”Vreau o îmbrățișare”, o carte interactivă pentru copii

”Vreau o îmbrățișare” este povestea emoționantă a unui pui de pinguin care se pierde de familia sa. De aici încolo, începe aventura. Micul cititor este încurajat să îl ajute pe puiul de pinguin în călătoria sa, pentru a-și găsi familia. Este o poveste adorabilă și sensibilă, concepută sub forma unui joc. Copiii îl vor putea mângăia, îngriji și alinta pe drăgălașul pinguin.

Povestea puiului de pinguin este scrisă de Sophie Schoenwald și ilustrată de Nadine Reitz. Desenele sunt foarte drăguțe, calde, care te fac să îl îndrăgești și mai mult pe puiul de pinguin.

Cartea începe cum marea familie de pinguini pleacă în căutarea unui loc potrivit pentru a-și crește puii. La un moment dat un ou începe să se rostogolească în zăpadă, iar mămica pinguin îl pierde.

De aici și copii sunt invitați să participe la poveste. Cumva, aceasta se scrie mai departe cu ajutorul lor. Trebuie, mai întâi, să caute oul și dacă îl văd să îl acopere cu degețelul.

Din cauza vântului, oul este în pericol. Poate să cadă în apa rece. Dar micul cititor este rugat să intervină repede. Trebuie să acopere cu mânuța lui gaura din gheață ca nu cumva puiul să cadă în apă.

Pierdut de mama și tatăl său, puiul are nevoie de căldură. Așa că tot micul cititor trebuie să aibă grijă să îl încălzească.

Trebuie să îl ajute să iasă din ou și să îi dea mai apoi un nume.

Fiind atât de mic și de drăguț, pierdut de părinții săi, puiul de pinguin trebuie mângâiat pe burtică. Are nevoie de atenție și iubire.

Pentru că puiul de pinguim, oricât de mult l-am iubi, nu poate rămâne cu noi, trebuie să îl ajutăm să își găsească familia. El vrea înapoi la mama și tatăl său. Îi este foarte dor de ei.

Bravo! Ai făcut o treabă minunată, micul pinguin este acum fericit. Și-a găsit familia. Poți să îi dai o îmbrățisare.

Copiii cred că îl vor iubi pe puiul de pinguin și vor dori din tot sufletul să îl ajute.

Mi se pare o carte foarte potrivită pentru copiii mai mici, care nu au încă răbdare pentru povești lungi. În plus, fiind o lectură interactivă, îi va atrage mai mult. Vor dori să ia parte la poveste, să vadă ce urmează și cum pot ajuta un pui de pinguin.

Cartea este de la editura Univers Enciclopedic și o găsiți și pe site-ul lor, aici.

De același autor veți găsi pe site-ul lor și cartea ”Ajută-mă să zbor”. Este o poveste dulce a unei albinuțe drăguțe,

Sper să le placă copiilor voștri aceste cărți foarte drăguțe și să petreceți clipe plăcute citindu-le și jucându-vă.

 

Dacă poveștile cu pinguini sunt printre cele preferate, pentru copiii mai mari, puteți să descoperiți și povestea lui Otto, un alt pinguin drăguț despre care am scris aici.

Alte cărți minunate pentru copii găsiți pe Libris.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol puteți să îl distribuiți, să îl descopere cât mai multe mămici.

Dacă vă plac articolele mele, puteți da like și paginii de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *