A fost dragoste la prima mireasmă, între mine și cafea. A fost dragoste după prima cafea băută împreună, între mine și soțul meu. Cafeaua, delicioasa licoare care îți trezește simțurile, face parte din viețile și poveștile noastre. Ne începem ziua la o cafea, ne spunem povești, râdem sau plângem în fața unei cafele, luăm o pauză în mijlocul zilei și ne pierdem printre gânduri savurând o cafea, care să ne mai dea un pic de energie, ne dăm întâlnire la o cafea, ne îndrăgostim la o cafea. Câte zile, atâtea cafelea și atâtea povești.

(Sursă foto: magNET.ro)

Cea mai lungă relație din viața mea este cu o cafea. De când eram mică am iubit mirosul de cafea, aroma aceea care îmbrăca bucătăria dimineața. Mă făceam că beau și eu cafea ca oamenii mari. Îmi puneam într-o cană închisă la culoare un pic de apă. Fiind închisă la culoare, părea și apa colorată. 🙂  Stăteam pe scaun picior peste picior, duceam cana tacticos spre gură, în timp ce ridicam un pic degetul mic. Abia așteptam să mă fac și eu om mare, nu doar să miros cafeaua și să mă prefac că o beau. Chiar să o savurez.

Și m-am făcut om mare. Alături de o cafea îmi încep zilele. De muncă, de weekend, de vacanță, bune, grele, memorabile, minunate … toate zilele le-am condimentat cu un strop de cafea.

(Sursă foto: arhivă personală)

Multe zile memorabile încep mai întâi cu o cafea. Nici nu ne dăm seama câteodată, dar cafeaua e părtașa multor amintiri ale noastre. Cu siguranță aveți cel puțin o poză cu o ceașcă de cafea în telefon. Cu siguranță aveți o zi minnunată de care vă amintiți cu drag, pe care ați început-o savurând o cafea.

13 iunie 2015. Sâmbătă. Dimineața. M-am trezit și m-am uitat să văd dacă oja roșie de pe unghii, dată cu o seară înainte, nu se uscase aiurea. Nu mai știam exact momentul în care am adormit, așa că voiam să verific că nu s-a întins. El pregătise deja cafeaua. Prin ușa întredeschisă simțeam aroma. Am băut cafeaua fericiți, am râs, ne-am uitat la ceas … peste doar câteva ore mergeam la cununia civilă. Chiar la nunta noastră. 🙂

Eram relaxați și amuzați. Poate și pentru că am făcut întâi cununia civilă și abia anul următor cununia religioasă și petrecerea. Stăteam pe balcon, savuram cafeaua și ne amuzam de ce urmează și mai ales cum ne-am gândit la dată: 13. Eu l-am întrebat: ”păi, în ce zi punem cununia?”. El s-a uitat pe calendar și a zis 13. Eu am făcut ochii mari. El a râs și a spus că așa fentăm destinul. Toți zic că 13 este cu ghinion, pentru noi va fi cu noroc.

Și uite așa ne-am băut cafeaua pe balcon, mi-am aranjat un pic părul, el și-a pus costumul și vorba cântecului am plecat la primărie să declarăm căsătorie. 🙂

(Sursă foto: pexels.com)

După, am mai băut o cafea de victorie. Am stat cu cei din familie, am mâncat ceva și apoi ne-am apucat de spălat vase. 🙂

Gata, eram soț și soție. Și ziua noastră minunată a început atât de simplu la o cafea. Și de atunci multe alte cafele am băut împreună. Am schimbat bucătăria și balconul minuscul al garsonierei în care locuiam înainte de nuntă, cu o bucătărie mare și un balcon la fel de mare, cu vedere spre tot orașul. Acolo am început multe dimineți frumoase cu o cafea bună.

Ce bucătărie ar fi aia fără mirosul unei cafele parfumate și bune, care să îți dea energie pentru toată ziua și amintiri frumoase, pentru toată viața?

Pentru bucătăria noastră mare și pentru iubirea noastră, la fel de mare, ni s-ar potrivi un espressor care să ne facă o cafea bună, cremoasă, parfumată. Mai ales acum de când suntem părinți, nu doar că avem nevoie de multă cafea ci și de cineva care să o facă. Un espressor ca Saeco Xelsis ne-ar face diminețile frumoase.

 

(Sursă foto: MagNET.ro)

Espressorul îl găsim pe magazinul online magNET.ro. Și să îți spun de ce este potrivit pentru noi:

– face două cafele de-odată. Nu trebuie să așteptăm, putem bea cafeaua împreună;

– trebuie doar să apăsăm niște butoane ca să ne bucurăm de o cafea bună;

– putem prepara cafea și din boabe, și din cafea măcinată;

– intensitatea aromei poate fi setată. Acest aparat are 5 trepte ale intensității aromei și 12 setări ale măcinării, de la fin spre grunjos;

– putem alege ce fel de cafea vrem: Espresso – pentru când ne grăbim, Espresso Lungo – pentru nopțile în care Natalia nu a avut chef să doarmă,  Caffé Crema – pentru diminețile de weekend, Latte Machiato – pentru după-amiezi însorite, Americano- cu gândul la vacanță. Avem de ales din 15 rețete pe cea mai potrivită în funcție de zi.

– putem prepara și cappuccino. Aparatul are și un sistem automat de prelucrare a laptelui „Cappuccinatore” intern;

(Sursă foto: magNET.ro)

– meniul este ușor. Adică și eu m-aș descurca să apăs pe butoane și să prepar o cafea bună, deși nu mă pricep la tehnologie și la tot felul de aparaturi electrocasnice;

– aparatul acesta are funcția Coffee Equalizer, care reglează fin rețetele de cafea. Pentru cineva care aștepta să se facă mare că sa poată bea cafea, contează. 🙂

– curățarea și întreținera se fac ușor și rapid. Ca mamă mereu pe fugă și cu scuza pregătită ”dar nu am timp” și asta contează foarte mult;

– pe site-ul magNET.ro am găsit promoții la espressoare așa că l-am achiziționa la un preț mai mic. Am economisi în jur 1900 de lei, bani pe care i-am putea folosi la altceva.

– după ce ar ajunge la noi în bucătărie, ne-am face o cafea pentru a ne răsfăța pentru alegerea făcută.

(Sursă foto: magNET.ro)

Și ne-am tot face multe cafele aromate pentru dimineți senine și ne vom aduce aminte cum zile importante au început simplu la o cafea.

Pentru iubitorii unor cafele aromate și a unor dimineți începute în aburi de cafea preparată la espressoarele Saeco, vă las o rețetă de biscuiți care merg de minune. Biscuiți cu dragoste și cu ce mai vreți voi.

Aveți nevoie de 115 grame unt pe care îl amestecați cu dragoste, și cu 90 de grame de zahăr. Apoi adăugați un ou, mai amestecați un pic, apoi 125 grame de făină și un sfert de linguriță de bicarbonat. Amestecați bine, până se leagă compoziția și adăugați ce mai vreți voi: bucăți de ciocolată, nuci, fistic, migdale, stafide. Apoi, puneți compoziția pe o folie și o băgați în frigider 30 de minute. După, faceți biscuiți mici, în formă de inimă, din dragoste pentru cafea și îi dați la cuptor pentru 10-15 minute.

(Sursă foto: arhivă personală)

Vă doresc dimineți aromate și dulci, memorabile.

Articol scris pentru Spring SuperBlog.

29 replies on “Ziua bună se cunoaște după aroma cafelei

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *