Care este cea mai frumoasă destinație din lume pentru vacanța de vară? Grea întrebare, nu-i așa? Mai ales că sunt atâtea țări cu orașe și stațiuni minunate. Fiecare destinație te atrage cu ce are mai frumos, iar decizia devine tot mai grea. Te uiți pe poze, cu marea, cu soarele, cu clădiri pitorești, cu străduțe boeme, cu piețe aglomerate și nu știi ce să alegi pentru un sejur 2019.

Să fie o vacanță pe malul Nilului, în Egipt sau în Tunisia, să vizitezi zidurile și minaretul Marii Moschei din Sousse? Ori marea? Pentru că așa cum am mai spus, să vezi marea nu ar trebui să fie un vis, ar trebui să fie un drept. Să fie o plajă la marea albastră și frumoasă din Grecia, ori litoralul românesc sau bulgăresc?

Să fie o vacanță prin România, să descoperi zone interesante și pline de istorie, așa cum este Castelul Corvinilor, în Hunedoara?

Este din ce în ce mai dificil. Ai vrea să le vizitezi pe toate. Ești la birou și în timp ce citești acest articol închizi ochii și visezi că ai un bilet de vacantă vara 2019,  în mână. E un bilet în alb, mai trebuie doar să alegi cea mai frumoasă destinație și să pleci.

Alege destinația și pleacă în vacanță cu Christian Tour

Eu mă gândesc la următoare vacanță, imediat cum am ajuns acasă din alta. Și vreo câteva zile rămân cu gândul la toate locurile frumoase pe care le-am vizitat. Să fii turist, cred că este una din cele mai frumoase ”meserii” din lume. Și cum ar fi în calitate de turist să participi la un târg de turism și să fii invitat la ”Competiția Destinațiilor”.  Trebuie să fii turist, să îți placă să vizitezi, să călătorești și să faci multe poze, ca să te poți califica pentru Competiție. Trebuie să alegi cea mai frumoasă destinație din lume pentru vacanța de vară. Alegi două țări, iar Ambasadorii de Turism, oficialii responsabili cu promovarea turistică, trebuie să te convingă că destinația lor este cea mai frumoasă.

În calitate de turist mi-ar plăcea să particip la ”Competiția Destinațiilor” dintre Bulgaria și Turcia. Așadar, în colțul din stânga, Ambasadorul de Turism al Bulgariei și în colțul din dreapta, Ambasadorul de Turism al Turciei. Aleg destinația cea mai frumoasă și plec în vacanță cu Christian Tour.

Bulgaria vs Turcia

Primul, are cuvântul Ambasadorul de Turism al Bulgariei:

– Vreau să vă vorbesc despre o stațiune frumoasă, de fapt, cea mai frumoasă stațiune și apreciată de pe litoralul din Bulgaria. Vreau să vă dau o scoică. Luați-o, vă rog! Acum aș vrea să închideți ochii și să vă imaginați că pășiți pe un nisip fin și auriu, iar marea vă așteaptă să vă răcoriți. Este un loc modern și amenajat foarte bine. Este potrivit chiar și pentru familii. Puteți ajunge ușor la noi, fie cu mașina, fie cu avionul și să aterizați pe Aeroportul din Varna.

Zlatni Pyasâtsi spunem noi, adică Nisipurile de aur. O legendă spune că în urmă cu mult timp, niște pirați au îngropat aici o comoară pe faleza Mării Negre. Natura a transformat aurul în nisip, adică cel pe care astăzi pășesc turiștii. Și chiar dacă nisipul este de aur, nu trebuie să vă faceți griji în privința prețurilor. Sunt rezonabile, iar în privința cazării, veți găsi foarte multe oferte în regim all-inclusive.

Nici nu o să știți cum trece timpul, mai ales că sunt atâtea obiective de vizitat în apropiere de Nisipurile de Aur. Cu siguranță ați auzit de Blacic, o bijuterie, nu o stațiune. Mai puteți vizita: Mănăstirea Aladzha, Muzeul Maritim, Muzeul de Arheologie sau Pădurea de Piatră din Varna. Și pentru că Nisipurile de Aur nu sunt doar o destinație, sunt o experiență, puteți alege să vă petreceți o zi din vacanță la Aquapolis, unul din cele mai mari parcuri acvatice din Bulgaria. Eu zic că alegerea nu are cum să fie grea. Nisipurile de Aur sunt de aur, pe primul loc. Puteți păstra scoica și vă mai dau un pic din comoara piraților, un fir de nisip de aur.

Urmează acum Ambasadorul de Turism al Turciei:

– Vă pun în față câteva boluri de condimente. Mirosiți-le, gustați-le dacă vreți. Sunt doar o mică aromă din Turcia. Vă invit în Istanbul, în Bazar. E un loc agitat, dar acolo e inima. Veți descoperi lucruri încântătoare, toate la un loc. O explozie de culoare. Mirodenii, baclava, aur, rahat, eșarfe, produse artizanale, țesături. Probabil că Nisipurile de Aur sunt o experiență, dar nimic nu cred că se compară cu Istanbulul.

Un oraș imens, agitat, contrastant. Mai mult decât o experiență. Este un loc unde trebuie neapărat să ajungeți măcar o dată în viață. Turcii sunt foarte ospitalieri, așa că o să vă simțiți foarte bine la noi. Cu siguranță ați auzit de Moscheea Albastră, Hagia Sofia sau Palatul Topkapi. Sunt doar câteva din locuri pe care le puteți vizita, pentru că Istanbulul este un obiectiv în sine. Și o revelație. Veți descoperi atâtea Moschei și o să auziți chemarea la rugăciune. Ceva aparte. Și nu veți mai uita. Puteți descoperi Cartierul Balat, Moda sau cartierul Besiktas, unde este și stadionul cu același nume.

Nu puteți pleca din Istanbul fără să faceți o croazieră pe Bosfor. O să vă bucurați de frumusețea orașului și o să puteți face multe poze. Nici aici nu trebuie să vă faceți griji în privința prețurilor. Nu este foarte scump. Trebuie neapărat să încercați mâncarea stradală, kebabul nostru și deserturile extraordinare. Și din punct de vedere culinar va fi o experiență vacanța în Istanbul. Cultural, religios, culinar, artistic, social … Istanbulul este o destinație aparte. Vă așteptăm la noi!

Acum este rândul meu și ar trebui să aleg:

– Deși marea este preferata mea, deși aș vrea să merg în ambele destinații, de data aceasta voi alege condimentele. Istanbulul cred că este cea mai frumoasă destinație din lume pentru vacanța de vară, de fapt, pentru orice vacanță. O experiență, o revelație  – într-un singur oraș: Istanbul.

Articol scris pentru Spring SuperBlog

Sursă foto: Christian Tour

23 replies on “Competiția destinațiilor: în colțul din dreapta Bulgaria, în colțul din stânga Turcia

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *