Vacanță cu copilul, la mare, în Neptun

– Hai să plecăm?

– Unde?

– Vedem noi, hai să plecăm!

Cam așa suntem noi. Fără prea multe planuri, când se ivește o ocazie să plecăm, plecăm. Iar când ajungem la destinație, nu ratăm nici un obiectiv. Mie îmi place să vizitez cât de mult pot, când ajung undeva. Nu pot uita când am vizitat Parisul, atât de mult am mers pe jos, să descopăr cât mai multe, că mi s-au rupt papucii. Soțului meu cred că i-ar plăcea să mai sărim câteva obiective, dar când plecăm în vacanță el conduce doar mașina, de conducerea operațiunii ”vacanța” mă ocup eu. Tot mie îmi place să caut loc de cazare, să caut pe internet înainte să ajungem la destinație ce am putea face și ce este musai de văzut. El vrea ca mâncarea să fie bună și să facă poze. 🙂

Aș putea spune că suntem o combinație între degustători de excursii dese și exploratori. Ne reîntoarcem acasă fericiți, cu multe poze, amintiri, obiective vizitate și câțiva magneți de frigider. Nu suntem chiar experți în călătorii, mai ales că de fiecare dată când plecăm undeva greșim drumul. 🙂 Chiar și cu aplicația aceea care ar tebuie să te ajute să ajungi la destinație. Înainte ne certam din cauza asta, acum ne amuzăm.

Și după apariția Nataliei am rămas la fel, degustători de excursii și exploratori ai locurilor unde ajungem. Și Nataliei îi place să se plimbe. Rezistă bine la orice fel de drum, oricât de lung. V-am mai spus că printre primele ei cuvinte au fost ”hai” și romanul meu preferat este ”Pe drum”.

Soțului meu i-a venit ideea să ne reîntoarcem în unele locuri, pe care le-am vizitat când eram singuri, acum și cu Natalia. Să mergem cu ea prin locurile în care ne-am plimbat când eram noi la început. Să vedem cum le simțim acum, dacă ne mai plac, dacă îi plac Nataliei.

O destinație ar fi la mare, în stațiunea Neptun. Știți de ce? Acolo a fost ultima noastră vacanță în doi. Anul următor a apărut Natalia în viața noastră, așa că acum vacanțele noastre sunt în trei, cu ea și pentru ea. 🙂

Atunci, în 2015, am ales cumva întâmplător această stațiune. Nu mai fusesem niciodată în Neptun până atunci, nici eu, nici soțul meu, dar ne-a plăcut și a fost o vacanță frumoasă. Ne amintim cu drag de sejurul la mare, ultimul în care am dormit cât am vrut și ne-am trezit la ce oră am vrut. 🙂

Cu siguranță ar fi o experiență frumoasă să mergem și cu Natalia acum într-un sejur la Neptun, mai ales că și ei îi place marea foarte mult.

Ca să ne bucurăm din plin de experiența noastră, ar trebui să căutăm un hotel în Neptun, care să fie primitor, cald, cu personal ospitalier, să fie baby-friendly, să fie curat, să aibă restaurant și mâncarea să fie bună. Acestea ar fi câteva criterii după care am începe căutarea unui loc de cazare în Neptun.

Un loc potrivit pentru noi, în care să ne petrecem vacanța la mare, ni se pare Hotel Miorița Neptun.

În primul rând ne place cum arată, iar pe site-ul lor am citit că a fost renovat, transformat și redeschis în anul 2018. Cu siguranță este curat, modern și am putea să ne cazăm cu încredere cu un copil, mai ales că pentru cei care se ocupă de hotel, nu e vorba doar de afacere ci și de pasiune. Asta ne dă încredere să alegem acest loc. Atunci când oamenii pun pasiune în ceea ce fac, lucrurile sigur ies bune.

Hotelul Miorița este de 3 stele, se află într-o zonă liniștită a stațiunii, cu vegetație bogată și la o distanță de 700 de metri de plajă. Ar fi un loc ideal pentru noi pentru că e într-o zonă liniștită, Natalia s-ar putea odihni bine. Încercăm și atunci când suntem în vacanță să îi respectăm cât de mult putem programul. Dacă ea este odihnită, se poate bucura de vacanță, și noi pe lângă ea.

În drumul spre plajă putem trece pe lângă lacul din stațiune, așa că va fi o plimbare plăcută. Și așa cum am spus, noi suntem și exploratori, așa că distanța nu ne deranjează, mai ales că drumul de parcurs până la plajă este frumos. Lacul este acoperit cu nuferi, sunt și pescăruși în zonă, bănci la umbra sălciilor pe lângă apă, așa că ne vom bucura până ajungem la plajă.

Și pentru că ne place să descoperim și să ne plimbăm cât mai mult în vacanțele noastre, ne-ar plăcea să mergem cu Natalia, mai ales că este aproape, în Pădurea Comorova. Din ce am citit pe internet am descoperit că inițial era o pădure de stejari brumării pitici, cuprinzând de asemenea cedri, chiparoși, pini și zone semi-acvative cu sălcii, dar, din păcate, arborii au fost progresiv tăiați de localnici, pădurea a fost ocrotită în 1890 și replantată parțial cu mesteceni, plopi, stejari și tei. Cred că ar merita să facem măcar o plimbare scurtă până acolo

În plus, dacă nu vrem să mergem până la plajă, ne putem bucura de piscină. Hotelul are o piscină pentru adulți și una pentru copii. Așa că și Natalia va fi fericită.

Camerele sunt frumoase, renovate, au mochetă pe jos, aer condiționat, tv cu cablu, minibar, baie cu duș, prosoape și cosmetice. Inclusiv saltelele sunt noi, așa că vom avea un somn odihnitor. Camerele de la etaj au balcon, fie cu vedere spre piscină, fie cu vedere spre pădure. Ne-ar plăcea una cu vedere spre pădure și cu pat matrimonial. Tot timpul căutăm camere cu pat matrimonial, pentru că Natalia doarme cu noi. Hotelul mai are și camere double twin și double twin standard. Hotelul are cinci etaje, dar dispune și de lift, așa că nu este o problemă să stăm la un etaj superior. Ba chiar mai bine, pentru vedere. 🙂

Un alt aspect pe care îl consider un atuu pentru noi este faptul că acest hotel are loc de joacă interior pentru copii.

Îmi aduc aminte că atunci când am fost doar noi doi în vacanță la Neptun, am prins câteva zile mai mohorâte. Peisajele au fost superbe. Marea este frumoasă oricum, mai ales atunci când valuri supărate se sparg la mal. Acum însă, cu un copil mic cu noi, dacă în unele zile vremea ar fi mai capricioasă, am putea petrece și câteva ore la locul de joacă din interios. Pentru părinți, hotelurile cu locuri de joacă mi se par excelente.

Hotelul are și restaurant, putem servi toate mesele acolo, așa că nu trebuie să ne facem prea multe griji legate de mâncare. Restaurantul Miorița servește cele trei mese, tip bufet suedez, cu un mix de mâncare. Așa că sigur vom găsi ceva pe gustul nostru și al Nataliei.

Seara ne putem relaxa la foișoare sau la terasa barului.

Din tot ce am descoperit pe site-ul lor, pare un hotel potrivit la care să ne cazăm pentru vacanța noastră la mare, într-una din călătoriile din proiectul nostru de familie ”pe urmele destinațiilor de când eram doar noi doi”. 🙂

Mai urmează să ne alegem data. Pe 1 iunie și de Rusalii hotelul pune la dispoziție un program special. De exemplu, pe 1 iunie vor fi diferite activități de divertisment pentru copii și ateliere creative, iar de Rusalii cei care aleg un pachet cu minimum trei nopți, vor primi un picnic din partea casei.

Cred că va fi o vacanță reușită. Mai ales că iubim marea și vom fi într-un loc drag, plin de amintiri. Iar de vacanța noastră în trei, ne vom aminti cu și mai mare drag peste ani.

Articol scris pentru Spring SuperBlog.

Sursă foto: foto principal și fotografiile 1, 4, și 9 sunt din arhiva personală, din vacanța noastră în doi. 🙂

foto Hotel Miorița: pagina de Facebook a Hotelului Miorița.

 

 

4 comments

 • Cu siguranta Natalia se va simti minunat la Hotel Miorita. In special ca au acel loc special amenajat pentru copii. Si, precum spui… daca Nataliei ii e bine si voua va este 🙂
  Sa aveti o vacanta superba, Otilia!!!

 • Oana spune:

  Distracție plăcută, Natalia va fi privilegiata cu atâtea oportunități de distracție 🙂 și ma bucur sa descopăr ca îți plac nuferii, eu sunt înnebunită după ei

  • Otilia spune:

   Multumim! Da, iti dai seama, Nataliei o sa ii placa cel mai mult. Da, chiar imi plac nuferii, sunt f frumosi. Ii place sa ii admir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *