Trotinete electrice – o soluție la poluare și trafic

Trotinetele electrice sunt mai mult decât un trend, sunt o alternativă prietenoasă cu mediul și o soluție la traficul aglomerat. Orașele din întreaga Europă se confruntă atât cu un trafic aglomerat, cât și cu un grad mare de poluare. Se pare că sectorul de transport este și unul care poluează foarte mult, iar vehiculele electrice par a fi soluția cea mai prietenoasă cu mediul. Poți să te duci la birou, poți să te plimbi, să scapi de traficul infernal dintr-un oraș mare, să ajungi mai repede acolo unde îți dorești. Toate acestea, dacă optezi pentru trotinete electrice.

Acum câțiva ani îmi spunea prietena mea, care locuiește în Franța, că se deplasează peste tot în Paris, cu trotineta electrică. La noi încă nu erau folosite de prea multe persoane. Ei i se păreau minunate. Scăpa de traficul infernal din Paris, ajungea repede unde își dorea, iar când vremea era și frumoasă, era o plăcere să se plimbe cu ea. Mie mi se părea foarte interesant, dar nu vedeam această idee încă adoptată și de noi. Iată că acum tot mai multe persoane sunt interesate de trotinetele electrice, o soluție smart pentru un transport ieftin, fără efort și prietenoasă cu mediul înconjurător.

Trotineta electrică Xiaomi M365 Pro – un model accesibil, cu o performanță foarte bună

(Sursă foto: site: madalinliviu.ro)

Trotineta este un gadget foarte la modă acum, datorită avantajelor pe care le are. Te miști repede, ajungi la timp unde îți dorești, economisești bani. Dacă achiziționezi o trotinetă electrică, de exemplu, nu mai dai bani pe benzină sau motorină, ori pe bilete sau abonamente la mijloacele de transport în comun. În plus, ai timp să te bucuri și de peisajele din jur.

Dacă ești în căutarea unei trotinete electrice am să îți povestesc câte ceva despre modelul Xiaomi M365 Pro, una din cele mai accesibile trotinete, cu un aspect minimalist și o performanță foarte bună.

Când spui Xiaomi, gândul, știu, îți fuge la telefoane. Dar, se pare, că ei s-au impus pe piață și au devenit un etalon în domeniu și când vine vorba de trotinete electrice. Dacă veți căuta pe internet review-uri, o să citiți despre performanțele acestei trotinete electrice.

Trotineta este un model elegant și drăguț, cu stickere roșii pe roata din față. Asta nu înseamnă că nu este solidă și bine construită, mai ales că cei de la Xiaomi fac produse de calitate. Are finisaje și îmbinări de calitate, iar plimbările cu ea nu pot fi decât plăcute.

(Sursă foto: site: madalinliviu.ro)

Trotineta are un display LCD unde puteți vedea viteza și modul selectat pentru utilizare. Ecranul este vizibil chiar și atunci când este soare puternic afară.

În ceea ce privește modul de utilizare, aveți trei variante de selectare: ECO, DRIVE și SPEED. La modul ECO accelerează lent, iar viteza maximă este de 15 km/h. La modul DRIVE accelerează mai repede și atinge o viteză maximă de până la 20 km/h, iar la modul SPEED ajunge până la 25 km/h.

Plimbare va fi plăcută și datorită roților care amortizează foarte bine denivelările din asfalt.

Trotineta are o greutate destul de mare, 14,2 kg, dar asta și pentru că are o baterie mare ceea ce înseamnă și o autonomie bună. Conform review-urilor bateria ține până la 33-37 de km.

Sper că toate aceste informații o să vă fie de folos și o să vă gândiți la o trotinetă electrică, o variantă inteligentă și eco de transport.

 

Sursă foto principal: site: madalinliviu.ro

 

 

 

2 comments

  • Oana M spune:

    Și mie mi se par faine aceste trotinete electrice. Dar probabil m-as vedea doar închiriindu-le ca sa ma plimb prin orașele pe care le vizites. Oricum, apropo de Paris, am văzut recent un reportaj despre cat de putine legi există date pentru aceste trotinete și cate accidente au avut loc din cauza lor. În plus, în același reportaj s-a aratat cum francezii aruncau efectiv aceste trotinete în Sena din cauză ca îi stanjeneau în trafic sau ocupau aiurea locul de parcare al motoarelor sau al mașinilor. M-am mirat sa vad cate astfel de trotinete de închiriat și biciclete au fost scoase din fluviu în decursul a doar câteva ore. 😮

    • Otilia Dima spune:

      Ooo, nu stiam de povestea asta. Interesant si ciudat. Din pacate, legat de aceste trotinete nici noi nu avem un cadru legal bine pus la punct,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *