Ciocolată, dantelă si cartofi prăjiți … ce au în comun?

Am tot auzit expresia ”e nevoie de un sat întreg ca să crești un copil”. Așa o fi, dar în acest caz, satul nostru arată ca un cătun izolat de la munte, unde abia -abia, din când în când, mai ajunge cineva. Prin urmare, în satul nostru locuiesc trei persoane: mama, tata și copilul, și ne descurcăm cum putem. Asta înseamnă că mai tot timpul suntem împreună. La cumpărături, prin parc, în vacanțe, în excursii… peste tot. E drept că ne-am și obișnuit așa. Fără copil ne simțim ciudat, parcă ne lipsește ceva. De când a apărut ea pe lume, ne-am tot plimbat mult, în trei. Ea este un copil căruia îi place să se plimbe, se adaptează perfect și am avut doar ieșiri și vacanțe reușite. În doi … ne mai întrebăm, din când în când, oare când vom mai pleca pe undeva singuri. Eu mereu răspund în glumă: ”peste vreo 16 ani. Atunci o să aibă 18 ani și dacă avem noroc o să plece la facultate.”

Anul acesta, de exemplu, am ieșit în doi, fix în ordinea aceasta: la un film, la o nuntă, la o aniversare. Adunate, toate ieșirile astea nu depășesc 24 de ore. Așa că, vacanțele singuri în doi, le facem deocamdată în vis, când se stinge și ultimul bec în casă, cel de la acvariul peștilor. De fapt, la cum doarme câteodata nu apuci să visezi o vacanță întreagă. Doar un city-break, ceva mai scurt, așa.

Să visăm … pentru mine destinația perfectă pentru un city-break romantic este Bruges, cel mai frumos oraș din Belgia. Este un loc parcă desprins din cărțile de povești, cu un farmec medieval aparte, este cel mai conservat oraș medieval, cu numeroase canale pe care te poți plimba în voie, cu străzi înguste, clădiri pitorești. Cu siguranță, un city break în Bruges nu te va dezamăgi. Orașul se lipește de suflet.

Ca să te pregătești pentru o astfel de excursie trebuie doar să îți deschizi sufletul. Să pleci dornic să ajungi într-un loc unde te oprești în fața unor clădiri, tragi aer adânc în piept și îți spui, da, despre asta este viața. Despre bucuria care vine din lucruri mărunte. Din frumusețea oamenilor și locurilor, pe care le vedem. Uite, de exemplu, clădirea din poza de mai jos. Te oprești în fața ei și te uiți, în liniște. Vedeți ”petele” roșii de pe acoperiș?

(Primăria din Bruges – sursă foto: www.christiantour.ro/blog)

Spuneți voi, nu e romantic? Aceasta este clădirea Primăriei, neapărat de vizitat, mai ales că este cel mai important reper turistic al orașului. Este cea mai veche primărie din întreaga țară iar construcția ei s-a întins pe o perioadă de 40 de ani. Fațada construcției este decorată cu numeroase statui ce înfățișează diferiți nobili ai regiunii Flanders.

Mie îmi place să mă plimb, să mă uit la oameni, la clădiri, să vizitez și apoi să scriu. Soțului meu îi place să facă poze. Eu surprind în cuvinte, el în cadre. Așadar, dragul meu, vrei să te duc într-un loc unde să faci multe poze, unde putem să ne plimbăm pe străduțe, unde am avea timp să ne uităm unul la altul, să ne terminăm propozițiile când vorbim, să avem timp doar pentru noi? Și, am pleca să ne reconectăm, să mai descoperim lucruri la noi, să retrăim momente de când ne-am cunoscut.

În plimbarea noastră prin Bruges mi-ar plăcea să ne oprim la Biserica Maicii Domnului, pentru a vedea celebra sculptură din marmură albă ”Fecioara și copilul”, care îi înfățișează pe Fecioara Maria și pe pruncul Iisus, realizată de Michelangelo.

(Biserica Maicii Domnului, Bruges – sursă foto: www.christiantour.ro/blog)

Muzeul ciocolatei, al dantelei și al cartofilor prăjiți. Trebuie neapărat vizitate. Belgia este țara ciocolatei și nu ai cum să ajungi aici fără să vizitezi acest muzeu, al celui mai îndrăgit desert. Dantela este unul din simbolurile orașului și Muzeul dedicat acestui material delicat, este vizitat anual de foarte mulți turiști. Printre cele mai ciudate muzee alimentare din lume este Muzeul cartofilor prăjiți. Acesta prezintă istoria cartofului, a cartofilor prăjiți și a sosurilor adiacente folosite. Putem chiar să servim și masa acolo, așa că, mai ales că eu iubesc cartofii prăjiți, îl trecem pe lista ”de încercat”. Și, dacă tot am ajuns la mâncare, trebuie să ne oprim într-una din cafenelele belgiene din Grote Mark sau Burg, inima orașului Bruges, pentru a savura o cafea belgiană și un preparat tipic, cum ar fi mules et frites, adică scoici si cartofi prăjiți. La finalul mesei trebuie încercată și o bere belgiană.

(Ciocolată belgiană: sursă foto: www.christiantour.ro/blog)

 

Dacă și voi începeți să credeți că într-adevăr Bruges este romantic și sunteți mai norocoși, puteți pleca fără să vă gândiți cu cine lăsați copilul, puteți căuta pe internet city break Christian Tour, cine știe, poate găsiți oferte tentante și vă pregătiți pentru o escapadă romantică.

Eu rămân în vis. Pentru multe poze trebuie să ne plimbăm pe canalele din Bruges pentru a descoperi grădini secrete, pentru a trece pe lângă clădiri spectaculoase și poduri pitorești. Vor fi probabil cele mai romantice plimbări. Cele mai cunoscute canale ale orașului Bruges sunt Rozenhoedkaai și Groenerei. Și, nu putem pleca fără o poză în care să fi surprins morile de vânt, un simbol al Belgiei.

Deocamdată, noi, doar ne imaginăm acest city-break romantic. Poate când va mai crește copilul … Dacă, în schimb, voi aveți mai multe șanse să plecați, căutați oferte city break în Bruges sau în orice alt loc care pe voi vă inspiră și pregătiți-vă de o vacanță în doi.

Dacă aveți nevoie de ajutor puteți apela la cei de la Christian Tour. Au 21 de ani de experiență, timp în care au adunat zâmbete de la peste 1 milion și jumătate de români, care s-au bucurat alături de ei de vacanțe reușite. Dacă aveți în minte destinația, dar nu știți exact unde o să vă cazați, puteți căuta hoteluri Christian Tour, pentru oferte bune.

Dacă sunteți ca noi, vă urez vise plăcute în continuare, dacă nu … drum bun!

p.s. răspunsul din titlu, este, într-adevăr Bruges, Belgia.

 

Sursă foto principal: www.pexels.com

Articol scris pentru proba a doua în cadrul SuperBlog 2018.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *