Eu și el sau eu versus el?

Eu o îmbrac sau dezbrac pe Natalia în cel mult un minut, el în cel puțin cinci minute, dar el se îmbracă să plece la serviciu în cel mult un minut, iar mie îmi ia cel puțin cinci minute să deschid dulapul și să mă decid cu ce mă îmbrac. El face o friptură delicioasă la cuptor, eu o ciorbă bună. Eu am 3 rafturi pentru bluze și pantaloni în dulap, el două rafturi pentru toate hainele. Dar el mă salvează când nu îmi merge laptopul, deschide borcane pe care eu nu pot, cară cele mai grele plase. Eu o învăț pe Natalia să citească, el să deseneze. Ne jucăm cu ea diferit, dar ea râde din inimă la amândoi.

Suntem diferiți, dar acesta cred că este tot farmecul. La unele lucruri se pricepe el, la altele eu. Pentru mine să scriu un articol bun, în timp ce cu un ochi mă uit la Natalia, este o performanță, pentru el când face un site. Dar la final de zi sărbătorim împreună. Pentru el este o performanță să se ducă la cumpărături și să nu uite să cumpere ceva, pentru mine să mai fac o nouă rețetă de brioșe.

Eu vorbesc mult, el puțin. Eu râd zgomotos, el nu prea. Nu suport să fac lucruri migăloase, nu am stare, mă foiesc într-una, iar el este pasionat de pescuit, și cu asta am spus tot. Eu scot flăcări pe nas când mă enervez și ideal ar fi să nu stai în calea mea, la el foarte rar se vede când se enervează. Știu eu acum după ceva ani că e nervos când își strânge buzele. Iar asta nu mă oprește, evident, să îl cicălesc în continuare.

Pentru el ca tată, să o convingă pe Natalia să stea să îi dea scutecul este o mare performanță. Pentru mine să o adorm în mai puțin de 30 de minute. La serviciu, pentru el este o performanță când încheie un contract. Și fie vorba între noi, mai repede încheie un contract decât să o convingă să meargă pe jos și nu în brațe. 🙂

Acum două săptămâni Natalia se juca prin casă cu pisica de-a v-ați ascunselea și s-a dus în baie, a trântit ușa și a rămas blocată acolo. L-am sunat să vină de la serviciu să spargă ușa, să desfacă  yala, orice, numai să o scoată de acolo. A desfăcut broasca, a stricat un pic din ușa și am salvat-o de acolo. 🙂  Performanță. Eu am ținut-o de vorbă să nu se sperie, el a deschis ușa. Uite așa lucrează performanța feminină cu cea masculină. Fiecare face ceva la care se pricepe cel mai bine și la final ne bucurăm împreună.

Au trecut două săptămâni de atunci și ușa nu a mai reparat-o. Nici acum nu avem yală. E o perfomanță dacă ne gândim la prietenii noștri care stau la curte și vara trecută sau acum două veri, cine mai știe exact, au luat un hamac și nici acum nu l-au desfăcut, pentru că ce să vezi, nerușinatul nu se desface singur. 🙂

Becurile nu le schimb niciodată, pur și simplu, asta a intrat doar în grija lui, nu șterg televizorul cu soluțiile alea contra degete de copil, dar în schimb spăl mai des vasele. Stau la baie mai mult ca el, dar nu înseamnă că el se neglijează. În baie este egalitate. Avem un dulap împărțit frățește, jumătate-jumătate. Singurul obiect împrumutabil 🙂 (pentru mine) este deodorantul lui. Când se termină al meu și uit să îmi cumpăr, îl ”împrumut” pe al lui.


Amândoi folosim produse de la Farmec pentru că sunt produse 100% românești, dar eu îi spun de noutățile din domeniu și îi amintesc să își cumpere spumă de ras.

După cum vedeți clar existe diferențe între noi și fiecare ne bucurăm de performanțele noastre diferite de zi cu zi. Nu am crezut niciodată și nici nu am simțit că eu ca femeie am mai multe de dovedit. Nici acasă, nici la serviciu. Nu doar eu mă descurc cu Natalia și nici treburile casei nu sunt doar ale mele. Ne împărțim, fiecare la ce se pricepe mai bine. Avem provocări diferite și le facem față diferit, pentru că suntem diferiți ca oameni. Și este normal. O să spuneți, poate, că sunt femei care sunt plătite mai puțin față de bărbați, deși ocupă aceleași poziții și alte exemple de genul acesta. Eu cred că nedreptăți sunt în general în lume. Nu doar împotriva femeilor sau a bărbaților. Oricum trăim cele mai bune vremuri. Putem să ne spunem părerea fără să fim arse pe rug, să votăm, să avem așa zise job-uri de bărbat, să facem carieră, să facem politică. Provocări avem și noi, și ei. Important este să facem lucrurile bine. Să tranformăm eșecurile în oportunități și ușile închise în alte drumuri de descoperit.

Și pentru că suntem diferiți, dar fiecare dintre noi avem performanțe de care ne bucurăm și prin care ne completăm, acasă și la serviciu, cei de la Farmec au lansat o nouă gamă de cosmetice pentru bărbați – Gerovital Men.

Ideea de la care au plecat în lansarea acestei game a fost perfomanță pe toată linia, despre ce vorbeam și în acest articol. Și noi, și ei avem performanțe și acasă, și la servicu. Diferite, dar ne bucurăm la finalul zilei împreună. Cu ce facem noi bine și cu ce fac ei bine, transform lumea într-un loc mai bun.

Produsele din gama Gerovital Men se adresează tuturor bărbaților activi și orientați spre performanță. Fie că sunt cei mai buni antreprenori sau cei mai buni tați, ori ambele, produsele sunt potrivite pentru ei, pentru că oricât de diferiți am fi, toți avem în comun grija pentru noi.

Așadar, eu cred că mai bine suntem noi cu ei, decât noi versus ei. Cred că așa trebuie să funcționăm. 🙂

UPDATE: între timp am reparat ușa la baie. Asta da performanță masculină.

Articol scris pentru Spring SuperBlog

Sursă foto principal: pexels.com

Sursă foto din articol si logo: farmec.ro

21 comments

 • Oana spune:

  Asa este draga Otilia, când ne completam ies lucrurile bine. Succes!

  • Otilia spune:

   Da, așa simt, că deși suntem diferiți, de aici vine farmecul și completându-ne facem lucrurile mult mai bune. Mulțumesc!

 • DanaC spune:

  E o realitate de poveste tot ce ai descris. La partea cu Natalia blocată în baie am intrat în suspans, m-am bucurat apoi că a venit tati pentru a salva situația, după care am râs copios când a venit vorba de reparații şi performanța comparată cu hamacul care nu se desface singur.
  Să îți spun acum ce avem în comun înafară de înțelegerea şi acceptarea diferențelor dintre bărbat şi femeie: şi eu îi folosesc deodorantul. 😂
  Te îmbrățişez cu drag!

  • Otilia spune:

   E bine, deci nu sunt singura care ”fură” deodorantul. Cu Natalia mă luase și pe mine panica, îți dai seama cum imaginația mea o luase razna. O vedeam cum bea gelul de duș și alte chestii din astea. :)))

 • daliana spune:

  ‘Nicio fiinţă umană nu este o insulă. Trebuie să vă amintiţi mereu acest lucru, deoarece el reprezintă unul din adevărurile fundamentale ale vieţii. Insist asupra acestui fapt, deoarece există mereu tendinţa de a-l uita. Facem cu toţii parte din aceeaşi energie a vieţii, din aceeaşi existenţă oceanică. Şi tocmai datorită faptului că rădăcinile noastre sunt ancorate în aceeaşi unitate, este posibilă iubirea. Dacă nu am fi o singură unitate, iubirea nu ar fi nicidecum posibilă.’ OSHO
  E bine ca va completati in ciuda diferentelor de caracter , de comportament, de simtaminte si de abordare a situatiilor de zi cu zi.
  Viata are provocarile ei pentru amandoi! Noroc cu Gerovital! 🙂

 • Illusion spune:

  Mi-a plăcut tare mult cum ai reliefat contrastele, în unele m-am regăsit și eu… Iar în altele, ei să zicem că tot visez cu ochii deschiși la ziua în care voi avea o fetiță (știu deja și ce nume va avea: Aida, asta deși Andrei nu e de acord pentru că e „nume de cașcaval”)… Și ce frumos vă completați! Asta e formula magică pentru o relație frumoasă: combinația dintre performanța masculină și cea feminină 🙂

  • Otilia spune:

   M-a amuzat aia cu nume de cașcaval. Chiar există cașcaval Aida? Eu nu prea mănânc și habar nu am. Este un nume frumos, mie îmi place, trebuie să insiști. Mă bucur că ți-a plăcut articolul.

 • Eva Anca spune:

  Cat de frumos va completati! Intr-adevar, cand lucrati in echipa, se atinge mai usor si performanta. Cat despre schimbatul becului, si la noi e treaba lui sa-l schimbe, cu toate ca s-a mai intamplat sa-l schimb si eu.

 • Almona spune:

  Cât de frumos vă completați reciproc. O relație merge perfect atunci când oamenii în loc să aibă ceva de împărțit, pun laolaltă.

 • Raluca Anghel spune:

  Super articol si ce frumos ai subliniat că feminul si masculinul nu sunt in competitie, ci sunt meniți sa lucreze impreuna pentru o viață fericita.

 • Mona spune:

  Da, da! Noi cu ei, categoric! Se mai ascunde Natalia în baie? 😊 Frumos articol!

  • Otilia spune:

   Ar mai vrea ea, dar dacă nu are cine repara yala degeaba, că ușa nu se mai închide de tot. :))) Când trece pe acolo, de fiecare dată repetă: s-a stricat. Eu zic mai tare să își aducă aminte și tatăl tău poate o repară. Iar el zice că nu o repară ca să nu mai rămână Natalia închisă în baie. :))) Ne completăm mereu, mai ales la dat replici. :)))

 • Alina spune:

  Sotul meu este gata in 3 minute. Daca mie imi trebuie 15 minute sa ma imbrac si sa o imbrac pe Maya, el ca in 3 minute este gata. Imi zice mereu, cand sunteti gata imi spui. Sunt multe lucruri ce ne fac diferite, dar Gerovital ne face la fel, si el alege Gerovital cand vine vorba de produse.

 • Oana M spune:

  Ce frumos ai scris din experienta ta și a lui. Mi-a plăcut mult cum va completati cu toate cele, în casa, la muncă și in a va ocupa de fetița voastră. Succes!

 • Minunat articol! Mi-a adus un zambet cald pe chip si bucurie in inima. Asa ar trebui sa fie toate cuplurile.
  La faza cu Natalia si usa… mi-a cam stat respiratia. Bine ca ati stiut sa gestionati situatia. Dar, m-ai facut sa rad cu… „iar el este pasionat de pescuit, și cu asta am spus tot”. Nici nu mai trebuia sa spui ceva in plus… am priiiiceput :-)))))

 • Georgiana spune:

  Este frumos sa lucrezi in echipa, lupta impotriva cuiva consuma multa energie si produse zeci de riduri.

 • Georgiana spune:

  Ce frumos ai scris! Mereu spun ca el si ea trebuie sa fie precum doua piese de puzzle, sa se completeze perfect. Sper ca acest articol sa iti aduca o nota cat mai mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *