Cum susținem imunitatea copiilor la intrarea în colectivitate

Intrarea în colectivitate vine cu multe emoții și dese îmbolnăviri. Natalia a început de o lună și jumătate grădinița și până acum, cap-coadă, am avut două săptămâni. În rest, două-trei zile la grădiniță și restul din saptămână acasă. Și tot așa. Ba o durere de burtică, ba muci, ba tuse. Din fericire, până acum nu a fost ceva foarte grav, dar am fost sfătuită să mă aștept la o colecție de viruși pe care să o aducă acasă cu drag. Vreau să privesc doar parte bună din această experiența, aceea că așa își va întări imunitatea. Deși, recunosc, stau cu emoții. 🙂

Am citit că sistemul imunitar se formează până la patru ani și se consolidează în jurul vârstei de șapte ani. Îmi aduc aminte ce speriată am ajuns la medicul pediatru, când a răcit pentru prima dată. Avea 9 luni. Unde era copilul meu plin de energie și vesel? Vai, prima febră peste 39? Vă mai amintiți? Mi-a fugit pământul de sub picioare și fuga la medicul pediatru, care m-a liniștit și mi-a spus că un copil răcește în medie de 8-10 ori pe an și doar așa își va întări sistemul imunitar. Să nu îmi fac griji, am un copil sănătos, cu un sistem imunitar bun și este normal să răcească.

De atunci am scris pe ușa de la dulapul din dormitor ce trebuie să fac în caz de febră mare. Când mă panichez, mă pierd ușor și având scris, cumva, simt că sunt stăpână pe ce am de făcut și îi transmit și ei o stare bună. Un copil bolnav, numai de un părinte agitat nu are nevoie. Pentru că de la prima ei răceală serioasă am mai învățat un lucru important. Să încerc să îi scad febra, înainte să fug la doctor.Probabil, sunt frici normale de părinți aflați la început de drum.

Pentru stimularea sistemului ei imunitar, tot după acest episod, am inceput să îi dau vitamina C. Este aliatul meu de nădejde. Unde mai pui că are un gust bun și o ia și ușor. Da, am și un copil pe care îl convingi greu să ia pastile. Dar îi spun că sunt vitamine, din alea cu gust acru, iar ea se mângâie pe burtică și face yammy-yammy.

(Sursă foto: Farmacia la preț mic)

Tot pe vitamina C mă bazez și acum, odată cu intrarea în colectivitate. M-am înarmat cu răbdare, încredere și vitamina C. Chiar acum când scriam asta mă gândeam că am un blog unde scriu despre noi, care începe chiar cu litera C, de la vitamina noastra preferată. 🙂

Cu siguranță știți că Vitamina C este recunoscută pentru efectele sale benefice asupra organismului: întărește imunitatea și reduce simptomele gripei sau ale răcelilor. În această perioadă de frig, sistemul nostru imunitar este mai scăzut, iar consumul mic de legume și fructe duce la scăderea depozitelor de vitamina C. Și dacă mai adaugi și intrarea în colectivitate, clar avem nevoie de un ajutor pentru a trece cu bine.

Evident, pentru un sistem imunitar bun, un copil are nevoie de o alimentație echilibrată și bogată în fructe și legume. Noi mereu avem coșul plin de fructe și mă bucur că am un copil căruia îi plac și fructele, și legumele.

(Sursă foto: arhivă personală)

De un somn odihnitor și de plimbări în aer liber, indiferent de anotimp. Dacă mai este și un pic de soare, și mai bine, ne luăm și vitamina D.

(Sursă foto: arhivă personală)

Citricele, ardeii, merele, legumele verzi și gulia, unul din personajele cărții mele de povești în bucate ”Palatul de Vanilie”, sunt pline de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar și este eficientă în tratarea simptomelor răcelilor.

Acum găsiți vitamine la preț mic în farmacia onlineFarmacia la preț mic”. Au o gamă variată de vitamine, suplimente și produse pentru copii, pe care le puteți comanda online.

(Sursă foto: logo Farmacia la preț mic)

Am înțeles că după primul an de colectivitate este mai bine și după ce ne bucurăm un pic vine pre-adolescența și apoi adolescența. Cică astea sunt mai grele ca orice febră sau durere de burtă. Să țineți minte că Vitamina C este bună pentru creier și scade nivelul de stres. 🙂

Vă doresc sănătate și răbdare în primul an de grădiniță!

(Sursă video: canal Youtube: FLPM – Farmacia La Pret Mic)

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Sursă foto principal: arhivă personală.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

 

 

 

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *