Nataliei îi place să se joace cu pământul, bine, în general îi place să se joace cu orice o murdărește: nisip, noroi, pietre, iarbă, tot ce are praf, mult praf, deci stă foarte bine la capitolul conectare cu natura, tătălui ei îi place să planteze, cred că ne trebuia de fapt o casă cu o curte, eu sunt precum Elveția, adică neutră în povestea asta, așa că, într-una din zilele astea, am (au) făcut din balcon grădină. 

Dacă tot nu avem curte, măcar avem niște balcoane destul de mari, în care să ne putem juca de-a plantatul. Eu sunt aia pro pentru cât mai multe activități frumoase pentru și cu copilul. Vă încurajez și pe voi. Măcar să încercați să vă faceți timp. Deși micuță, ea s-a simțit bine. A prins un pic ideea și punea în ol plicul întreg cu semințe, apoi niște pamânt peste. La final, udatul cu stropitoarea i-a plăcut foarte mult. Greu a înțeles GATA.

Să sperăm ca o să ne și iasă ceva. Am mai făcut experiența asta și când nu era Natalia și am avut succes. Am făcut câteva ciorbe cu pătrunjelul din balcon.

Am urmărit acum ceva timp un curs pe coursera.org despre nutriție și alimentația copiilor și chiar acolo, o lecție întreagă era dedicată acestei ideii de a planta împreună cu cei mici. Se vor bucura, în primul rând, de o activitate alături de voi, vor învăța foarte multe lucruri și dacă și cresc semințele plantate, cu siguranță vor fi foarte încântați. Așa îi putem implica și în activități legate de prepararea mesei, culegând chiar ei câteva fire de pătrunjel, mărar sau diverse plante aromatice, pe care le pot adăuga chiar ei în mâncare.

Este și o lecție bună despre răbdare. Plantezi o sămânță astăzi, o uzi și aștepți să crească. Nu ai cum să intervii, să grăbești procesul.

E o activitate cu multă mizerie dar zic eu frumoasă, și relaxantă, inclusiv pentru părinți. Vă țin la curent dacă o să ne iasă ceva. 🙂

 

Sursa foto: www.pexels.com

 

ADAUGĂ UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *