De vizitat! Vivariu Bacău

De curând, am vizitat în Bacău Vivariu, un muzeu cu o colecție impresionantă de pești, păsări și reptile. Este foarte interesant, mai ales pentru copii, care pot vedea pești autohtoni și exotici, păsări exotice cântătoare și de ornament, rase de porumbei și reptile. Nouă ne-a plăcut foarte mult, Natalia a fost atrasă de păsările care cântau și de peștii colorați

Vivariul se află pe strada Popa Șapcă nr. 3, chiar lângă Piața Centrală din Bacău, într-o clădire monument istoric, fost sediu al Școlii de fete nr. 2. Prima expoziție a avut loc în anul 1975 când au fost expuse acvarii cu pești exotici. În anul următor a avut loc o expoziție de rase de porumbei și apoi o expoziție de păsări exotice. Cele două expoziții s-au unificat și au pus bazele viitorului Vivariu. Numărul speciilor și al exemplarelor a crescut de la an la an iar acum Vivariu are patru expoziții permanente. Pentru fiecare specie în parte se menține o anumită temperatură în acvariu iar păsările sunt hrănite la oră fixă. Fiecărei specii s-a încercat crearea mediului natural din care a fost adus.

Vivariu din Bacău este și singurul muzeu din România care crește și reproduce exponatele pe care le deține. În țară, mai există un Vivariu la Cluj, deschis în 2001 și se află la demisolul Institutului de Zoologie.

Deși am fost de foarte multe ori în Bacău, nu știam, din păcate, că există așa ceva. Întâmplător am aflat și ne-am dorit să mergem cu Natalia. Am zis să vă spun și vouă, pentru că nouă ne-a plăcut. Eu zic că este de vizitat și copiilor sigur o să le placă.

Prețul biletului de intrare este 6 lei, pentru elevi și studenți 1,5 lei iar pentru grupuri organizate (min. 10 persoane), 2 lei. Vivariul este deschis de marți până duminică, de la 09.00-17.00. Luni este închis.

Sper, mai ales dacă sunteți din zonă și nu știați de el, să îl vizitați pentru că puteți vedea specii interesante de păsări și pești. Când veți mai avea ocazia să stați față în față cu un pește Piranha? 🙂 Glumesc, oarecum, adică puteți vedea și astfel de pești, dar în siguranță. 🙂 Pentru că tot nu s-a terminat vacanța celor mici, puteți să adăugați pe lista activităților și acest obiectiv.

 

Sursă foto: www.ziarulevenimentul.ro

 

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *