Urmează-ți inima…

Tara își strânge mâinile cu emoție. Este o zi importantă pentru ea. Își așează șuvițele rebele, care se ondulează ușor la vârfuri. Zâmbește în oglindă și gândul îi fuge la copilărie. Era o fetiță cu părul mereu ciufulit, ochii mari și curioși și un zâmbet agățat în colțul gurii. Adora să picteze pereții casei. Își duce mâna la charmul de la gât și mintea îi zboară spre cea mai frumoasă perioadă din viața sa: copilăria. Este talismanul ei drag, primit de la părinți. Era copilul care iubea culorile. Acum este o femeie în toată firea care și-a urmat inima și visul din copilărie. Și acum iubește culorile. Îi place verdele și galbenul. Are impresia că aceste culori sunt atât de frumoase și puternice încât pot exprima orice sentiment. Și acum pe unul din pereții casei în care a crescut, deși au trecut ani mulți, este inima ei mare, desenată cu verde, albastru și galben, când era foarte mică.

(Sursă foto: arhivă personală)

 

A rămas acolo pe perete. Este o amintire din perioada în care orice era posibil. Mama ei i-a inventat o poveste despre dragoste, toleranță și puterea de a crede în visul tău. I-a spus că inimile au orice culoare, numai inimi să fie. Când va desena o inimă roșie, va ști că a crescut. Dar ea îi dorește să rămână așa, cu suflet plin de culori și liber. Și să deseneze inimile în orice culoare vrea. De asta își semnează tablourile cu un T într-o  mică inimă verde cu galben.

Părinții au lăsat-o să picteze cât a vrut și în ce culori a ales ea. Iar într-o zi Tara a venit și le-a zis că vrea să se facă pictor. Ar vrea ca prin tot ce pictează ea să aducă bucurie și un strop de culoare. Ar vrea să îi facă pe toți să creadă că inimile pot avea orice culoare.

Un strop de culoare…, dacă oamenii ar adăuga vieților lor un strop de culoare, toată lumea ar fi mai fericită.

Avea vreo 12 ani când începuse să fie sigură că acesta este drumul ei. Să coloreze viețile oamenilor. Să aducă zâmbete și încredere. Se gândea că poate nu întâmplător are niște ochi despre care nu știi să spui sigur ce culoare sunt. Ba albaștri deschis, ba un albastru închis, precum cerul noaptea, ba cu o tentă verzuie. Pentru că ea vede lumea în culori. În ce culori vrea ea.

Atunci părinții ei i-au dăruit charmul pe care îl poartă mereu la gât. Un talisman din argint ce înfățișează un set de pictură.

(Sursă foto: Venda Jewelry)

Când i l-au dăruit i-au spus că indiferent ce vis va alege să trăiască, să nu uite că ea este fetița care iubea culorile și desena inimi verzi cu galben, pentru că inimile au orice culoare. Poate deveni ce vrea ea, dacă într-o zi va crede că nu a fi pictor este drumul ei. Poate deveni medic, avocat, bijutier…, orice, dar să nu uite să adauge drumului ei un strop de culoare. Și să își deseneze lumea așa cum vrea ea. Doar ea decide în ce culori.

I s-au părut atunci niște vorbe frumoase. Dar anii au tot trecut și de câte ori se uita la bijuteria de la gât își aducea aminte de aceste vorbe și parcă le înțelegea tot mai mult sensul.

Charmul ei de la gât a devenit mai mult decât o bijuterie. A devenit o parte din povestea ei de viață.

Și-a urmat drumul și culorile ei. I-a rămas pasiunea pentru pictat pentru totdeauna. Nu și-a dorit să devină altceva. Avea nevoie de o pânză, culori, pensule și lumină. Și era fericită.

Picta, picta, picta. Spunea că o să picteze până când oamenii o să înțeleagă că inimile pot avea orice culoare, doar inimi să fie.

Când a plecat de acasă să studieze Artele, părinții i-au mai făcut un mic cadou. O brățară finuță din argint pe care le-a promis că o va purta la prima ei expoziție. Pe brățară era gravat un mesaj inspirațional: ”Follow your heart.”

(Sursă foto: Venda Jewelry)

Asta a auzit mereu la părinții ei. Să facă ce simte, să aleagă ce îi place, să își urmeze inima și nu are cum să fie rău.

A avut momente de tot felul. Când i-a fost greu și dor. Când s-a îndoit de talentul ei. ”Dacă picturile mele sunt doar pete de culoare, mute, care nu spun nimic nimănui.” Își aducea aminte de povestea bijuteriei de la gât și brățara pe care a promis că o va purta. Și picta din nou. Cu forță și culoare.

A venit și ziua cea mare. A îmbrăcat o rochie ușor vaporoasă, de un verde pal, cu volane jos. Purta pantofi comozi și joși, și un machiaj discret. Charmul de la gât și multe emoții.

Și-a pus brățara cu mesajul inspirațional și a ieșit spre sala unde avea în câteva minute să aibă loc vernisajul primei ei expoziții: ”Follow your heart”. Pentru că despre asta este povestea vieții și a bijuteriilor pe care le poartă. Despre a ne căuta visul, povestea, a ne asculta inima, a ne colora viața și a ne bucura de frumos. În orice formă ar fi el.

(Sursă foto: logo Venda Jewelry)

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

Sursă foto principal: Pexels.com

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

4 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *