ele. Ei se străduiesc să livreze pizza la timp și conținut bun pe blog, eu mă străduiesc să fiu o mamă bună și să fac față tuturor provocărilor.

Să scriu acest articol a fost ultima provocare pentru Spring SuperBlog. Bifată. Poate e un articol neobișnuit. Dar la ce vă așteptați când trebuie să scriu ceva despre o pizzerie neobișnuită și blogul lor neobișnuit?

Pozele sunt luate de la Dodo Pizza de pe Facebook, mai puțin cea cu Natalia cu un castron în loc de față. 🙂 Dacă tot neobișnuința ne caracterizează, vreau să le spun că eu le închiriez bucătăria cu drag, și pe Natalia chiar, care mânuiește cu mare artă făină, în schimbul unei pizza făcute de ei. Vă așteptăm pe la noi! Avem și dronă! 🙂 În 2014 Dodo Pizza realizează prima livrare comercială cu drona din lume. Un proiect neobișnuit, dar care rămâne în planurile companiei. Dacă vreți să mai exersați … bucătăria noastră e deschisă, la fel ca a voastră, și drona pregătită.

Articol scris pentru Spring SuperBlog

Sursă foto: Dodo Pizza și arhivă personală.

29 comments

 • Asa deci! Am aflat ca-ti place cidrul. Nu am baut niciodata… este chiar atat debun incat ti-l faci cadou la cate o victorie?
  „o pizzerie neobișnuită nu face doar pizza. A ”copt” și un blog neobișnuit.” Doar tu puteai s-o spui atat de bine. Felicitari!
  Si zi asa… le-a inchiriezi pe Natalia celor de la Dodo! Asta DA provocare pentru Dodo. Sa-i vad daca au curaj sa ridice mingea la fileu :-)))))
  Sa ma tii la curent, te rog!

  • Otilia spune:

   Mulțumesc pentru aprecieri. Despre cidru, ce să spun, nu e chiar cea mai fină și bună băutură din lume, dar măcar e dulce. 🙂 Cred că de asta îmi place de fapt. E un fel de cuic dulce, cu bule și un pic de alcool. Mna… am și eu niște gusturi, dar știi tu, gusturile nu se discută.
   Și da, corect, le-o închiriez pe Natalia. Pentru ea, printre atâta făină, ar fi Crăciunul în fiecare zi. 🙂 Și nici cu drona nu am glumit. Chiar avem dronă, cât se coace pizza se pot juca cu ea. 🙂
   Pentru pofta mea de pizza, sper să ridice mingea la fileu. 🙂
   Te țin la curent!

 • Oana spune:

  🙂 ce drăgălașa e micuta Natalia, prevăd ca va fi maestrul de ceremonii în bucătăria Dodo Pizza 🙂 Mult succes!

  • Otilia spune:

   Mulțumesc. Cred că s-ar distra, nu știu dacă ar și ieși vreo pizza… e cam micuță. 🙂 Dar sigur s-ar distra.

 • Adriana Ivan spune:

  Ce drăguțe sunt pozele. O minune de fetita.

 • DanaC spune:

  Ei, la asta chiar nu m-am gândit: să compar pizzeria neobişnuită cu viața de mămică. Dar chiar se potriveşte de minune şi la noi. Am nevoie de un cidru.
  Mult succes!

 • Oana M spune:

  „Pot spune că timpul meu ca părinte se împarte așa: 50% mă pregătesc să țip, 40% țip la propriu, 10% explic țipând că nu îmi place să țip.” M-am spart de ras la propozitia asta. Dar toate ca toate, mi-a placut mult paralela dintre viata ta de mama plina de provocari si povestea Dodo. Cidru beau sau chiar bere, dar nu ca rasplata dupa ce adorm copiii. Pentru ca nu am. Ci ca rasplata pentru ca sunt atat de fabuloasa! :))))

 • Ioana Vlad spune:

  Vai…mi am amintit o gramada de intamplari din acestea de cand erau copii mai mici. Sa fii parinte este una din cele mai mari provocari si tu ai ilustrat foarte bine acest lucru in articol. Felicitari si mult succes!

 • illusion spune:

  1. Și mie îmi place cidrul. 2. Natalia e o dulce, chiar și cu un castron pe post de față 🙂 🙂 🙂 M-a dus cumva cu mintea la copilăria mea, eu eram fan jucat cu făină 🙂 Cât despre Dodo… nu m-am gândit până acum la această paralelă, dar da… sunt ca o mamă ce împarte bucurii!

 • Dana spune:

  Mult succes cu obiectivele propuse! Si cu articolul minunat. Ai o minune de fetiță, să fie sănătoasă!

 • Tot citesc despre Pizzeria Dodo! m-ați făcut curioasă rău!!! La Murighiol nu livrează?? 🙂 Baftă multă cu inițiativa!

 • Dream big little girl spune:

  Foarte interesanta ideea celor de la Dodo cu blogul neobinuit si vrem Dodo si in Valcea:(

 • Anca spune:

  Imi place ideea aceasta de a pregati totul in vazul lumii, ma convinge sa comand.

 • Mona spune:

  Provocarea ta este și a mea! Eu mă „cadorisesc” cu un pahar de vin. Prea puține, din păcate! 😁
  Ca de obicei, ai luat ingredientele și le-ai combinat de minune, stropindu-le cu poveste. Felicitări!
  Sunt curioasă dacă echipa neobișnuită acceptă provocarea ta! 😊😉

 • Georgiana spune:

  Imi place mult partea cu procentele pentru tipat si pregatire. Poti sa imi calculezi si mie procentele pentru doi copii de 2 ani si 11 luni care ma solicita in acelasi timp pentru lucruri total diferite? Si eventual care este procentul de respirat necesar in viata asta, ca de cat tip incep sa ma innec ca raman fara aer 😀

 • Ohoo, provocarea cu adormitul o am si eu. Doar ca la mine marja de eroare e in fiecare seara. :)))

  • Otilia spune:

   :))) Ar trebui să zic îmi pare rău, dar zic îmi pare bine că nu sunt singura mamă totuși cu un copil care nu înțelege la ce folosește somnul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *