Vacanță frumoasă prin Travelminit

Să fie liberi, să iubească natura, să descopere, să fie dornici de aventură … sunt doar câteva lucruri pe care toți ni le dorim pentru copiii noștri. Tocmai de aceea cred că plimbările cu ei în natură, în locuri unde pot descoperi atâtea lucruri care să îi ajute să crească frumos, sunt cele mai frumoase cadouri pe care le putem face lor. Sunt, de fapt, cadouri pentru toată viață. Așa că ori de câte ori aveți ocazia să vă plimbați, nu ezitați să vă luați copii de mână și să plecați spre noi descoperiri. Fie și numai pentru o zi sau un weekend. Departe sau mai aproape de casă.

Indiferent unde plecăm, cât timp plecăm, ca să ne bucurăm de timpul petrecut împreună și să adunăm amintiri frumoase, începem organizarea unei călătorii prin căutarea unui loc de cazare. Cei mai mulți dintre noi apelăm la rezervările online. Căutăm site-uri de profil, ne alegem locația care ne încântă și nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de vacanță.

Un astfel de site este Travelminit unde poți găsi mii de cazări din România și Ungaria. Nouă ne place să facem excursii prin România. Avem foarte multe locuri frumoase unde ne putem bucura de natură. Zone de munte, zone rurale unde putem descoperi obiceiuri, tradiții, bucăți de istorie. De obicei căutăm astfel de zone unde Natalia poate intra în contact cu natura, este liniște, aer curat, peisaje frumoase.

Pe Travelminit poți face rezervare foarte ușor, în plus, în spatele platformei este o echipă de profesioniști care oferă garanție și ajutor pe tot parcursul rezervării, chiar și după.

Plata cu tichete de vacanță prin Travelminit

De ceva timp a apărut programul prin care atât angajații de la stat, cât și cei de la privat pot primi tichete de vacanță. Acestea pot fi folosite pentru plata diferitelor servicii turistice precum cazare sau masă în România. Astfel, anual salariații la stat pot primi tichete de vacanță în valoare de 1450 de lei de persoană.

Și eu am lucrat o perioadă la stat, chiar înainte să apară Natalia. A fost o experiență interesantă, dar am decis că nu este chiar pentru mine. Și iată-mă aici pe blogul meu. 🙂 Așa că eu nu am mai apucat să primesc tichete, în schimb sora mea a primit. Și prima ei întrebare a fost: ”dar cum le folosesc?” Am prieteni care au rămas în sistemul bugetar, așa că probabil și ei s-au gândit cum și unde le vor putea folosi. Sora mea, de exemplu, a trebuit să sune înainte la locurile de cazare dorite, să întrebe dacă ei acceptă tichetele de vacanță. Destul de complicat.

Acum există o modalitate mai simplă, puteți face plata cu tichete de vacanță prin Travelminit. Este foarte simplu. Vă gândiți la un itinerariu, intrați pe site, alegeți cazarea potrivită și selectați din zona de sus a paginii ”Plata cu tichete de vacanță.”

Pe Travelminit găsiți peste 1500 de unități de cazare din România, precum hoteluri, cabane, apartamente, vile sau pensiuni unde puteți folosi tichetele. Fie că alegeți să mergeți la mare, la munte, în zona Transilvaniei, în stațiuni balneo-climaterice precum Praid, Sovata, Băile Homorod sau Băile Figa, pe Travelminit găsiți loc de cazare. Dacă valoarea tichetelor este mai mică decât valoarea rezervării, puteți plăti diferența la fața locului.

Intrați pe site, alegeți destinația dorită și cazarea potrivită. După ce finalizați rezervarea trebuie să trimiteți tichetele de vacanță către sediul Travelminit în Cluj-Napoca. Atunci când faceți o rezervare veți primi un număr al rezervării. Acesta trebuie menționat pe plicul cu tichetele de vacanță, pe care îl trimiteți prin poștă (prioripost) sau curier.

Și gata, asta este tot. Nu mai rămâne decât să vă bucurați de concediu și să vă relaxați.

Turist în România. Itinerariu cu tichete de vacanță

Sunt câteva locuri în România unde ne-ar plăcea să mergem cu Natalia. Unul dintre ele este localitatea Vlaha. Este situată aproape de Cluj-Napoca, la aproximativ 17 kilometri. Este un sat pitoresc transilvănean, cu peisaje minunate, unde ne-am bucura de liniște și de natură. Satul face parte din zona etno-culturală a Călatei. Aici tradițiile sunt păstrate din generație în generație și dau un farmec aparte zonei.

Dacă am avea tichete valorice de 1450 de lei, cu siguranță am alege să petrecem măcar un weekend în această zonă. Pe site-ul Travelminit găsim cazare la pensiunea Harmonia Mundi din Vlaha. Ne-a atras acest loc pentru că este amplasat într-un cadru natural foarte frumos, iar pensiunea arată foarte bine. În plus, oferă toate facilitățile de care o familie cu un copil ar avea nevoie.

Pensiunea Harmonia Mundi se află pe locul cel mai frumos din zonă. Priveliștea este încântătoare: ne-am bucura în fiecare zi de Munții Apuseni.

Ne-am relaxa în zonele de destindere, special amenajate. Când Natalia doarme sau se joacă prin curte eu aș putea răsfoi o carte din biblioteca pensiunii. Seara am putea sta pe terasele spațioase, iluminate arhitectural și ne-am bucura să fim împreună. Am face excursii în pădurile din împrejurimi și am descoperi toare frumusețile satului. Evident că vrem să ne bucurăm și de bucătăria tradițional transilvăneană, și de ce nu, chiar să ”furăm” câteva din secretele bucătăriei lor. 🙂

Pentru această excursie am folosi tichetele pentru cazare și masă. În plata pentru cazare este inclus micul-dejun, dar am opta să plătim din tichete și prânzul. Astfel, am cheltui, în total, 1190 de lei, pe care îi vom plăti din tichete. Voucherele le vom trimite celor de la Travelminit, iar nouă nu ne mai rămâne decât să plecăm în Vlaha și să ne bucurăm de ce are de oferit această zonă frumoasă.

Pentru că nu este necesar să folosim toate tichetele odată, restul de tichete le vom folosi pentru o altă excursie. Am alege să mergem un weekend la Brașov și ne-am caza La Maisonnette. Am plăti cazarea pentru o nopate din ce tichete ne-au mai rămas de la Vlaha. Pentru cea de a doua noapte am achita cu bani. Ne-am rezerva cazarea tot prin Travelminit și am alege această locație pentru că este chiar în centrul orașului.

Am mai fost de mult ori la Brașov, este un oraș foarte frumos în care avem foarte multe locuri pe unde să ne plimbăm. Centrul orașului, Aleea de sub Tâmpa, zona Noua cu parcul și Grădina Zoologică, Scheiul, După Ziduri, Castelul Alb și Negru. Sunt doar câteva din locurile pe unde ne-am plimba și ne-am încărca bateriile. Vom alege să mergem într-un weekend în care prietena mea din facultate ar reveni acasă. Ea este din Brașov, dar acum locuiește în Franța. Cu siguranță ar fi un weekend minunat,  în care ne vom revedea și plimba cu toții prin Brașov.

Cam așa ar arăta itinerariul nostru pentru care am folosi tichete de vacanță. Cu siguranță am avea o vacanță frumoasă prin Travelminit, datorită locurilor de cazare alese.

Voi? Pe unde vă gândiți să vă plimbați?

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog.

Sursă fotografii: travelminit.ro

 

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *